Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Over i det nye året og jeg har allerede sett fire filmperler jeg aldri før har vært borti!

 

The Social Network (2010)

 

Jeg regner med folk har fått med seg hva denne filmen får ut på, så jeg skal ikke rippe opp i det igjen. Det denne filmen klarer veldig bra er å holde et høyt tempo i dialogen, og skaper på en måte et spenningsdrama ut av ingenting. Vanvittig fascinerende å se geniet Mark Zuckenberg tråkke på andre mennesker for å være først ute med en idé. Selve skiftingen mellom datidens utvikling av prosjektet, og nåtidens rettsak om nettopp den fungerer veldig bra, og jeg følger engasjert med gjennom hele filmen. Det er også gøy å se Justin Timberlake klare seg så bra som dette også, han glir rett inn i karakteren han spiller - artig! Ellers er det ikke skuespillet som imponerer så veldig, for all del, de spiller helt greit, men en veldig spennende og interessant film om skapelsen av Facebook!

 

8/10

 

Vår, sommer, høst, vinter... og vår (2003)

Ja, dere freaks her inne på diskusjon.no klinker titt og ofte til med flotte anmeldelser av asiatiske filmer. Og jeg innser nå etter å ha sett min første film fra det fjerne østen selv - annet enn grøssere da - at det er ikke uten grunn dere gjør. "Vår, sommer, høst, vinter... og vår" var noe spesielt enestående visuelt sett - virkelig vakkert og gripende - også det tematiske står til absolutt godkjent for undertegnede. Livets lekser og buddhismen står sentralt, og til tross for lite dialog i filmen, føler jeg at jeg sitter igjen like opplyst som om jeg skulle sett en dokumentar på NRK2. Skjønt, jeg måtte være ganske tålmodig til tider, men som første drama fra Asia jeg ser, er jeg virkelig imponert, og gleder meg til å utvide horisonten.

 

8/10

 

An Education (2009)

 

En toppelev ved et engelsk gymnas blir introdusert for en helt ny verden, hvor utdanning og kunnskap ikke er et behov, og blir veldig usikker på valgene hun etter hvert står overfor.

 

Ganske straightforward film egentlig, men når jeg sympatiserer med hovedkarakteren åpner det seg opp en del spørsmål og tankesprang. Det hele er litt forutsigbart, uten at det ødelegger, og for en søt hovedkarakter - husker ikke engang hvor flink hun var - men hun sjarmerte meg ned i knestående nærmest (megakleint, i knoow). Uansett et veldig interessant drama om kjærlighet og utdanning (?) =) ANbefales!

 

7/10

 

Before Sunset (2004)

Mann og kvinne møtes igjen etter å ha vært vekke fra hverandre i lang tid, og prater sammen som de aldri hadde vært adskilt. Hvem er de nå, og hva vil de med livet? er spørsmål som gjennomsyrer filmen.

 

Jeg ble revet med idet de to gikk av gårde mot Paris i kjapp, leken dialog. For dialogen i denne filmen er noe av det sterkeste jeg har sett i film, og kjemien mellom de to enda sterkere. Hva de snakker om, og spesielt hvordan de snakker sammen om det er denne filmen, og gjør denne filmen til en favoritt hos meg. Nærmest ingenting skjer i denne filmen, likevel driver filmen frisk som en elv i Hardanger. Følelsen etter jeg så denne filmen kan jeg sammenligne med en skikkelig lang og god samtale med en kjæreste eller en veldig god venn.

 

9/10

Endret av sch0n
  • Liker 3
Lenke til kommentar

VSHVoV er virkelig en opplevelse.

 

Frister med et gjensyn, men jeg innser at jeg bør øke min kunnskap om buddismen før jeg gjør det, siden det er så mange lag å ta for seg. Man ser symbolikken selv uten spesielt kunnskap, men det ligger vissnok mye under overflaten som man først ser når man har satt seg inn i grunnfilosofiene.

 

Tror jeg har klart å rote bort anmeldelsen min av den; fant ingenting med google. Husker ihvertfall jeg satt der og både gråt og lo igjennom den filmen. Som med andre lignende filmer, så sitter man igjen med en underlig beundring for filosofien.

Lenke til kommentar

4 solide, inkludert to 10/10-filmer fra min del (TSN og VSHVoV). Hadde du sett Before Sunrise før du så oppfølgeren? Jeg elsker tanken på at folk så originalen i '95 og måtte vente 9 år på å finne ut hva som faktisk skjedde med dem. Beste oppfølger-cliffhanger siden Empire Strikes Back.

Jeg trodde jeg hadde sett Richard Linklater's beste filmer, men disse to bør kanskje sees før jeg tenker det igjen. Helt uforståelig at jeg har ignorert disse :s Gleder meg til å se begge to!
Lenke til kommentar

Valhalla Rising

 

Åh fy og fy for en elendig film! I begynnelsen virket den utrolig spennende, og jeg så for meg et eventyr uten like, men der tok jeg feil gitt!

 

Filmen er et eneste stort rot. Hverken jeg eller kompisen min skjønte en dritt av hva som foregikk til slutt, og karakterene var tomme og kjedelige og ga ikke filmen noe. Det var som å se Ringenes Herre, bare at den ikke var bra, heavy? De bare gikk... slåss... og gikk... og gikk... Filmen føltes evigvarende, og da den sluttet var jeg rett og slett overlykkelig over å vite at jeg aldri kom til å se filmen igjen.

 

IKKE SE DENNE, KOSTE HVA DET KOSTE VIL! Dårligste filmen jeg har sett på lenge.

 

1/10

Endret av FredrikH
Lenke til kommentar

Nå har ikke jeg sett filmen, men er ikke det en film av den litt mer kunstneriske slaget?

Jo, egentlig. Men greien med filmen er at den aldri forteller deg noe om hovedkarakteren, eller de andre karakterene forsåvidt, og det blir aldri klart hva som var meningen med filmen. Du må nok bare ta den for hva den er. Men personlig syntes jeg den var skrekkelig trist da den ikke ga meg noe.

Lenke til kommentar

Jeg har sett den 2 ganger og liker den veldig godt. Jeg tror jeg kanskje er i mindretall akkurat der.

 

Historiemessig er det vel ikke så mye å ikke skjønne:

 

One-eye er en kriger som hele tiden blir satt til å kjempe gladiatorkamper. Han rømmer og dreper eierne sine. Han drar sammen med denne lille gutten. Så møter One-eye noen korsfarere som skal til det hellige land (Jerusalem). De havner inne i en tjukk tåke i dagesvis, og ender Istedet tydeligvis opp i Amerika. Der begynner de etterhvert å tro at de har kommet til helvete, og møter til slutt på innfødte "indianere".

 

 

Noe mer enn det er det ikke å skjønne med selve historien.

Men filmen bruker en haug med symbolikk og deler opp filmens ulike stadier i for eksempel "wrath", "hell" og "sacrifice".

Jeg elsker det visuelle, estetiske uttrykket i filmen, og det håndholdte kameraet kombinert med de meget interessante kameraføringene og utsnittene, samt den intense musikken, klarte å overbevise meg og få meg i filmens stemning.

Endret av Levaiathan
Lenke til kommentar

The African Queen (1951)

 

Dette er ikke en typisk "gammel og kjedelig film". Her ble jeg underholdt fra start til slutt. Likte denne klassikeren veldig godt, faktisk mye bedre enn mange filmer som blir laget nå til dags. Blir fort kjent med de to hovedpersonene, og får et godt forhold til de. Synes også de spiller veldig godt. Filmen er veldig vellaget og god. Skjønner ikke hvordan de fikk til å lage sånne saker for 60 år siden. Det som overrasket meg mest med filmen var all humoren. Jeg synes faktisk filmen var overraskende morsom. Bildet jeg har lagt i spoiler tok kaka!

 

 

african+queen+bogie-hippo.jpg

 

 

8/10

Lenke til kommentar

Salt 2010

Helt grei spion-actionfilm, men som faller gjennom pga sin forutsigbarhet. Den var i hvertfall forutsigbar for min del, og derfor er det ingen overaskelser, noe jeg tror at skaperne av filmen ønsket.

At Liev Schreiber også er russisk spion skjønte jeg med en gang det ble avslørt at Salt er det og

Skaperne tror tydeligvis at dagens kinopublikum og videre videopublikum ikke er så smarte, for vis dette skulle være tricky og overaskende så tok de feil. Videre så føles det også som om jeg har sett alt før, i andre filmer, noe som bygger opp under forutsigbarheten. Altså: Her er det lite nytt. Men allikevel er den severdig, og for all del ikke helt bortkastet å se. Men jeg er glad at det var kameraten min som spanderte låninga i går.

 

6,5/10

 

 

Nightmare on Elm Street 2010 (Re-make)

En scene fra en av de orginale Nightmare on Elm Street-filmene gjorde at jeg slet med mareritt i flere år etterpå etter å ha sett den i en alder av ca. 7-8. Det var skummelt. Det er ikke denne re-maken fra i fjor. Kanskje fordi jeg visste hva som skulle skje, kanskje har jeg blitt for voksen (hva, 22 år og for voksen? Bullshit!)men mest trolig fordi den ikke er skummel i det hele tatt. Den er nesten kjedelig. At det var hakk i midten hjalp jo forsåvidt heller ikke. Jackie Earle Haley gjør en grei versjon av Freddy Krueger, men er litt for liten, og orginalen var bedre. Så samlet med en gjeng ikke altfor gode 20-somethings skuespillere som high school-elever utgjør ikke skuespillerensemblet store greiene. Nei, pokker heller, dette var en bortkastet re-make, og nok en gang er jeg glad for at det var kameraten min som betalte i går. Eneste pluss er Katie Cassidy som er ganske så heit og derfor trekker filmen opp på en:

 

2/10

Endret av Tomeito
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...