Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

The Big Lebowski

 

Jeg så denne filmen for første gang i Januar 2009, og jeg synes den var god. Men det var ikke før nå, ved andre (etterlengtede) gjensyn, at det virkelig gikk opp for meg hvor bra denne filmen er. Karakterene i denne filmen er så samkjørte at det absolutt ikke holder med en visning for å virkelig få sett alt som er. Jeg har nok fortsatt ikke fått med meg alt; selv om plottet i bunn og grunn er ganske simpelt utvikler det seg komplekst samtidig som det blir presentert på en vanskelig, men morsom måte. Manus, karakterer, hendelser, selve historien og alt som skjer i filmen er så og si perfekt. Etter å ha sett hele filmen, og godt igjennom den i hodet, finner jeg ingen mangler.

 

post-121390-1286584842,6793_thumb.png

 

Når noen bryter seg inn og pisser på teppet til The Dude, Jeff Lebowski, begynner historien som er Coenbrødrenes beste film (jeg er på tynn is; har ikke sett halvparten av filmografien engang). Jeg høres sikkert ut som en som henger etter nå, men jeg er glad for at jeg endelig har oppdaget denne filmen som en av de moderne klassikerne. Med en rolleliste som har Jeff Bridges, John Goodman, Julianne Moore, David Huddleston (ikke sett han i noe annet, men han er kjempegod her), Philip Seymour Hoffman, Steve Buscemi og den utrolige John Turturro som Jesus - samt den mystiske karakteren pilt av Sam Elliott ("The Stranger" på rollelisten), har du virkelig alt du trenger og litt ekstra.

 

6/6.

 

http://www.youtube.com/watch?v=NgLz13LAITE

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

The Good, the Bad and the Ugly

 

Litt egenreklame først. Vi har startet opp Lillehammer filmklubb igjen og hvis det er noen lokale som ikke har fått med seg det og har lyst til å bli med, så send en pm. Så vidt jeg vet, så er det bare Onyx og HenHauken som er studerer/bor i området. Premierefilm var altså en av Leones mange mesterverk. Har sett filmen mange ganger før og elsker den, men denne gangen var det virkelig helt spektakulært. 35mm i den største salen med godt lydtrykk var som en renessanse og en personlig påminner på hvor forbaska bra den er. Da The Ecstasy of Gold var på sitt mest episke var det som om magen ble revet ut av kroppen. En film jeg sannsynligvis aldri kommer til å gå lei.

Lenke til kommentar

Tror dere har sett formye at Sex in the City så mye "drama" dere skaper....

 

haha! samme pleier jeg å si til dama med hotel cæsar.

 

Men til dere som ikke kjenner til sex and the city oppstyret så godt, så kan jeg godt informere dere om at serien og filmene er ikke sammenlignbare. Serien tar opp mange gode poeng, og det er interessant selv for en gutt og følge med på. Har selv kun sett film nr 1, da jeg synes det holdt i det meste laget. det var svært dårlig.

Lenke til kommentar

Shutter Island

 

Først og fremst veldig pen å se på og veldig godt skuespill. Og det ender nesten der. Hørt så mye skryt om denne filmen at jeg bestemte meg for å se den. Etter å ha sett mellom 1/3 og 1/2 del av filmen så trodde jeg at jeg hadde en ide om hvordan filmen ville ende, og jeg hadde stort sett rett om det aller meste, noe som skuffet meg veldig. Jeg liker konseptet utrolig godt, men sånn den er utført så er det så alt for tydelig hva som kommer til å skje og man sitter ikke igjen med den "Wow!" følelsen man ellers ville hvis man ikke så lett kunne gjettet seg frem til slutten.

 

En annen ting jeg savner er at jeg føler at jeg sitter igjen med lite etter å ha sett filmen. En god film av denne typen skal jeg helst gå og gruble på i dagesvis etterpå, noe jeg ikke kommer til å gjøre etter å ha sett denne.

 

Men filmen er underholdende nok, og som nevnt veldig "pen" visuelt sett og skuespillet var godt.

 

6/10

Lenke til kommentar

Futurama ALT som finnes på DVD MED KOMENTORSPOR

 

Etter å ha sett futurama ca. 20 millioner ganger, spesielt etter Viasat 4 har begynnt å sende serien i repsier til serien dør, nyter jeg serien (og filmene) med komentatorspor, dette er ikke noe nytt, jeg har sett komentatorsporene siden jeg fikk dvdene mange mange år siden, Noen ganger er sporene morsomere enn selve episodene, i motsetting til Simpsons komentatorsporene der alle bare snakker om kjedelige ting, er disse høyoktant, skjer noe hele tiden. David X. Cohen er en feslig komentator, og du får ofte Billy west og John DiMaggio sammen som har veldig bra kjemi Og DiMaggio er sikkelig gria og utrolig festlig å høre på, han er aldri kjedelig, Maurice LaMarche er en annen hyggelig fyr å høre på, litt kjeldnere å møte man altid velkommen.

 

Det rare er at man føler man blir kjemt med dem gjennom 76 episoder og 4 filmer, noen av komentatorsporene er nå like klassike for meg som episoder, du har et komentatorspor der Fry klager over hvor dårlig skuespiller han er, eller den episoden de snakker bare om at de brygget øl på forfatter kontoret, eller den historien om han som boddy sammen med den 76 år gammle homofile mannen som han ikke var klar over var homofil og som hele tiden drev å prøvde å få han i senge uten at han andre merket det.

 

Kort sagt er det hyst hørbart og alle som har dvdene men aldri hørt på komentatorsporene går virklig glipp av noe, de har nesten bare brukt serien for halve verdien.

 

Faktisk i de 4 filmene som er en litt blandet pose er komentatorsporene klare vinnere i underholding og kvalitet.

 

10/10

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-127711

Coenbrødrenes beste film

Støtter den. Walters humørsvingninger er EPIC.

Digger TBL, men jeg må nok innrømme at jeg liker Fargo best.

Yaa!

 

Fargo og TBL er knakende gode begge to, men de slår ikke No Country for Old Men.

Lenke til kommentar

Superman Returns

 

Man kan ikke snakke stygt om Supermann!

Men litt pirkete kritikk kan den siste filmen om han få, som jeg så for ørtende og gledeligste gang.

 

Filmen introduseres med tekstbasert innledning av historie, som jeg er lite fan av. "Astronomer trodde de fant Krypton så stakk zubermahn". Og det er greit om vi hadde glemt denne, men så minner Clark oss på den IGJEN senere i filmen, og går ikke særlig dypere inn i materien.

 

Og av alle de flotte effektene er det noen som ser dårlige ut - ja jeg sa det. Teknisk sagt så ser man at det er et uavhengig grafisk lag i den første skyggen på vannet Supermann oppdager av Lex Luthors nye by.

 

Men ellers, en så å si perfekt Supermann-film, kanskje den beste!

 

Terningkast 5

Lenke til kommentar

Superman Returns!? Hallo! Det va jo den værste superman filmen ever!

btw drakta til superman... Han sto å tok imot 1000 skudd i bryste av en minigun og drakta tok ikke skade, MEN når superman havna på sjukehust, så kom legen å reiv den i stykker... Og mye anna tull.

Nei det gjorde han ikke, han tok den av riktig. Det er tydelig at ingenting går i stykker.

 

Og ja, ikke kom med noe eldgammelt Christopher Reeve-sprøyt her. De filmene er så utdaterte at det går en tregang, og ikke lenger imponerende. En Supermann-film skal være et visuelt mesterverk.

Lenke til kommentar

Superman Returns!? Hallo! Det va jo den værste superman filmen ever!

Du har kanskje ikke sett III og IV?

 

ikke kom med noe eldgammelt Christopher Reeve-sprøyt her. De filmene er så utdaterte at det går en tregang, og ikke lenger imponerende. En Supermann-film skal være et visuelt mesterverk.

Kommer an på øyet som ser, det. Mine øyne ser på den originale Superman-filmen som et større visuelt mesterverk sammenlignet med dagens CGI-runking.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Superman Returns!? Hallo! Det va jo den værste superman filmen ever!

Du har kanskje ikke sett III og IV?

 

ikke kom med noe eldgammelt Christopher Reeve-sprøyt her. De filmene er så utdaterte at det går en tregang, og ikke lenger imponerende. En Supermann-film skal være et visuelt mesterverk.

Kommer an på øyet som ser, det. Mine øyne ser på den originale Superman-filmen som et større visuelt mesterverk sammenlignet med dagens CGI-runking.

Da trenger du briller.

Lenke til kommentar

The Secret of Kells (2009)

 

Fatter ikke hvorfor filmen har et så høyt poeng rating på imdb, og masse priser.

 

Helt grei eventyr fortelling, men innlevelsen var lite og spenningskurven lav. Hadde veldig høy relgiøse undertoner og symbolik. Det hele luktet som et relgiøs propaganda film.

 

Hvis det ikke var for det flotte visuele visningen, ville den fått lavere enn dette:

 

4/10

Endret av AvidGamer
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...