Gå til innhold

Nec ND-2500A Read Problem


Anbefalte innlegg

Hei. Jeg kjøpte meg en NEC ND-2500A Dvd brenner for 1mnds tid siden.

Den har fungert strålende med filer jeg har lastet ned, og når jeg har rippa allerede brente DVD`r.

Men idag skulle jeg rippe noen Orginale dvdr, og da kom problemene. DVD shrink encoder tregere enn tregest. bruker ca 4timer på å rippe dvdn.. Kan noen hjelpe meg? har til og med Upgrada firmwaren til v1.8

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Normalt - da dette er en meget treg leser. Leser orginale filmer på 2-5x hastighet. + er MEGET kresen på plater spesielt orginalplater som kan føre til enda mer hastighetsbegrensing.

 

Mulig at encoding prosessen gjør at det går tregt også? Ikke bare den lave lesehastigheten?

 

Har ikke noe annet råd enn at du bør skaffe deg en raskere leser hvis det er lesingen som tar tid - og ikke encodingen. Lite-On kombo eller DVD-ROM er vel de raskeste eller blant de raskeste.

 

Deg finnes dog en uoffisiell firmware som gir 3-8x hastighet hvis jeg ikke husker feil, du får den hos www.herrie.org eller http://tdb.rpc1.org. Bare obs på at denne bryter garantien på brenneren!

Lenke til kommentar

Tviler på at det er brenneren sin skyld i dette tilfellet, logikken her er jo at å lese dvden ikke tar lenger enn å se på den.

 

ND-2500 har en begrensing på 2x for orginale video dvder - så 4 timer høres litt i meste laget ut.

 

De uorginale dvdr'ene (familiefilmene?) du har rippet har bare et lag (dvd5 - 4,7GB). En slik kan kopieres uten å bearbeides ekstra (re-enkodes).

 

En orginal dvd har ofte 2 lag (opptil 9GB) og krever derfor å bli krympet til ca halvparten (re-enkodes) - dette er en meget cpu intensiv prossess og hvis du ikke har aller top end maskin, så er 4 timer ikke uvanlig lenge.

 

Har ikke oppdaget at min er særlig kresen på plater eller orginalplater (utenom sperren i firmware på 2x for orginale videodvder da). Kommer vel an på hvilke orginalplater du bruker.

Lenke til kommentar

Har en nec-1300 4x brenner og bruker 20-50 minutter på å komprimere en original plate alt etter om man tar en deep analysis eller ikke.

 

Edit, Gå inn i kontroll panel/ system egenskapene/hardware /device manager/ide kontrollere. sjekk at brenneren din står med udma mode og ikke PIO mode. Bruker den PIO mode så vil brenneren bruke mye cpu kraft på lesinga av plata istedet for til komprimering. Kan være derfor at det tar lang tid.

Endret av Lugmeister
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...