Gå til innhold

Windows ? ? ?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Takker og bukker. Det er førtse gang jeg er her og maken til kjapp tilbakemelding skal man lete lege etter.

Skal koble opp et tråløst nettverk når jeg kommer hjem (kabel TV/canal Digital, DLink 108 Mbps (DI-624/108).

Er dette plankekjøring eller er det problemer i vente ?

 

Uansett........ Takk for hyggelige tilbakemeldinger ! !

Lenke til kommentar

Jeg har XP home og kan ikke skjønne at det skal være elending på nettverk, Nemoking. Men det er riktig at home-versjonen ikke inneholder alle funksjonene til pro-versjonen, slik som remote desktop etc. Men å foretrekke win98 fremfor xp home er litt spesielt.

 

Tilbake til topic: Kentis, klart du velger pro siden dette har noen flere funksjoner enn home-versjonen. Men dersom du må betale for de ulike versjonene (pro er dyrere enn home) bør du vurdere om du har behov for ekstrafunksjonene til xp pro.

Lenke til kommentar

NemoKing: jeg ville nok også hatt w98 framfor xp home tror jeg :)

Etter det jeg har erfart av xp home, så virker xphome som xp med "barnesikring".

Og XP (som jeg mener er altfor "brukervennlig" ifra før, med alt mulig ditt og datt som f.eks simple file sharing(ja, jeg vet det går an å skru av:p) og mye annet dilldall) kan aldri i verden gå bra :p

 

Jeg for min del liker best win2k, men det er vel egentlig smak og behag.

 

Men jeg antar hva jeg virkelig prøver å si er: Hold dere unna XP home! :thumbdown:

Lenke til kommentar

Ser at det ikke er så mange som deler min oppfatning om at XP home er helt ok dersom man ikke har spesielle behov. Jeg er enig i at Win98SE etterhvert ble et bra og stabilt operativsystem. Jeg brukte win98 fra det kom som beta og frem til i fjor. Nå bruker jeg win2000 og xp home. Har i tillegg win98SE på en eldre bærbar (og win95 på en enda eldre) pga at det tar mindre ressurser enn xp.

 

Det jeg lurer på er hvilke nyttige funksjoner pro har som home mangler? Det er mulig at home ikke støtter domene (hva du nå legger i det), men at det fungerer dårlig i nettverk kan jeg ikke forstå. Jeg har satt opp flere nettverk med home-maskiner og kan ikke helt se hva problemet med home og nettverk skulle være. Automatisk konfigurering fungerer greit. I tillegg kan man sette opp de sære tingene manuelt.

 

Når trådstarter lurer på hva han skal velge av home og pro, tyder det etter min oppfatning på at han neppe vil benytte de ekstra funksjonene som pro har.

 

Men når det er sagt så er det klart at de som nærmest bor i telnet selvfølgelig velger pro. For en gjennomsnittlig bruker vil derimot ofte home være helt topp.

Lenke til kommentar

Greit nok, men med PRO har man mulighetene dersom man skulle ha behov for et litt mer avanser bruk etterhvert.

 

Off topic: kentis, siden du er ny her på forumet skal du ikke klandres, men prøv å ha en litt mer informativ topic neste gang. F.eks: Windows Xp home eller pro? Det kan være en god ide å lese retningslinjene som du finner på menyen til venstre :)

Lenke til kommentar

At XP Home yter dårligere enn XP Pro er jo ikke tilfelle. Home har bare blitt strippet for en del avanserte funksjoner som Pro har. For den vanlige brukeren vil forskjellen ikke ha noe å si, er min påstand.

 

Det er vel ikke særlig tvil om at XP er den beste Windows-versjonen. Selvsagt er det masse dilldall der som man kan skru av, slik at man får W2k-look. Men så er da også XP systemet både for nybegynneren og "proffen". :)

Lenke til kommentar

Eneste som jeg syns var synd med xp home var at man ikke kunne melde maskinen inn i et domene. Nettverk, remote desktop osv. fungerte fint som bare det den tiden jeg brukte det (byttet til pro da jeg trengte domene muligheten).

Endret av phsyco
Lenke til kommentar

Det er faktisk få personer som trenger det Windows XP tilbyr, de fleste som trenger det er minoritetsgrupper (folk som drar mye på LAN og er i store nettverk) eller bedrifter, men mor og far og alle de andre har ikke bruk for det i det hele tatt. Selv om det kan være dill dall med XP så er det brukervennlig for allmenheten, og det er det som betyr noe. :yes:

Endret av TechBoy
Lenke til kommentar

Jeg er enig at mange hadde helt sikkert klart seg utmerket med xp home, men grunnen til at ikke jeg liker xp home, er fordi jeg liker å ha god kontroll over alt jeg driver med, noe jeg synes jeg absolutt ikke har med xp home. Men det er min mening :)

 

Hver sin smak og hvert sitt behov ellernoslikt. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...