fargoth Skrevet 21. juli 2004 Del Skrevet 21. juli 2004 Hvis du sitter inne med noen gode, smarte eller praktiske tips om matlaging etc, del dem med oss mat elskere her på forumet! Jeg kommer med tips senere, for jeg har ikke tid akkurat nå, men i mens kan jo du dele et lite tips med oss andre. God fornøyelse! Lenke til kommentar
Torsteinen Skrevet 21. juli 2004 Del Skrevet 21. juli 2004 (endret) Når du skal steke hamburgere, Legg på 2 skiver med Cheddar ost mot slutten av steketiden og legg på lokk... Da får du nydelig smeltet ost på toppen, (bedre enn vanlig). Gildes kjøttboller er spessielt gode, mye bedre enn man tror. Passer godt med pasta og knorr's pastasaus med chilli. Ha mengder med estragon, oregano og provence krydder i sausen, så blir det ett knall måltid Skal du ha en god, MØR biff, velg indrefilét av hest. Grill den og server den med bearnaise saus. Er best med potetsalat tilsatt lit løk og en vanlig salat servert ved siden av! Endret 21. juli 2004 av Torsteinen Lenke til kommentar
darkness| Skrevet 21. juli 2004 Del Skrevet 21. juli 2004 *nekte å spise hest* Det meste av kjøtt blir enda bedre om du legger det i en passende marinade en stund før steketid. For å få biff saftigere, svi biffen et par minutter på hver side for å "lukke" den slik at ikke all kraften renner ut under steking. Stek så til kjøttet er passe stekt (slik du vil ha det). Ikke bruk gaffel/stikk hull i kjøttet mens du steker. Dette fører også til at saften renner ut. Rester fra gryterett/taco kan spises i pitabrød. For å få boller og gjærbakst ekstra luftig, la deigen heve to ganger. Hev først en gang, elt den med en kjøkkenmaskin, og sett den så til heving igjen. Hm.. Nå ble jeg sulten Lenke til kommentar
Torsteinen Skrevet 21. juli 2004 Del Skrevet 21. juli 2004 Det med biffen hørtes lurt ut Lenke til kommentar
Bytex Skrevet 21. juli 2004 Del Skrevet 21. juli 2004 (endret) For den trauste hybelboer/single (m/fast inntekt) foreslås flg retter: 1. Brød+hamburger+egg (majones og pepper på toppen er godt, gjerne grillkrydder og). Stekt picnicskinke funker også, må skjæres i passe tykke skiver såklart. 2.Egg+Krakower-pølse (fins på Ultra) eller Vossakorv, og Ranch Recipe Baked Beans (Tomatbønner på amerikansk måte, smaker 10x mere enn norske). Må ha ei skikkelig smakfull pølse, norske kjøttpølser er kjedelige. 3. Fiskegrateng + poteter og remulade. Yum yum. 4. Fjordlands har bare smakløse greier, bortsett fra den svindyre Biff+bernaisetingen. 5. Grandis med Jarlsbergost og pølsebiter på toppen. Smaker mye bedre da. 6. Egg + snurring på brødskiva. Veldig godt og mettende. Jeg bestilte forresten hestebiff på en restaurant engang, det var forbausende godt. Bra tilbehør også selvsagt. Endret 21. juli 2004 av Bitex Lenke til kommentar
LarsP Skrevet 21. juli 2004 Del Skrevet 21. juli 2004 Jeg er en enorm fan av den "nye" Mia pizzaen med Mozarella. Genial frossenpizza. Endelig en som faktisk smaker pizza og ikke alt annet. Lenke til kommentar
tbone Skrevet 21. juli 2004 Del Skrevet 21. juli 2004 (endret) tbone's special: Stek svin eller nakkekoteletter samt løk båter og hvitløk i panne. Når du er ferdig kokes panna ut med vann og ta vare på denne sjyen. (steker du i flere omganger så kok ut hver gang, blir bedre kraft) Bruk en ildfast form (med høy kant) eller gryte og legg kotelettene, løken, flådde tomater (på boks) og pasta (feks pasta rør) lagvis. Husk å kryddre med salt og pepper mellom lagene. Hell på stekesjyen fra panna og fyll opp resten med vann til alt er dekket.. Hiv hele shiten inn i ovnen på høy varme og la det stå å boble litt uten lokk. Serveres med stekte poteter (slottspoteter) Bon appetit:) EDIT: Fanken nå ble jeg sulten Endret 21. juli 2004 av tbone Lenke til kommentar
ikkeno Skrevet 21. juli 2004 Del Skrevet 21. juli 2004 *nekte å spise hest* Hva er problemet med hestekjøtt? Er det bare fordi de er så søte? Er ganske sikker på at du hadde likt kjøttet Lenke til kommentar
Ni kon Skrevet 21. juli 2004 Del Skrevet 21. juli 2004 Rødvinssaus Oppskrift for 4 personer !! (maks 6 personer). Du trenger: Kraftbein (ca 2,5 kilo), som kjøpes i kjøttdisken eller hos slakter. 2 Gulrot 2 / 3 Løk 1 Selleri 2 fedd hvitløk 1 Stor teskje med hele sort pepper Purre. 1 rødvin av den billige typen (cappela) 4 stk Laurbærblad Det du gjør: Varm opp oven til 250 grader (luftovn) og stek beina til de er gylne. IKKE NOE KRYDDER HER!! Putt de deretter opp i din største gryte (jeg hadde en 5 liter) og fyll på med vann helt til toppen. Kok dettet opp og senk deretter varmen. Fjern hele tiden skummet (eventuelt ”slim” som legger seg på overflaten). Dette skal så vidt putre i 2 timer!!!! Meningen er at du ikke skal la vannet fordampe for mye. Hos meg gikk ca 0,5 dl vekk (maks). Etter to timer tar du frem en stekepanne og steker 2 gulrøtter (avhengig av størrelse, jeg brukte to middelsstore)(husk å hakke disse opp i 1,5 cm skiver), 2 løk (hakkes i fire/fem like store båter (her var mine middelsstore)), Ta toppen på purra (det du vanligvis hiver + litt av selve purra, legg dem som blader + skiver), 1 selleri stang (ikke hele sellerien som du kjøpte og hakk i skiver) og 1 fedd hvitløk(hakkes i biter). Dette bruner du i smør (smør som IKKE har salt). Når denne blandingen er gyllen putter du det oppi gryta med beina og ta 1 teskje hel sort pepper + laurbærbladene. IKKE SALT, aldri salt til sausen!! FY FY FY FY!!! La dette putre i 5 timer. Så kommer det viktige her!! Ta en ny kjele og brun 1 fedd hvitløk og en halv (min var stor her) løk som du finhakker så fint du greier. Jeg bruke igjen ”ikke-saltet smør her”. Hel i flaska med rødvin. Her er det bare å pøse på med varme!!! Poenget her er at du skal ”redusere” sausen til ca 1 dl. Mens dette pågår tar du å siler ”krafta” du har lagd i den andre gryta. Bruk så fin sil som du greier og press ut all safta!!!. Denne kraften har du så oppi rødvinsreduksjonen din. Kok denne ned (mye varme). Stikk en skje nedi sik at du ser denne får en ”glasur over seg”. Tips til avanserte: Jo lengre du reduserer sausen, jo mørke blir den. Ta litt av sausen og reduser denne mye og du vil få en mørkere og en lysere. Den mørke legger du i spiraler opp i den lyse når du serverer ferdig danderte fat!!! SUKSESS! Tips: rør av og til i kraften og rør mye i sausen når denne lages. Tips: ALDRI BRUK SALT TIL SAUSEN!!!!! Denne sausen passer best til rødt kjøtt (eks okse). Tips: begynn med reduksjonen av rødvin og kraft (sausen) når du setter steka inn i ovnen. Det kan ta litt tid første gangen. Jeg brukte totalt 10 timer denne gangen og svaret er entydig: det er verdt det!! NB!! Redusering av sausen tar ca 2 timer Til dette server du rødt kjøtt. Eksempel: Kalv Kjøttet skal ikke være gjennomstekt. En stek lager du stekehinne på i en grillpanne for så å putte i oven en 25 min... Til dett serverer du bakte poteter som du moser til potetmos .D Lykke til Lenke til kommentar
tbone Skrevet 21. juli 2004 Del Skrevet 21. juli 2004 Hey...skikkelig saus fra bunnen av, en skjult kokk i deg dahle Lenke til kommentar
Ni kon Skrevet 21. juli 2004 Del Skrevet 21. juli 2004 tbone- favoritt hobbyen min er mat .) Anbefaler deg å prøve den sausen... Den er sykt bra tar litt tid, men da spiller man så lenge Lenke til kommentar
darkness| Skrevet 21. juli 2004 Del Skrevet 21. juli 2004 *nekte å spise hest* Hva er problemet med hestekjøtt? Er det bare fordi de er så søte? Er ganske sikker på at du hadde likt kjøttet Jeg ville heller ikke spist hund eller katt. Lenke til kommentar
1234567890qwertyuio Skrevet 21. juli 2004 Del Skrevet 21. juli 2004 *nekte å spise hest* Hva er problemet med hestekjøtt? Er det bare fordi de er så søte? Er ganske sikker på at du hadde likt kjøttet Jeg ville heller ikke spist hund eller katt. Katt med oivind_dahles rødvinssaus... Lenke til kommentar
Suppelars2k Skrevet 21. juli 2004 Del Skrevet 21. juli 2004 Hest er skikkelig digg. Lenke til kommentar
fargoth Skrevet 21. juli 2004 Forfatter Del Skrevet 21. juli 2004 Noen som har opskrift på tilberedning av hest? Grilling kansje? Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 21. juli 2004 Del Skrevet 21. juli 2004 tbone- favoritt hobbyen min er mat .) Anbefaler deg å prøve den sausen... Den er sykt bra tar litt tid, men da spiller man så lenge Hva skal man ha oppi sausen for å få litt mer saltsmak i den om man ikke kan bruke salt da? Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 21. juli 2004 Del Skrevet 21. juli 2004 Noen som har opskrift på tilberedning av hest?Grilling kansje? Helstekt hest? :!: Lenke til kommentar
Laman Skrevet 21. juli 2004 Del Skrevet 21. juli 2004 Hvor lenge skal man koke et egg? Lenke til kommentar
darkness| Skrevet 21. juli 2004 Del Skrevet 21. juli 2004 Man tilbereder nok f.eks indrefilet av hest på samme måte som indrefilet av okse (altså, flere måter, men samme prinsipp uansett hvilket dyr det er av) Lenke til kommentar
darkness| Skrevet 21. juli 2004 Del Skrevet 21. juli 2004 Hvor lenge skal man koke et egg? Det spørs om du vil ha det bløt eller hardkokt. 4-5min - bløtkokt 7-9min - hardkokt Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå