Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Trådløst nettverk, vil det funke her?


Anbefalte innlegg

Vurderer å annskaffe en trådløs aksesspunkt. Her ser du hvor ruteren og aksesspunktet må stå, og hvor to av pcene står (det er en bærbar i samme rommet som ruteren og).

[img]http://home.no.net/discgolf/ruter.jpg[/img]

Veggene er vanlige betong?vegger. Alternativet til å bruke trådløst er å borre hull i veggene. Men det er vel lettest, dyrest og smoothest å gå over til trådlaust.

Vil trenge et trådløst aksesspunkt som må stå i det røde feltet, og minst to pci trådløse nettverkskort. Vil helst ha 54mbps, men det må også være billig :) Endret av grkn
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis det bare er 2 maskiner som skal kobles til så kommer du jo langt i løpet av en halvtimes tid med en slagborr og 2 stk ferdig terminerte nettverkskabler i passe lengde (f.eks. 5 og 10 meter - en til hver PC).

 

Hele prosjektet vil da (sålenge du har tilgang på borr/drill) koste deg et par hundrelapper og neppe ta noe mer tid enn du bruker på å konfigurere/montere trådløst utstyr - man må jo ikke ha monteringsskinner, ordentlige vegguttak og montør for å gjøre noe så enkelt i liten skala.

Endret av Shimano
Lenke til kommentar

Joa Shimano, borring er jo den opplagte løsningen, men trådlaust er litt glættere.

Tenkte på detta oppsettet:

Msi 802.11b PCI Card Bulk, BPC11B2 160.00 160.00

Msi 802.11g WLAN Broadcom Chipset Access Point Retail, AP54g 475.00

Msi 802.11g WLAN Broadcom Chipset Cardbus / PCMCIA Retail, CB54g 280.00

Msi 802.11g WLAN Broadcom Chipset PCI Retail, PC54g

 

Vil komme på ca1430kr, ikke så ille. Den store fordelen er jo at man slipper å borre og at man får nett på bærbaren, noe som er uaktuellt med kabel.

Lenke til kommentar

Jeg ser at du skal blande med trådløse nettverkort av både type 802.11b og 802.11g. Det er ikke lurt. Accesspunktet ditt vil nok ikke være i stand til å levere 11Mbit / 54 Mbit blandet. Accesspunktene (og trådløse routere) vil altid tilpasse seg den tregeste enheten som er aktiv i nettet. Dvs. hastigheten mot dine 54Mbit kort vil være lavere en nødvendig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...