Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Dumb and dumber to

 

De skriver "to" i stedet for "two". Hahaha... :ermm: For å forklare aldringen til Jim Carrey og Jeff Daniels (siden forrige film var for tyve år siden) har Carrey's karakter latt som han har vært katatonisk (tenk våken koma) de siste tyve årene. Seriøst. Når han "våkner" og skal dra må kateteret han har i pikken bort, så da røsker man til. Geezes... derett møter vi han blinde gutten fra den første (nå en voksen mann), noe som selvsagt har en stor samling fugler idiotene klarer å drepe. For ikke å glemme "the second most annoying sound in the world", og så videre. Og fortsatt er vi ca et kvarter inn i filmen...

 

Tror jeg skjønner hvorfor de ikke kaller denne "two", men "to". Det er strengt tatt ikke en oppfølger. Det er mer en reboot/remake med Jim Carrey og Jeff Daniels. Har du sett den første, har du strengt tatt sett denne også. Tror jeg skjønner cameoen til Bill Murray, for å si det sånn... Det er en enkel måte å tjene litt raske penger, og samtidlig slippe å faktisk bli gjenkjent. Dette er et typisk eksempel på en film som aldri burde ha eksistert. Den første er jo en klassiker på mange måter, men den trengte ikke en oppfølger (og jo mindre man sier om prequelen, jo bedre. Den hadde i det minste en original historie, i motsetning til denne "oppfølgeren" som bare kjører samme historie i reprise.)

 

Vurdering: Jim Carrey kunne fint å spilt koma-pasient i tyve år til.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hansel & Gretel: Witch Hunters (2013)

 

En utrolig dorlig film. Ble så mange som døde i den og alltid sånn 1 og 2 som kom for hjelpe og ble bare kjedelig å se på faktisk. Den skulle vært litt mere realistisk. + noen folk tålte så utrolig mye, at det bare ble til, "jamenn for faen hva er dette her for noe da?" Datt ganske ut av filmen av noen scener som jeg ikke helt skjønnte engang.

 

Helt klart ikke en film jeg kommer til å se igjen. Der var til og med de siste "Wrong turn" filmene bedre.

 

2/10

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har hatt et hyggelig gjensyn med et par eldre filmer i dag:

 

Mission Impossible

Artig actionfilm fra 1996, blander agent-film med heist-filmsjangeren på en ypperlig måte. Er noe med alderen på filmen som gjør at den nærmest virker litt naiv i utførelsen, all handling drives fremover med å mate seeren med teskje. Vet ikke om den kan regnes som en klassisk actionfilm, 90-tallet skinner så altfor godt igjennom til å kalle den tidløs. Allikevel, god action, gode skuespillere (med mulig unntak av Tom Cruise som spiller Tom Cruise slik han gjør i de fleste filmene sine) og et godt plott.

7/10

 

Mission Impossible 2

Mye av den samme kritikken som 1'eren, både på godt og vondt. Hadde glemt at det var John Woo som regisserte den, helt til jeg så alle duene og pistolpornoen i slow motion. Igjen, god handling, men actionscenene preges av at de har satt stil over substanse, noe som trekker ned.

6/10

 

I morgen blir det Mission Impossible 3 og Mission Impossible - Ghost Protocol

Endret av JacEr
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Fury (2014)

 

Starter med å være så mørk, skitten og dyster at den grenser til det parodiske. Så får vi servert noen action-scener uten spenning, før det hele ender i god gammeldags nazi-slakt hvor horder av inkompetente tyskere springer inn i maskingeværilden til våre fryktløse helter.

 

En film som tydligvis vil ha alt, men feiler på hvert eneste punkt.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg tar ninjakicket mitt over i denne tråden, jeg, selv om jeg egentlig ikke synes det har noe i en tråd som dette og gjøre.

 

I går så jeg Castle of Owls, ninjafilm regissert av selveste Eiichi Kudo, en navn som i mine øyne er synonymt med ekstremt høy kvalitet. For de som ikke kjenner til mannen så står han bak mesterverk som 13 Assassins, The Great Killing og Eleven Samurai. Tre filmer alle og enhver burde se med en jævla gang.

 

Castle of Owls er nok et lite hakk over de ande Kudo-filmene jeg har sett, i tillegg til å være den desidert beste ninjafilmen jeg har sett og en av de beste jidaigekifimene jeg har sett. Plotet er simpelt og streit, men samtidig briljant, skuespillerne leverer på et fantatisk høyt nivå og den er visuelt nydelig. Actionscenene er av ypperste kvalitet au. Alt klaffer i filmen, og det er vanskelig å gi den noe annet enn 10/10.

 

011.jpg

025.jpg008.jpg

 

 

 

Jeg kan jo legge til at jeg synes det er jævlig synd at remakene av Castle of Owls og 13 Assassins er så ekstremt mye mer kjent enn orginalene. Jeg er stor Takashi Miike-fan og jeg mener at 13 Assassins er jo en av tidenes remakes, men den når jo ikke orginalen til knærne engang.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Detachment. 2011.

Med: Adrien Brody, Christina Hendricks.

Regi: Tony Kaye.

Fra mannen bak American History X. Denne filmen går litt dypere i skolesystemet. Typisk story du sikkert har sett før. Dårlig skole. Vikar lærer som prøver å gjøre en god jobb.

Adrien Brody gjør en veldig bra jobb i denne, noe som gjør filmen litt ekstra spesiell.

Denne ligger på Netflix.

Lenke til kommentar

Guardians of the Galaxy (2014)

Denne svarte helt til forventningene etter all positiv omtale den har fått. Ja enda bedre enn ventet kanskje.

 

Man har helt klart basert seg sterkt på ideer fra Star wars (pluss litt fra andre, som ID). Men det var såpass godt laget, at det får gå.

Humoren spesielt bra her og det hele var vel nesten på samme plan som Star wars. Men ikke bedre som noen mener, jeg vil nok hevde Star wars er et hakk bedre likevel.

Et lite minus at det var innslag av tilfeldig rockesang her og der(mener ikke det på kasettene) Syns det aldri har noe

i filmer å gjøre. Men heldigvis var det ganske lite av det.

 

7,7/10

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Her

For en vanvittig tanke, jeg ble helt satt ut. Skjønner godt Oscaren, den mest geniale tanken jeg har sett filmatisert siden jeg først så The Matrix.

Hele greia er utrolig fint skrudd sammen, skuespillet er kanon og musikken setter stemninga perfekt.

Film: 8/10
Kreativitet: Off the charts.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...