Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

 

En litt sein anmeldelse, siden jeg så denne filmen for noen uker siden, men dog bedre sent enn aldri.

 

Hadde hørt så ekstremt mye om denne filmen, og hadde ekstremt lyst til å se denne filmen.

 

Hadde egentlig ingen anelse om hva denne filmen handlet om, da jeg leide den. Men fy så mye bra. Hvordan historien kommer seg, filmen starter litt uventet, man får etterhvert innblikk på hva som har skjedd osv osv osv. Jim Carrey viser at han kan mer enn å være gummitryne. Noe han også viste i The Truman Show.

 

Filmen var heller ikke så vanskelig å forstå, om man fulgte med. Det var ingen konsentrasjons film, men...uff...må bare ses. Varmet mitt hjerte godt og gikk rett inn i mine favoritt filmer.

 

De som ikke ser denne filmen, går virkelig glipp av mye. En ting jeg forundrer meg over er at det er så mange som kaller denne for en komedie. Skam nesten synes jeg.

 

En klar 6 fra meg, ingen tvil

Endret av duda
Lenke til kommentar

The Italian Job (2003):

Er basert pa 1969-filmen med samme navn med Michael Caine i hovedrollen, og har dermed litt a leve opp til. Filmen leverer absolutt god underholdning for lordagskvelden, og skuffer ikke i forhold til dens 34 ar eldre storebror. Biljakten er absolutt en hoydare i filmen.

Mos Def er en skuespiller jeg begynner a fa sansen for. Gleder meg til a se hva han far til i The Hitchhiker's Guide to the Galaxy.

Karakter: 6.8/10

Lenke til kommentar

Freddy vs. Jason

 

Den ultimate form for skrekk er i ferd med å slippes løs på nytt. Drømmedemonen Freddy Krueger er desperat etter på nytt å terrorisere ungdommene i Elm Street. Men foreldrene i Springwood har funnet en måte å få barna til å glemme ham, ved å dope dem med anti-drømme piller. Så for å gjenskape frykten manipulerer Freddy den hockey-maskerte seriemorderen Jason Voorhees, gjennom syner av hans mor, til å dra til Elm Street og frigi barna slik at byen tror at Freddy er tilbake. Men ingenting går etter planen, for Jason begynner å drepe alle ”barna” hans, noe som virkelig setter sinnet i kok hos Freddy. I det samme finner Jason ut at Freddy har brukt ham i sitt spill, og han blir rasende. Så nå er det opp til tenåringene Will Rollins, Lori Campbell, og Kia, sammen med noen andre av de overlevende, å sørge for å få Jason tilbake til Camp Crystal Lake og Freddy ut av drømmene, slik at de to kan drepe hverandre en gang for alle…Freddy Krueger er tilbake. Nok en gang for å terrorisere ungdommene i Elm Street.

 

Jeg synes filmen er bra, men kunnet ha blitt mye bedre. De siste 10-15min er de beste i filmen, når Freddy og Jason slåss.

 

4/6

Lenke til kommentar

Danser med ulver

http://www.imdb.com/title/tt0099348/

 

Denne hadde jeg veldig lave forventninger til. Jeg har drøyd den i evigheter, men i dag kom altså dagen. Jeg skulle kaste bort tre timer av livet mitt på en Kevin Costner-film. :cry:

 

Men, hoi, denne var jo gøy! Jeg så den nesten uten stopp og kjedet meg sjelden. Litt flate karakterer, men de utviklet seg i hvert fall. Den var tradisjonell – typisk amerikansk – og kjørte på med musikk her og der, men den hadde også sine dramatisk korrekte øyeblikk som funket veldig bra. Takk og pris, forresten; de hadde spart seg for epos-fenomenet som angivelig skal få det til å gå kaldt nedover ryggen på meg. (Som f.eks. å sprenge høyttalerne med en klissete Hollywood-symfoni mens en stereotyp av en helt skriker en remse ord om kjærlighet og fred på jord.) Costner ga forresten en lang faen i dramatikken da helten han slaktet sitt eget folk og denslags. Nå kjenner ikke jeg Dunbar, men det blir helt feil for meg. Heldigvis var det i slutten, men fra det øyeblikket var John Dunbar/Danser med ulver rett og slett flat... pannekake; og endog som det lite troverdig. Uærlig.

 

Men fin underholdning som sagt.

 

Karakter: 7,62/10

 

Sodomites

http://www.imdb.com/title/tt0219316/

 

Eksperimentell og for meg meningsløs film om det å gjøre det bakfra mens folk heier på. Monsteret var kult dog. Dama var ekstrem. Kul klipping, men det ble for radikalt. Øynene mine fikk vondt.

 

Karakter: N/A

 

The Cabinet of Jan Svankmajer

http://www.imdb.com/title/tt0087016/

 

Jeg var alt for trøtt da jeg så den. Eller så var den rett og slett dårlig. MEN ANIMASJONEN VAR KJEMPEFIN! Det var en del midtveis i filmen jeg tror jeg elsket, men ellers fikk jeg veldig lite ut av den. Og det var vel det å få noe ut av den som var poenget..?

Endret av sanoj_20
Lenke til kommentar

A Nightmare on Elm Street

 

Fra vår tids grøssermester Wes Craven (Scream, Scream 2) kommer en tidløs gyser som er blitt fanebærer for grøssersjangeren. Nancy (Heather Langenkamp) har uhyggelige mareritt. Samtidig blir vennene hennes fra skolen, som har akkurat de samme drømmene, slaktet mens de sover, av den fryktelige djevelen fra deres felles mareritt. Siden politiet ikke fester lit til Nancys forklaring, må hun selv konfrontere drapsmannen i hans mørke verden. Filmen viser Johnny Depp i hans første store rolle, og har utrolige spesialeffekter. Den presenterte oss for en av de mest beryktede onde skikkelsene i filmhistorien - Freddy Krueger.

 

Fikk endelig sett filmen, og den var bedre enn forventet. Utrolige spesial effekter fra 84 og de er fortsatt bra i mine øyne. Får håpe at oppfølgeren er minst like bra eller bedre. Liker du skrekk filmer og ikke ha sett noen av Nightmare on elm street filmene, så er denne en god begynnelse.

 

5/6

Lenke til kommentar

28 days later.

 

Pussig skrekkfilm fra England. Tre dyrevern-aktivister slipper løs en laboratorium-ape infisert med et virus som smitter via blod. 28 dager senere våkner et sykkelbud opp på et tomt sykehus. Ingen andre pasienter, ingen leger eller sykepleiere. Han går ut, og finner en tom by. Men han er ikke alene.. (*trommelomm*).

 

Fantastisk god film. Ordtaket "stille før stormen" får en helt ny betydning, og det er duket for solid kvepping gjennom store deler av filmen. Syns den tapte seg bittelitt på slutten, hvor den gikk fra å være noenlunde realistisk til litt superhelt-aktig, men uansett får den tre tomler opp (en påsydd).

Lenke til kommentar

Eight Legged Freaks

Eddekoppene til en gal samler i et lite samfund i USA blir brått like store som mennesker. Disse raider byen og dreper masse av innbyggerne. Men det er seffølgelig en helt som kverker alle sammen.

 

Ganske komisk film, med mange høydepunkter.

Dessverre litt mye av det samme gjennom store deler av filmen, men fortsatt en veldig morsom filme.

 

5/6

Lenke til kommentar
28 days later.

 

Pussig skrekkfilm fra England. Tre dyrevern-aktivister slipper løs en laboratorium-ape infisert med et virus som smitter via blod. 28 dager senere våkner et sykkelbud opp på et tomt sykehus. Ingen andre pasienter, ingen leger eller sykepleiere. Han går ut, og finner en tom by. Men han er ikke alene.. (*trommelomm*).

 

Fantastisk god film. Ordtaket "stille før stormen" får en helt ny betydning, og det er duket for solid kvepping gjennom store deler av filmen. Syns den tapte seg bittelitt på slutten, hvor den gikk fra å være noenlunde realistisk til litt superhelt-aktig, men uansett får den tre tomler opp (en påsydd).

Denne virker interessant! Denne skal leies til helga. Nei, for pokker, det er jo vinterferie. Leier den i mårra! :thumbup:

Lenke til kommentar

Jeg så "He Loves Me... He Loves Me Not" her om dagen.

(orginalt heter den "À la folie... pas du tou")

 

Her er det igjen den søte snille Audrey Tautou (fra "amelie") som står for hovedrollen, hvor hun spiller psykopat. (utrolig, men sant!)

 

Handlingen går ut på at Angélique (tautou) er elskerinnen til en lege, som hun forguder over alt på jord. Hun skjenker ham gaver, faktisk i så stor grad at hans gravide kone begynner å bli mistenksom... men det viser seg at Angélique lever i en fantasiverden, og gjør alt i sin makt for å gjøre den virkelig.

 

Denne filmer er ikke av samme kaliber som amelie, men scorer høyt i måten den blir fortalt på. Den er til tider morsom, skremmende, sjokkerende og tragisk. For de som synes Tautou er en dyktig og søt skuespiller, anbefales denne filmen.

 

...og ja, den er fransk! I dens ånd vil jeg si "tres bon"!

 

8/10

Lenke til kommentar

Paths of Glory: Handlingen er hentet fra den første verdenskrig. Vi følger Dax som er en fransk korporal. Regimentet hans blir utvalgt til å angripe et viktig strategisk mål. Store deler av regimentet forblir i skyttergravene sine og angrepet mislykkes. Regimentes general er rasende, og velger derfor å sette 3 tilfeldig valgte soldater for en krigsdomstol, hvor de skal bli dømt. Dette for å sette et eksempel for de andre soldatene. Det blir Dax's rolle å forsvare soldatene.

 

Karakter: Dette er en klassiker fra Kubrick, hvor han virkelig viser hvor sjukt krig kan være. Heldigvis foregår ikke "overfladisk" henrettelse av soldater lenger, men virkelig en tankevekker på hvor liten makt en soldat har i forhold til sine overordnede. Filmen skulle vært mye lenger. Hadde håpet på en film ala "12 Angry Men", hvor forsvarern (Dax) skulle gå grundig til verks med å forsvare de uskyldige. Uansett, en knallgod anti-krigsfilm, men scorer ikke full pott pga den nevntes problemer. 9/10

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...