Gå til innhold

Alle som vil debattere om cannabis-legalisering!


Anbefalte innlegg

Dere har virkelig noen gode poeng! Spesielt liker jeg det vedlagte bildet med den grafen. Men husk også at man kan ikke fastslå hvordan en cannabisrus fungerer eller føles. Dette forandrer seg hele tiden i takt med hvordan du selv personlig utvikles. Jeg liker å tenke på rusen som et speil av min egen bevissthet.

 

Og jeg røyker for å utvikle min egen kreativitet. Jeg er musiker og jeg lager absolutt de beste idèene under cannabisrus.

 

Og det var noen her som sa at barn vil få bedre tilgang til hasj om det hadde blitt legalisert. Dette stemmer jo ikke fordi det vil være stor sikkerhet når det gjelder kjøp og salg om det hadde blitt legalisert. Så var det en som svarte og sa at en unge kunne uansett finne klumpen til faren sin i skrivepultskuffa.

 

Men tror dere barn vet hvordan man tilbereder en røykings? Nei!

For å "mekke" en røyking er man nødt til å klippe tobakk, fjerne kvisthull, varme hasjen for å så gni den inn i tobakken Dette vil ikke et barn forstå uten videre.

Dessuten vil ikke et barn innhalere røyk uansett fordi det vil være skikkelig ubehagelig å trekke røyk ned i lungene.

 

For ikke så veldig lenge siden hadde jeg besøk av svigermor som har funnet ut at jeg røyker og liker ikke det særlig. Men da var en skikkelig skakk og klumpen lå rett foran nesa på henne. Hun skjønte ikke bæret av det. Det er det som er poenget! Om du ikke interesserer deg for det, legger du heller ikke merke til det.

 

Og en annen ting er dette med de psykiske problemene. Jeg tror at mange av de psykiske problemene kommer fra det faktum at cannabis er ulovlig.

Nå snakkes jeg av egen erfaring. Fordi når jeg begynte å røyke, fikk jeg litt psykiske problemer selv. Jeg fikk dårlig samvittighet for samfunnet, foreldre og venner. Jeg følte at jeg hadde stukket dem i ryggen. Det var jo på grunn av at jeg i hele oppveksten hadde hørt at hasj er farlig og djevelens verk.

Men jeg fikk litt psykiske problemer ja. Det var jo kun i hodet mitt, men jeg greide ikke å riste det av meg. Jeg havnet i en slik "psykose". Grunnen til det var at jeg visste ikke at cannabis påvirket bevisstheten. Jeg visste jo ikke hva bevissthet var engang på den tiden og kun sjokket av at jeg ikke var "meg selv" skapte de psykiske problemene. Jeg greide å overvinne dette med å røyke mer. Jeg var skikkelig redd rusen og torde knapt å ta en trekk når jeg skulle røyke. Fordi jeg ville ikke havne i "boksen" igjen. (Cannabisrus kan kjennes ut som om hodet eller bevisstheten er kapslet inn i en boks, eller det kan kjennes ut som om man har en tynn plastfolie rundt bevissheten".

Rusen går direkte på bevisstheten og andre deler av hjernen såklart, men du merket det fort når du er stein! :)

 

Men trikset for å få den vekk fikk jeg fra The Beatles. Tomorrow never knows. (Turn off you mind relax and float down stream"

 

Etterhvert som kroppen ble vant til det, gikk det av seg selv. Jeg fant ut de gode egenekapene med det og jeg utviklet meg i stor grad intellektuelt. Jeg ble bedre på språk, gramatikk og logisk tenking. Og ikke minst på det kunstneriske planet, så jeg tviler ikke et sekund på at man stimulerer den kreative og logiske delen av hjerne under cannabisrus.

 

Men dette er meg da og ikke alle er som meg, men MANGE er som meg. Det er poenget og jeg synes ikke vi skal være en del av det "kriminelle" miljøet i Norge kun på grunn av at vi er kunstneriske og har sans for kultur.

Endret av raziel014
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg skal prøve å fatte meg kort...

raziel014: Noe av det som går på det med psykiske problemer har mye med det at det er tabubelagt. Men noe som kan føre til psykiske problemer er det med euphoria, (en ekstrem glede, ingenting kan virke galt) som kan forekomme under rusen. Når man er så utrolig glad så kan verdagen virke kjip og meningsløs, om man ikke tenker seg om hva som egentlig skjer, lar man disse deprisive tankene styre en er det lett å få problemer med seg selv, og det er desto enklere å få en psykisk avhengighet, siden man vil prøve å få det euphorira kicket. Dette er et problem som kan ungåes rett og slett ved å være klar over at det er vanlig og vite hva man skal gjøre om man har et slikt problem. Staten burde ikke drive anti-cannabis propaganda (eller anti-narkotika kampanjer)m som forteller folk at det er farlig og at du vil bli gal av det, folk vil prøve uansett, om de vil. Jeg vil bare benytte anledningen til å legge frem et eksempel som beskriver den politikken vi er vitne til i dag. Foreldrene dine har et svømmebaseng i hagen, og du er 5 og kan ikke svømme. Foreldrene dine sier at du ikke må hoppe uti fordi det kan være farlig. Du lurer på hva som kan skje om du hopper uti og drukner. Hadde foreldrene dine lært deg å svømme og sagt at det ikke var så lurt å svømme der hadde du kanskje overlevd. (for de som ikke forstod: Det er narkotika i norge, staten prøver å skremme dem bort uten noen saklig informasjon, folk prøver det uansett og vet ikke følgene av det. Staten kunne hatt en saklig kampanje, og folk hadde kanskje skjønt hva som skjedde med hodene deres, og noen hadde holdt seg borte fra ting som heroin, fordi de hadde vist hva det innebar å bruke det)

Lenke til kommentar

Helt enig i dette du sier. Spesielt godt var poenget til Delusional.

Meget bra metafor! Den gjorde at jeg forstod veldig godt!

 

Men dette med auphoria visste jeg ikke.. Når jeg tenker meg om, har faktisk dette skjedd. Jeg ble glad og ingenting virket galt, men jeg har aldri opplevd noe ubehageligheter eller avhengighet av dette uansett. Kanskje fordi jeg aldri har misbrukt det i den forstand.

Men når jeg f.eks er tom for røykings og får vite at en kompis kommer bortover med en liten flis, kan jeg bli så glad at tårene spretter!

 

Ikke på grunn av tjallen, men det sosiale og den gode stemningen jeg vet jeg kommer til å havne i.

Men jeg vil egentlig si at denne auphoria-tingen er noe av det som er bra med cannabisen. Jeg vil jo bli glad og uansett så er det jo stoffer i kroppen som regulerer det uansett. Når jeg blir glad uten stoff, får jeg jo en mengde dopamin i hodet som forteller meg at "dette var gøy! Dette må jeg gjøre igjen".

Dette med dopamin er jo et urinstinkt og uten det ville vi ikke ha overlevd, og denne auphoriaen du beskriver går jo direkte på dette med dopamin.

Kroppen tror at den har gjort noe som er bra for min existens og utvikling, derfor sender den ut et dopamin som gjør meg glad og vil oppleve det igjen.

 

Dette kan jo faktisk kanskje forklare den psykiske avhengigheten bak cannabis.

Ved overdrevet bruk, lager ikke kroppen det "glad"stoffet lenger og du blir avhengig at inntak av cannabis for å få det gøy igjen.

Mer det samme som kokain-avhengighet. Det kokain egentlig gjør er jo at det oversvømmer hodet av kokain og man får en syyyyyk opplevelse!

Etter hvert som kroppen blir vant til at den får stoffet utenfra, lager den ikke stoffet selv lenger.

Hmm..interessant.

Lenke til kommentar

Jeg tror grunnen til at cannabis ikke vil legalisert på en stund er at det er vår "foreldre-generasjon" som styrer landet vårt nå.

Da de var unge ble du sett på som en sosial-avviker hvis du røyka. Det var kun tøffe miljøer og de "ekstreme" som brukte hasj. Når denne gruppen vokste opp så våre foreldre hvordan det gikk med de: hadde ikke jobb, dreit i alt, forfalt helt osv. Og tenkte dermed (den mest logiske løsningen) at det var hasjen som gjorde dette med de.. Men poenget er jo at de som med det første begynte å røyke var fra før av "sosiale-avvikere", som dreit i skolen,jobb osv.. Det hadde lite med hasjen å gjøre! Jeg har selv en onkel som er sånn, helt lost og klarer ikke ta vare på seg selv, men sånn hadde han vært uansett! det er i hans natur... Så mamma tar alltid han frem som eksmpel: "du må ikke røyke hasj, da blir du som onkel ....." Men jeg er ikke som onkelen min, jeg fungerer helt som et samfunds-sosialt menneske! Jeg har gjort det veldig bra på skolen (dog jeg drev med mye andre rare stoffer på den tiden også..), jeg har skaffet meg en bra, godt betalt jobb, og leilighet. Så det kan ikke være hasjen (iom jeg storforbruker til tider), det har med din egen motivasjon og vilje til å gjøre av livet ditt!

 

Men når VI tar over, da kan man begynne å tenke på legalisering. Når brukerene får makt. For nå er det ikke bare en bestemt gruppe mennesker som røyker, det finnes stort sett under alle kategorier: om du er vestkant soss eller nerd. Det som er forskjellen med vår generasjon er at vi er i mye større grad brukere og minimalt med misbrukere.

Lenke til kommentar

Jeg er mot legalisering av hasj pga dette;

 

La oss nå si at hasj skulle blitt lovlig. Og at bare en av ti blir avhengig til den grad at det vil forårsake medvarende eller langvarige problemer etter avsluttet røyking. Hvis da 50 000 mennesker skulle begynte med hasj, ville vi fått 5 000 ofre.

 

Jeg kan ikke forstå noe annet enn at legalisering betyr økt tilgjengelighet. Noe som igjen betyr økt bruk (ikke at folk vil røyke mer, men at flere vil begynne å røyke). Og noe som igjen vil bety at det er flere som blir avhengige.

 

Jeg høres kanskje ut som den pappa som ikke vil la sønnen sin på fjorten se Die Hard pga det er femtenårsgrense, men dette mener jeg. Skulle det blitt legalisert, gitt 50 000 røykere, hvorav 5 000 av dem hadde fått problemer, så synes jeg et forbud mot det er det beste. Rett og slett for å beskytte den ene tiprosenten. En mager femprosent hadde vært nok det også, synes jeg.

 

Men jeg skjønner det er mange akkurat her inne som er uenig med meg. :)

Lenke til kommentar
Jeg er mot legalisering av hasj pga dette;

 

La oss nå si at hasj skulle blitt lovlig. Og at bare en av ti blir avhengig til den grad at det vil forårsake medvarende eller langvarige problemer etter avsluttet røyking. Hvis da 50 000 mennesker skulle begynte med hasj, ville vi fått 5 000 ofre.

 

Jeg kan ikke forstå noe annet enn at legalisering betyr økt tilgjengelighet. Noe som igjen betyr økt bruk (ikke at folk vil røyke mer, men at flere vil begynne å røyke). Og noe som igjen vil bety at det er flere som blir avhengige.

 

Jeg høres kanskje ut som den pappa som ikke vil la sønnen sin på fjorten se Die Hard pga det er femtenårsgrense, men dette mener jeg. Skulle det blitt legalisert, gitt 50 000 røykere, hvorav 5 000 av dem hadde fått problemer, så synes jeg et forbud mot det er det beste. Rett og slett for å beskytte den ene tiprosenten. En mager femprosent hadde vært nok det også, synes jeg.

 

Men jeg skjønner det er mange akkurat her inne som er uenig med meg.  :)

Jeg forstår deg på en måte, det ville nok ført til større forbruk. Noe jeg egentlig ikke ser på som et stort problem. Men jeg tror nok ikke så mange som 5 prosent engang. Ved legalisering vil man kunne i større grad kontrollere hvem som kjøper. Du er kansje ikke enig i det, men om en drittunge på 12 vil ha ta i tjall så får han tak i det. Enten om han går på akerselva eller bak hjørnet på skolegården. Legaliesering vil hindre svarte penger som kommer fra smugling og pushing. Man vil i middlertid ikke ha muligheten til å skaffe seg "narko" gjeld, slippe å bli banket opp hvis man skylder noen, ikke bli utnyttet fordi det er eneste måten å få tak i på. Setter man en la oss si 20 års grense og selger det bare i en tilleggsavdeling til polet, så ville jo det kriminelle markede være under bedre kontroll.

 

Men som alltid: en eller annen person vil ta skade av det, det er bare spørsmål om hvem. Jeg tror faktisk det vil gange samfundet vårt bedre ved legalisering.

 

 

Edit: leifer

Endret av lindasl
Lenke til kommentar
Og det var noen her som sa at barn vil få bedre tilgang til hasj om det hadde blitt legalisert. Dette stemmer jo ikke fordi det vil være stor sikkerhet når det gjelder kjøp og salg om det hadde blitt legalisert. Så var det en som svarte og sa at en unge kunne uansett finne klumpen til faren sin i skrivepultskuffa.

 

Men tror dere barn vet hvordan man tilbereder en røykings? Nei!

For å "mekke" en røyking er man nødt til å klippe tobakk, fjerne kvisthull, varme hasjen for å så gni den inn i tobakken Dette vil ikke et barn forstå uten videre.

Dessuten vil ikke et barn innhalere røyk uansett fordi det vil være skikkelig ubehagelig å trekke røyk ned i lungene.

Det var meg begge deler, og jeg snakket om barn, ikke småbarn. Det vil si unger i alderen 10-17. Først når du er 18 kan du regnes som voksen iflg. loven.

 

Men også biologisk er 18 et fornuftig tall. Hjernen er fortsatt i utvikling når man er 18, men det begynner å nærme seg 'ferdig'. Og jo yngre man er, desto mer sårbar er man.

Lenke til kommentar

Helt klart! Det går ikke an å se det på den måten som du gjør kag.

Akkurat det samme resultatet hadde du hatt om det har vært alkohol istedet.

Uansett hvordan du vrir og vender på det, så er det ALLTID folk som ikke tåler ting. (Dama mi tåler i appelsinjuice og dør av vepsestikk)

 

Uansett er det sånn. Vi kan ikke tenke sånn.

I går så jeg en debatt om hvorvidt Atkins-dietten er farlig eller ikke.

Såklart kan den være farlig for noen! Noen tåler det, andre ikke! Det er da derfor ingen grunn til å gjøre det ulovlig! Da må ALT bli ulovlig da!

For noen er bananer farlig. Skal vi gjøre det ulovlig også? Kanskje litt satt på spissen men..

Lenke til kommentar
jeg tror de fant ut at de ikke hadde spesielt dekning for det de sa... ditto- så stille det plutselig ble...! :D

Kanskje det er hasj-'fanatikerne' som er mest ivrig i forhold til temaet? :roll:

Jeg kom bare med en rasjonell mulig årsak. Det gjør meg ikke til fanatisker!

Jeg vil også si at det er egentlig det samme for meg om det blir legalisert eller ikke, jeg vil ta meg en joint i ny og ne uannsett...

 

Og det er forresten de ikke-røykende som ofte kommer med rullende kommentarer...

Lenke til kommentar
Jeg kan ikke forstå noe annet enn at legalisering betyr økt tilgjengelighet. Noe som igjen betyr økt bruk (ikke at folk vil røyke mer, men at flere vil begynne å røyke).

Selvsagt vil det det. Så på utbredelsen av sigaretter og alkoholholdig væske.

 

Og ved økt utbredelse vil mange unger i nysgjerrighetsalderen (la oss si 10-16) komme over stæsjet til far og bli nysgjerrige på å prøve.

 

Og til dere forkjempere, ikke si at alle fedre er fornuftige og rydder bort stæsjet før dem legger seg når dem er rusa.

 

Og ikke påstå at unger i den alderen ikke har evnen til å se hva far gjør med stæsjet, og herme etter pappa.

 

Og tenk på hvor mange mennesker med nedsatt reaksjonsevne pga. helgerusen, som vil kjøre rundt i biler. Ikke påstå at folk lar bilen stå på mandags morgen fordi dem har for vane å ruse seg i helgene (og kanskje litt på kvelden på hverdagene også). Man føler seg jo helt fint, og rusen er borte. Nedsatt reaksjonsevne er ikke noe man føler.

Lenke til kommentar
Smugling vil forekomme enten det er legalisert eller ei, for de som var i tvil om det.

Med norsk avgiftspolitikk er det liten tvil om akkurat det.

Klarer man derimot å holde prisen på samme nivå som det er nå, samt tillater hjemmedyrking, vil vi nok se et drastisk fall av cannabis-import.

 

Jeg har sagt det før, og sier det igjen: Legalisering, kombinert med fakta og skadereduksjon, vil minske sjansene for at folk havner på kjøret. Dette gjelder forsåvidt alle stoffer som pr. i dag er klassifisert som narkotika.

I tillegg vil kvalitetskontroll redusere mengden dødsfall, og de "fine" avgiftene våre, samt en reduksjon i bevilgningene til narkotikapolitiet lett betale for behandling av de som måtte trenge avvenning o.l.

Lenke til kommentar
Smugling vil forekomme enten det er legalisert eller ei, for de som var i tvil om det.

Gjør man det å importere/selge hasj lite lønnsomt og mer risikabelt (høyere straffer), vil færre gjøre det. Kjøper man 1/10 kilo med hasj, betaler man langt under 100kr per gram. 10kr grammet, kanskje? Man tar en liten risiko ved å selge hasj, og det er hovedsakelig det langerne tar seg betalt for.

 

Kan et apotek ligge prisnivået på 50kr, hvor tror du folk vil gå?

Lenke til kommentar

Hei! alle må få ut fingeren og begynne å gro, info: http://norcan.org/

 

2000 kroner for et lite oppsett (inkl. garderobeskap fra jysk, isolasjonsteip, bøtter og eventuell vifte fra biltema, hps lampe fra lokalt gartneri eller via internet (nordmenn lager flotte lamper, sjekk ut "gavita"), frø får du på nettet, av gjødsel og "jord" anbefaller jeg canna coco produkter, sjekk ut den feite filmen de har om canna coco :D )

http://www.canna.com/langselect/index-en.php

 

og så får man en fin plante etter 3 måneder, ca.100-150 gram med amsterdam cannabis-cup kvalitet, så pass på og ikke røyk for mye under testing, da dette kan føre til angst, noe som ikke er bra for helsa!

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...