Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

V(1983)

 

Hadde stor forventning til dette her, etter gjennomgående gode omtaler. Og dette blir sett på som den beste av 'alien invasjon' filmatiseringer av så mange :dontgetit:

 

Det er vel opprinnelig en mini-serie, men så den som todelt film.

(Vet ikke hvor jeg har hatt det fra at det var Fransk, men det var jo

vitterligen Amerikansk.)

 

Dette her..? Make til kjedelig og latterlige saker har jeg ikke sett på lenge.

Vel er det noe gammelt. Men likevel, sci-fi som er både like gammel og gamlere er da laget langt bedre enn dette lekegreiene her.

Romfatøyene så ut som sånne lekefartøy som små barn har i legoklossene sine.

 

Det manglet fullstendig nerve, spenning eller noe som helst. Helt tamt og kjedelig.

 

Så synes man at feks "Skyline" og ofte "independence Day" er mye dårligere enn dette her..? (regner med det er oppfatningen til

de fleste her på forumet også, om jeg kjenner det rett)

 

Skjønner rett og slett ingenting jeg. Men tror helst det bare er noe folk innbiller seg.

Dette her var omtrent ingenting, helt bortkastet tid.

 

1/10

Lenke til kommentar

Buried (2010)

Buried er et enmanns drama som får klaustrofobien til å krype over oss og gjøre at vi grøsser av den storslåtte spenningen.

 

Denne små trange filmen er regissert av spanjolen Rodrigo Cortés, skrevet av Chris Sparling og har Ryan Reynolds som den eneste hovedrollen. Her får vi levert en gripende og stilful film hvor vi i 90 minutter oppholder oss i en trekiste under jorda sammen med Ryan. Etter premieren på Sundance har den skapt mye oppsikt og anerkjennelse hvor responsen fra publikum og kritikere både har vært positiv og negativ. Dette var først og fremst et eksperiment og som i sin helhet ble en nesten suveren thriller.

 

Svart, svart, svart. Mørkt, mørkt, mørkt. Et pustende stemme kommer til livet like før vi får øye på et glimt av lys. Lastebilsjåføren Paul Conroy (Reynolds) våkner av panikk i en kiste begravd under jorda i Irak år 2006. I kisten med han er en lighter, en mobiltelefon, en vannflaske, en lommelykt, en kniv og et par glødepinner. Dette har han fått utstyrt for å prøve å overleve dette marerittet. Amerikaneren ble angrepet av terrorister og senket ned under jorda for å bli holdt for løsepenger. Som filmen utvikler seg ringer han utallige ganger med telefonen for å prøve å nå hvem som helst til å hjelpe han. Hele hans liv er så og si avhengig av denne mobiltelefonen hvor prosessen ved at vi stadig vekk får se batteriet tømmes påminner oss på at livet hans renner sakte, men sikkert ut.

 

De fleste tror kanskje at det umulig kan være underholdene eller spennende med en film som tar for seg en mann inni en kiste over så lang tid. Men med Ryan Reynolds overraskende dyktige og troverdige skuespill og med Rodrigos Cortéz veldreide filmstil og oppbyggelse, er denne mektige dramatikken et herlig og nærmest briljant mesterverk.

Her har Reynolds gått ut av sin normale og sarkastiske moromann rolle som vi ellers er vant til og havnet i en helt annerledes og mer seriøs situasjon hvor det er spørsmålet om liv og død som gjelder. En kan si hva man vil om denne filmen, men Rodrigo har hvertfall prøvd, eksperimentert og faktisk greid å sette sammen en film utenom det vanlige som fungerer til det ypperste. Det er noe originalt, engasjerende og oppsiktsvekkende, noe som ikke er så lett å finne blant dagens filmer som blir lagd.

 

Filmen har også blitt kalt Alfred Hitchcock inspirert, et utsagn som jeg kan si meg enig i til en viss grad. Det er langt i fra like mye klasse som det var i de gamle klassikerne hans, men ser vi bort fra råskapen og virkeligheten vi ser her er det en viss likhet. Ja, dette fungerer bra på film, men med så liten plass til bruk blir det en slags innestengt og nysgjerrig følelse. Noe som både er bra og dårlig.

 

Uansett så er Buried en utrolig god thriller som viser en fantastisk utnyttelse av et lite område som med sitt klaustrofobiske premiss konkluderer i en intens og gripende film.

8.5/10

post-123100-0-31101000-1293661565_thumb.jpg

post-123100-0-00214400-1293661570_thumb.jpg

post-123100-0-95694400-1293661576_thumb.jpg

post-123100-0-51759000-1293661622_thumb.jpg

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Ang. Buried

 

 

Av en eller annen grunn satt jeg å ventet på en twist når slutten nærmet seg. At den alldeles ikke kom var bare positivt. Har sett litt for mange filmer der et slike hendelsesforløp hadde at en "happy ending".

 

Etter at han "redningsmannen" sa navnet til hovedpersonen og han selv aldri hadde sagt navnet sitt, så jeg for meg at det hele var en planlagt trening for å takle ekstreme situasjoner. :!:

 

Lenke til kommentar

Iron Man 2(2010)

 

Virket mest som en montasje av kule øyeblikk og effekter uten story, litt som en forlenget trailer. Storyen handler som Tony Starks egotripp blandet med en halvgal russer som skal drepe Tony Stark for noe Hovard Stark (Tonys far) visstnok har gjort mot russerens familie. After credits senen var virkelig ikke verdt å vente på denne gangen.

Kort: Ingen verdig oppfølger til Iron Man.

 

 

The Expendables (2010)

 

Folk sier at denne filmen innfrir forventningen til hjernedød action, for å være ærlig forventet jeg bedre hjernedød action når man teamer opp de største navnene og lar Sylvester Stallone regissere herligheten. Gutta i filmen er fortsatt barske, men det er kun Statham som leverer følelsen av en steinhard kar som lever av å drepe folk.

Kort: Å se middelaldrende legender leke elitesoldater, langt dårligere enn de gjorde før, var sørgelig. Se heller 80-/90-talls filmene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Brazil (1985)

 

Terry Gilliam skal visstnok hatt et ønske om å kalle denne filmen 1984 & 1/2, og ville på sitt vis fungert som en god beskrivelse. Bland inn ei klype Kafka, så tenker jeg vi er i mål. Dette er til nå det beste jeg har blitt servert av denne snodige mannen som først fanget min oppmerksomhet ved hjelp av prompelyder, store føtter og nippletwists, og fremstiller her et merkelig dystopisk samfunn bebodd av noen enda merkeligere karakterer. Navnet Robert De Niro burde vel gjøre de fleste filmkåte relativt ville i trusa, og med et hav av referanser til andre filmer, deriblandt en meget opplagt Star Wars-referanse, var det grunn til å kose seg glugg ihjel.

 

brazil.png

Endret av Dr. Van Nostrand
Lenke til kommentar

Etter Bad Company 2 vietnam kom ut gikk jeg i Nam mode,

 

Så jeg så et knippe nam filmer. Noe som var på tide da det er en evighet siden jeg så dem.

 

Først ut var Hamburger Hill, den mest ukjente av filmene jeg så, kanskje den ultimate anti krigsfilmen laget, som om ikke vietnam krigen var ille nok og bortkasta nok, handler nesten hele filmen om å klatre opp en bakke mens fienden dreper vennene dine. En spesielt effektiv sene er når det regner og soldatene bare faller ned bakken, umulig å komme opp som om fienden ikke var nok, nå stopper naturen deg også, opp og oppigjen så bortkaste og sløsende. Filmen er low budget men får frem poenget veldig bra, filmen er også veldig grafisk for tiden, først 10 år senere i Saving private ryan fikk man servert krig på denne måten igjen.

 

Enkel og veldig effektiv 8/10

 

 

Neste var Full Metal Jacket, Denne var det VELDIG lenge siden jeg har sett, og hadde nesten glemt hvor bra den var, jeg er en av de få på forumet som syns vietnam delen er for kort, så bra som boot camp delen er, syns jeg Kubricks version av nam skulle ha en time till på skjermen, ikke noe jungel bare noen palmer. Filmen ble laget i England og det er ikke bygget en by bare noen betong hus her og der, filmen er en mix av Hamburgerhill/Platoon som viser krigen på en reel måte og Apocalypse Now som er poetisk og metaforisk, den har en bismak av litt metafor, du kjøper ikke helt at dette er krig, det virker mer som en komentar på krig, ikke at dette er en dårlig ting. Filmen er full av fargerike karakterer Daldwin er rå som Animal Mother, og Modine er og blir en undervurdert skuespiller.

 

9.5/10

 

Tredie film var Platoon og min favoritt, viser hva en skitten krig gjør med gode mennesker, filmen stapper egentlig hele vietnam krigen i 2 timer med film, du har masakere, du har fragging, du har Drinkers and Smokers, newbies og veteraner. Du har soldater som teller ned dagene til de kan gå hjem, egentlig hele vietnam krigen i filmen, og jeg tror den er laget sånn. Det er NAM the experience, gjennom disse karakterne og hendelsene opplever du vietnam, men på en trygg måte. Slaget på slutten skal vist være ganske tro mot slaget den er basert på i følge veteraner, der ting går veldig til the shit.

 

10/10

 

We Were Soldiers Var den siste, dette er ikke så mye krig er kjipt, men krig er kjipt men vi er veldig gode til å krige så gi oss respekt. Det er ikke noe feil i det, jeg mener at soldater(så lenge de ikke begår krigsforbrytelser) skal ha respekt, jeg vet jeg ville være en elendig soldat. Filmen tar ikke for seg vietnamkrigen som krig, men et spesifikt slag og gjør en god job til å vise oss den, helt til slutten da filmen bare flyr til helvete med fantasi.

Det var ikke nok at 400 soldater holdt ut mot 4000 i 3 dager, (noe de gjorde) men filmen finner så på et fiktivt bajonett angrep og overkjørelse av fiendens base, veldig hollywood, filmen prøver samtidig å vise familienes verden der de får beskjed om dødsfall her og der, det funker ikke helt, men ikke elendig heller, til slutt prøver filmen å vise at Vietnameserne ikke bare løp rundt i pysjamas, men at de faktisk fulgte en slagplan som bare feilet fordi amerkinerne hadde 50 fly, 10 000 liter med napalm og flere batterier med artilleri, ikke fordi vietnameserne var dumme og simple. og dette funker bra.

En sene viser at en Amerikansk soldat blir dynka i napalm og vi se følgene av dette, noe vi ikke får se nå noen hundre vietnamsere blir det, men nå kan vi da tenke seg hva fienden gjennomgår hver gang de forsvinner i et ild hav.

 

En grei film, viss man kan takle budskapet og overser slutten.

 

7.5/10

Lenke til kommentar

 

 

FARSCAPE: THE PEACEKEEPER WARS

 

Farscape regnes av mange som den beste sci-fi serien noensinne, og det er lett å se hvorfor. Historien har vært bra i alle de fire sesongene, effektene er svært bra, skuespillerne er bra og så videre. Personlig syntes jeg den tredje sesongen var i svakeste laget, men den er langt fra dårlig. De tre andre er fantastiske hele veien. Dessverre ble det aldri en femte sesong, og det var fortsatt mange løse tråder igjen etter den fjerde sesongen. Resultatet ble mini-serien Farscape: The Peacekeeper Wars.

 

Denne mini-serien starter seksti dager etter slutten av fjerde sesong. Det er derfor ganske meningsløst å si noe om handlingen, da det ville spolere veldig mye fra serien. Det jeg kan si er at jeg i utgangspunktet ville hatt en femte sesong i stedet for å avslutte med en mini-serie, men denne er den beste avslutningen Farscape kunne ha fått. Det er en og annen litt lettvindt løsning på enkelte problemer, men det er tydelig de har hatt det morsomt når de laget denne mini-serien og virkelig gjort det de kan for å gi serien en verdig avslutning. Helt i starten får vi en CG Rigel (ta det med ro, det er en dukke i resten av mini-serien), og vi får gjensyn med en og annen kjenning. Humoren er på topp hele veien i kjent Farscape-stil, og det er mer enn nok action. Avslutningen er så episk at jeg nesten fikk tårer i øynene. Det er vakkert, rett og slett.

 

Vurdering: 9.5/10

Lenke til kommentar

For et par dager siden fikk jeg nok. Jeg innså at det er alt for mange kvalitetsfilmer som jeg ikke har sett og jeg bestemte meg for å begynne med å se de filmene jeg ikke har sett på IMDb top 250 listen.

 

I dag har jeg sett The Shawshank Redemption, for en film! Bare trist at jeg ikke hadde sett denne filmen før. Definitivt verdt å sette av drøye 2 og en halv time til denne filmen hvis du ikke har sett den før.

 

10/10

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...