Gå til innhold

Åh, dæven, kanskje på tide å defragmentere.


Anbefalte innlegg

Hei folkens

 

Eg skal være den første til å innrømme det; min datakunnskap strekk seg ikkje lenger enn det en orangutang kan lære seg i løpet av ein halvslapp 4-vekers studieperiode. Så all hets som går på min manglande forståelse for den delikate prosessen det er å vedlikeholde ein windows maskin er sikkert berettiga.

 

Uansett, mitt problem går på defragmentering, eller rettare sagt mangelen på sådan. Livet har pusla og gått i snart to år uten at eg har defragmentert min windows xp. Huff, er dette krise for meg?

 

Har egentlig ingen problem med maskina heller, men mistenker at det kan skje ulumskheiter seinare. Prøvde derfor dette windows verktøyet som enkelt og greit skal defragmentere for meg. Anylyserer først; jada, dette volumet må defraggast står det. Så starter fragge-prosessen. Flytter et par filer ser det ut til ja. Flott

 

Men det merkelige at denne prosessen er over på rundt en halvtime, og etter at den er ferdig står det at enkelte filer ikkje kunne defragmenterast bla bla. Prøver å fragge på nytt; jada, dette volumet må fraggast. prøver igjen, en halvtime går, same greia gjentar seg etc...

 

Har det virkelig gått for lang tid til på min pc til at en årntli defragmentering kan foregå? Er maskina prega av slikt kaos at det må en million defragmenteringer for at det skal bli orden i sakene? Er det andre fraggeverktøy (program) som funker betre enn den som er innbakt i windows?

 

Takker for alle svar. Som nevnt er det ingen problem på mi maskin forløpig men kan være greit å få fiksa dette.

 

Jau, enkelte specs fritt etter hukomelsen

- windows xp

- athlon prosessor

- 512 ram

- radeon 9500 skjermkort

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis jeg ikke tar helt feil så er det meningen at defragnamenteren i windows ikke skal greie ALT[/u]...

 

Skaff deg et program som heter diskeeper og tuneup utilities 2004, da vil jeg nesten kunne påstå at du aldri kommer til å måtte formatere (Hvis det ikke skjer noe spes da).

 

Men det jeg skal frem til er at hvis du bruker litt innsats (og de rett programmene) kan du drøye det lenge før du må formatere.

Lenke til kommentar

Diskfrag er noe som er lurt å kjøre nå og da. Dette for at en fil skal ligge på en plass på disken og ikke delt utover på mange områder. Er filen delt, må søkehodene bruke "lang" tid på å forflytte seg til riktig plass, for så å fortsette med det de skal. Dette vil føre til at ytelsen på harddisken går noe ned.

 

Hvis du har ventet i lang tid fra sist gang du kjørte diskfrag kan det være flere filer som ikke blir defragmentert. Det kan hjelpe om du flytter filene det er snakk om for så å kjøre en ny defragmentering.

 

Dette er ikke noe du må gjøre, men jeg vil anbefale det. Så paranoid som jeg er kjører jeg en diskfrag minst en gang per måned per disk.

Lenke til kommentar
Men det merkelige at denne prosessen er over på rundt en halvtime, og etter at den er ferdig står det at enkelte filer ikkje kunne defragmenterast bla bla. Prøver å fragge på nytt; jada, dette volumet må fraggast. prøver igjen, en halvtime går, same greia gjentar seg etc...

Du sier ikke hva feilmeldingen sier, da blir det vanskelig å hjelpe deg.

Bruker du maskinen mens du defragger? Har du mange prosesser kjørende?

Det er ikke lurt, for da skapes det flere filer, og da klarer ikke defraggeren å sjekke/flytte alle filene. Så steng alle programmene du kjører (inkl. Winamp, E-mail program etc.). Så prøver du på nytt.

Lenke til kommentar

defragmentering tror jeg at jeg aldri har kjørt på min hovedpc siden jeg fikk den, det er 1 år siden ca. men siden at jeg formaterer, har image og sånne ting så er ikke jeg noe særlig i fare akkurat. men ja innen 2 år bør du formatere en gang ja. kan samle seg ganske mye rart der når det har gått 2 år. du er vel ikke i noe særlig fare om du ikke formaterer, men pc`en din vil jo gå fortere da om du defragmenterer. jeg tror det var noe sånt. men helst, hvis du ikke har formatert på 2 år ville jeg gjort det aller først.

 

hvis du ikke har det fra før, så lag en ekstra partisjon og legg alt viktig over på denne. formater hele shiten og installer alt på nytt. dette vil iallefall gjøre susen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...