Gå til innhold

Western Digital eller Seagate?


Anbefalte innlegg

Kan bekrefte at støynivået på mange WD disker øker etter noe bruk. Fikk nettopp inn ei maskin jeg bygde for 2 år siden, og jeg kjente ikke igjen støynivået overhodet. Det var kommet et skjærende hvin som ikke var der når det var nytt. Smart viste litt over 3000 timer drift...

 

Til sammenligning har jeg et par Seagate V 80 GB i serveren som går 24/7, og de er fortsatt så godt som lydløse. Nå er riktignok nyere Seagate litt mer høylydte enn disse da. Har 2 x 80GB, 2 x 120 GB og en 200 GB (s-ata) Seagate i tillegg til et par Samsung PL40. Ingen har foreløpig voldt noen hodebry. Samtlige har aktiv kjøling btw. Har forresten hatt en håndfull SCSI disker fra Seagate også, 10.000 rpm og 15.000 rpm, og ingen har voldt problemer.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Det gir meg derfor frysninger å lese at de nå ser ut til å gi markedets DÅRLIGSTE GARANTI! Jepp.. Det er sant... Mange av IDE diskene til Seagate har nå fått redusert garantitid til 1 år. Selv om det er trist å miste data ved disk krasj, er det ekstra surt å måtte kjøpe nye disker kun ett år etter man investerte i disker til hjemmeserveren.

 

Faktisk ser det nå ut til at de er i ferd med å gå andre veien igjen... Seagate tilbyr nå 5 års garanti på enkelte disker.

 

Sjekk uansett garantien på den disken du planlegger å kjøpe...

Lenke til kommentar

Det tar nok en stund før WD blir kvitt sitt rykte om å ha de mest støyende diskene. De gikk over til ny teknologi ved årsskiftet, og diskene som er i salg nå benytter seg av denne. Det er ny motor og nytt lager (liquid baring ball). Dette vil nok gjøre sitt til at den kjente "turbineffekten" er borte for alltid.

 

Selv har jeg en ny 200GB disk fra WD som er den stilleste harddisken jeg har stiftet bekjentskap med, også sammenlignet med Seagate disker, samtidig som den har rimelig høy ytelse i forhold til størrelsen.

 

Føyer meg i rekken med de som har hatt dårlige erfaringer med Maxtor disker.

 

Samsung og Hitatchi har jeg ingen erfaringer med.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...