Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Fear and Loathing in Las Vegas

 

falili.jpg

 

Regi: Terry Gilliam

 

Årstall: 1998

 

Hva handlet den om?

 

Portrettering av Hunter S. Thompsons mest kjente verk, med samme navn som filmen. Journalisten Raoul Duke (Johnny Depp) og hans advokat, Dr. Gonzo (Benicio Del Toro), drar for å dekke et race, med navn ’Mint 400’, utenfor Las Vegas. Noe som viser seg å bli et eneste stort syretrip av en tur.

 

Hva syntes jeg om den?

 

Et mesterverk av en bok blir mesterlig portrettert til ’lerretet’ av den fantastiske Terry Gilliam. Nydelige skildringer av psykedeliske vrangforestillinger fanges ved denne minneverdige regien. I likhet med Gilliams tidligere filmer får vi også her en mengde med visuelle nytelser. Herlig. Fabelaktige skuespillerprestasjoner av Depp og Del Toro. Virkelig en hysterisk morsom film. Enten elsker du den, eller så hater du den. Jeg havner definitivt i førstnevnte gruppe.

 

Karakter:

 

karakter6.gif

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Døden på Oslo S

 

Morsomt gjensyn med "Pelle og Proffen"

 

Mer morsomt enn en bra film.

Norsk film har bedret seg litt de siste 15 årene...

 

Blir helt teit å gi den terningkast men er treer skal den da få....

Endret av Gerrard
Lenke til kommentar

UNO

Uno%202.jpg

 

Hva handler den om?

David har trøbbel. Politiet har funnet forbudte stoffer i garderoben på treningsstudioet hvor han vanker. Samtidig ligger faren på dødsleiret. David tvinges til å tyste på kompisene sine for å få tatt et siste farvel med faren. Med familien i oppløsning og de tidligere vennene ute etter blodhevn må David kjempe for livet.

 

Hva syntes jeg?

En veldig bra film med regi og manus av Aksel Hennie. "UNO" baseres litt på Aksels fortid som tyster i taggegjengen hans og hans efaring vises i filmen. Filmen viser en bymiljø som ikke mange vet om og filmen er veldig rå og brutal. Jeg syntes ikke filmen var kjedelig på noe punkt og kan anbefale denne til alle som har sans for gode filmer. Jeg håper bare vi ser mer til Aksel Hennie, han er en utrolig bra skuespiller og nå...regi- og manusforfatter!

 

Karakter?

8/10

Endret av ohh-noo
Lenke til kommentar

Jeg så nettopp The Boondock Saints.

 

Det virket som om skaperne hadde tatt utgangspunkt i tre-fire artige scener og klistra på et meningsløst ræl av en sammenheng. Filmen avhenger helt og holdent av underholdningsverdien til et par ustødige irer (eller hva faen) og en homofil onkel politi, og især disse scenene som jeg nevnte. Et par av dem var nokså originale, men ikke noe å hoppe i taket over liksom. Jeg kjedet meg ikke, men jeg hadde håpet disse hundre minuttene kunne forgå i noe mer spennende. Fjortishumoren var litt vittig nå og da, men mot slutten tapte den seg sykelig. Det ble bare bæsj når de kjørte på med formålsløs slow-motion og fikk politimannen til å danse og skrike over hva faen. Sort skjerm; fortsettelse. Nå er jeg trøtt og klarer ikke å begrunne men jeg tror ikke det spiller så stor rolle. Middelmådig innpakning, søppel og et par lyspunkter her og der. Fin katte. Fin dass. Liksom. Men ellers takk.

 

Karakter: 4,137/10

Lenke til kommentar

Yojimbo

10m.jpg

 

Har bare sett den en gang før, og da uten tekster. Derfor var det flott å kunne få med seg handlingen litt mer denne gangen :wee:

 

Har dere sett Fistfull of Dollars vet dere sånn ca hvordan filmen går, fordi Sergio Leone oversatte nesten ord for ord Yojombi da han startet spaghettiwestern-sjangeren.

 

Forskjellen er at Yojimbo er en mye flottere film med veldig flott musikk, kule samuraier og en Kurosawa bak roret.

 

Full pott

Lenke til kommentar

Dette er ikke en anmeldelse overhodet! Mer irritasjonens avløp...

 

Jeg så nettopp Edward Scissorhands.

 

Enda en skuffelse! Det er så gørr kjedelig å åpne en film med at en eller annen apekatt skal fortelle en historie. Åpningssekvensen varer i ett minutt. Filmen bruker 90 minutter på å fortelle historien. Er det en godt fortalt historie, blir folk helt revet med og de sitter og gaper og alle er glade. Fiksjon blir nesten virkelighet. Så avsluttes historien, og publikum vet at JO, NÅ KOMMER RULLETEKSTEN. NÅ SKAL VI GÅ MED SENTIMENTALE DRØMMEØYNE UT AV SALEN. DETTE VAR EN GØY FILM. Men neida, filmen skal i siste minutt ødelegge hele følelsen med å skrike: NEIDA HEHEHE DETTE ER BARE TULL FOLKENS TA DET HELT MED RO DET VAR JO BARE EN DUM HISTORIE LZZZM LOL, SE NÅ, NÅ KOMEMR RULLETEKSTEN HAHA HADDEFINT THX!! Bah, sier jeg. Det er bare trist. Det som var ekstra ille med Edward Scissorhands, var at denne delen med historiefortelleren og bæsjungen som skulle legge seg, var den dårligst utførte delen i hele filmen. Nå vil jeg bare si AT DET ER GALSKAP Å FORVANDLE EI TJUE ÅR GAMMEL BERTE OM TIL EI NITTI ÅR GAMMEL KJERRING. Herregud som jeg måtte le. Hørte dere stemmen hennes? Så dere trynet hennes? Alle ville vært glade om de kunne latt gamle damer være gamle damer. Folk forandrer seg så mye iløpet av sytti år at ingen ville merket noe uansett.

 

Og for å faktisk gå inn i selve historien, så var den til å leve med. Underholdende nok. Den første feel-good-delen av filmen (ca. halvparten) var gøy. Men så, midtveis i filmen, må jo den O store Burton oppdage at HEISAN, JEG HAR GLEMT TEH BADGUY LZZM! Hvor mange ganger har vi ikke egentlig sett noe lignende dette: Søt, ung berte i slutten av tenårene (eller kanskje litt mer enn det) har et fantastisk forhold til sin deilige kjæreste. Begge er dritkule. Mannen viser dog tendenser til mangel på medfølelse og denslags, og han skaper problemer for dem begge. Jenta slår opp. Ah, der ble antagonisten født! Ja, ok, kjempespennende. Spesielt når denne karen skal ta hevn; det blir bare så dumt. Den avslutnings-scenen oppi slottet var bare tragisk. Jeg visste hva som skulle skje, fordi jeg har sett det tusen ganger før.

 

Nå har jeg brukt to høyst subjektive og tullete avsnitt på avslutningene. Resten av filmen av underholdende nok. Jeg kjedet meg ikke, men jeg hadde håpet at Burton hadde klart å skape litt magi i det minste. Men det var som vanlig Elfman som sto for den. Det var tynn underholdning, rett og slett. Karakterene var flate som pannekaker. I likhet med kremkaker fra Geheb, behersker de den øyeblikkelige tilfredsstillelsen, men mageproblemene kommer etterpå. Edward er et unntak kanskje.

 

5/10 for underholdningens skyld.

Lenke til kommentar

Alfie

 

78m.jpg

 

Drama/Komedie med Jude Law i hovedrollen.

Filmen handler om Alfie, en fyr med draget på damene. Alfie er også fortelleren i filmen, han snakker alså til kameraet mens filmen går sin gang, noe som jeg funker veldig bra. Han har noen problemer med å knytte seg til bare en dame, noe han selv ikke bryr seg så mye om, men senere i filmen skaper problemer for han når han faktisk vil ha et forhold.

 

Sikkert ikke alle som er enige, men filmen får 5/6 av meg.

Synes bare Jude Law spiller veldig bra i denne filmen.

Lenke til kommentar

Casualties of War

 

Handling: Under Vietnamkrigen får en gruppe soldater et "long-distance-patrol" oppdrag. Midt i oppdraget kidnapper de ei jente, som blir brukt til mennenes nytelse. En av mennene finner dette ufyselig og vil få soldatene dømt.

 

Konklusjon: En ganske god krigsfilm. Veldig gode skuespillerprestasjoner fra Sean Penn, som den onde sersjanten. Michael J. Fox gjør også en god jobb, men jeg takler ikke det faktumet, at han bruker de samma orda i CoW som i Back to the Future (jeeeeeeses). Fyrn klarer kun å spille på en streng, føles det ut som.

 

8/10

Endret av tjalla
Lenke til kommentar

Jacob's Ladder

 

Med noen filmer er det slik at når du begynner å se den, skjønner du at du må være litt overbærende og gi den en sjanse til å legge frem historien slik at handlingen etterpå kan bli mer meningsfylt. I denne filmen kommer imidlertid aldri dette utløsende vendepunktet, og filmen fortsetter bare i samme sporet med små hint og vink om hva som foregår.

 

Filmen virker som en idé som aldri utviklet seg til et helt manus, men som likevel ble filmet.

 

4/10.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...