Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Ikke ta alt så bokstavelig. Poenget til Walter White her er jo at du skal være jævlig heldig/uheldig (alt ettersom) å ikke komme over en av Statham's filmer hvis du ser mye ny action (vi kan jo ikke være så frekke å påstå at du farer med løgn). Transporter-trilogien, Crank-filmene, en bønsj med Guy Ritchie, diverse biroller i nokså kjente (og mindre kjente)filmer. Han har til og med spilt to ganger med din kjæledegge Jet Li.

 

Statham er kjent. Det er egentlig ikke noe å diskutere. Sly ga han ikke andreplassen i lineupen av veledighet.

Endret av KjemikerJon
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Da ser du tydligvis ikke nymoderne action.

(som selvfølgelig ikke kan sammenlignes med gullæra'n i 80-90tallet.)

 

Så fordi jeg ikke har hørt om denne skuespilleren, så har jeg ikke sett ny og moderne action-filmer,

 

Correctomondo.

 

 

Langt fra en fan av engelskmannen, men om du ikke har hørt om denne skuespilleren, kan man godt resonere seg frem til den konklusjonen at du

 

A) lyver

B) Ikke får med deg moderne action(siden Jason som flere har påpeket er 00-tallets Actionhelt)

C) Ikke er flink med og huske navn og sånt.

Endret av Danielzu
Lenke til kommentar

Dine subjektive preferanser er ganske irrelevante i diskusjonen. Når Jet Li får tredjeplassen på billinga, bak Statham som stort sett spiller i rett-på-dvd ræl, så sier det litt om den lille kineserens posisjon i vesten.

 

Er det noe som er irrelevant så er det snakket ditt om posisjon i østen og vesten. Eneste grunnen til at jeg reagerte var at du satt Li i den moderne actionbåsen sammen med Statham, da Li har vært med i gamet lenger enn som så. Dessuten er min subjektive mening like relevant som alle andres. Det er ingen måte å måle hvem som er den "største" action helten. Det eneste vi har å gå etter er nettopp hver enkel persons subjektive preferanse.

Lenke til kommentar

Må dere slutte å kverulere side opp og side ned, da..få anmeldelser istedet.

God idè.

 

Sherlock Holmes (2009)

 

God underholdning. Filmen er i blant litt usikker på hva den prøver å vere men det hindrer ikke meg fra å ha det gøy. Ellers flott skuespill både fra Law og Downing. Musikken fra Zimmer er også flott og analysene fra Sherlock selv er i blant svært fornøylige, men alt i alt blir det hele litt forglemmlig.

 

7/10

Lenke til kommentar

Hele diskusjonen startet med at Ramius kalte Statham og Lundgren mindre kjente fjes.

 

Jason Statham er utvilsomt et mer kjent fjes i vesten idag enn Jet Li. Hvis man drar til Kina er det selvsagt omvendt. Skjønner ikke helt hva som er spesielt med å skille mellom det.

 

Vel, jeg har prøvd å forklare deg at jeg er en person fra vesten som da opplever Jet Li som mye bedre kjent her.

 

Men fordi jeg ikke har hørt om Statham, så kan jeg plutselig ikke representere et vestlig syn lenger. Det er inntrykket jeg får fra dere.

 

Jeg ser at filmene hans har fått ganske middels og tildels dårlige anmeldelser. Og å kalle han den største actionstjernen i 2000 og framover blir helt feil.

 

I det siste tiåret har action-filmer av helt annet kalliber fremkalt mye større stjerner. Matrix med Keanu Reeves, Spiderman med Toby Maguire, Batman med Christian Bale, og for ikke å snakke om at de ti siste årene kanskje har vært den beste delen av karrieren til Jet Li.

 

Noen av de jeg har nevnt er til tross for å være action-stjerner, av et annet kalliber enn det Stallone foretrekker. De har deltatt i filmer som avhenger stort av datagrafikk, mens Stallones kunstneriske uttrykk består av å lage gode spesialeffekter på "den ekte måten".

 

Her er det flere stjerner, langt større enn Statham som kunne tatt plassen. Steven Seagal og Jean Claude Van Damme er nevnt. Men du har også Chuck Norris, Wesley Snipes, Jackie Chan, Hugh Jackman og fler.

 

Wesley Snipes er jo virkelig en av av 2000-tallets store actionstjerner. Filmen Blade og Lock Stock and Two Smoking Barrels kom samme året, og det er vel lite diskusjon om hvilken av dem som er den mest ikoniske filmen.

 

Jeg har fulgt litt med på Hugh Jackmans karriere, og tror han absolutt er på vei opp action-stigen, og helhetlig er han mye mer ikonisk og gjenkjennelig enn Statham er.

 

De jeg har nevnt nå, er nok mer riktige å kalle de største moderne action-stjernene for tiden, fremfor Statham.

 

Jeg husker faktisk at jeg så Lock Stock....-filmen på en pressevisning før alle andre i Norge hadde sett den. Det var noe av det kjedeligste jeg hadde sett.

Lenke til kommentar

ToyStory 3

 

Jeg mener det er en fantastisk film. En av de beste filmene jeg noen gang har sett. Over ti år siden den forrige filmen, så nostalgien var på plass. :p

Jeg så den for to dager siden, men kommer nok til å se den en eller to ganger til før jeg får kjøpt den på blueray. Jeg grein et par ganger i filmen også. Jeg ble mektig imponert over filmen, de som mener ToyStory 3 er em barnefilm, kan gå å gjøre noe med seg selv :mad:

 

10/10

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Clash of the Titans

 

Forventet egentlig en halvdårlig film da jeg hadde hørt mye dritt om den, men ble ganske overrasket når filmen viste seg å ikke være så ille.

Selve spesialeffektene og data-animasjonene er ikke akkurat det beste jeg har sett, men jeg føler at skuespillerne greier å leve seg veldig bra inn i situasjonene og det føles bra ut der og da.

Grei Action underholdning så lenge du ikke bryr deg om visse detaljer i plottet og er veldig kresen på nøyaktighet.

 

7 / 10

Lenke til kommentar

Jeg husker jeg ble skikkelig imponert av Romeo Must Die og bruken av de grafiske effektene i slosskampene.

 

Fearless er en av mine yyndlingssfilmer noen gang. Og Hero har jeg måttet se flere ganger for å skjønne hvor bra den virkelig er.

 

Kampene han spiller har alltid en viss orginalitet ved seg som gjør at du tenker "oi den var ny", og så er fyren i tillegg topp topp topp-trent som gjør at hans fysiske ferdigheter er veldig imponerende.

 

Han er ikke trent på stålpumping og steroider som Stallone, men trent i kampsport på høyt nivå. Og så har han i tillegg funnet tidlig i karrieren hvilke styrker han har i skuespillet sitt, og holder seg til det.

 

Jeg tror Fist of Legend var den filmen som virkelig åpnet øynene mine for han.

Lenke til kommentar

Alpha Dog

 

post-101842-1283101486,7479_thumb.jpg

post-101842-1283101512,6339_thumb.jpg

 

Denne filmen har jeg utsatt å se veldig lenge, mest på grunn av at jeg trodde det var en skikkelig middelmådig b-film med Justin Timberlake som eneste trekkplaster. Litt digg å ha lave forventninger til filmer, for en sjelden gang blir man positivt overrasket, og det er tilfellet med denne filmen.

 

Filmen er basert på en sann historie fra et narko/gangster-miljø i California i 1999, mer spesifikt (les på eget ansvar, mange vil sikkert ha mer glede av å se filmen uten å vite hva den går ut på)

 

 

Historien er ganske sterk, og at den er ekte gjør det hele enda mer treffende. Dette er en film med mange gode rolleprestasjoner. Hvis du ikke tenker på at Justin Timberlake er Justin Timberlake er prestasjonen hans ganske troverdig, men de beste rollene gjør Emile Hirsch, Ben Foster og Anton Yelchin. Bruce Willis og Sharon Stone er dritbra de også, men har ikke så store roller.

 

Hvis du liker filmer som skildrer "white trash-miljøer", ungdom på skråplanet, narkiser og tapere etc kommer du til å like denne filmen.

 

Stor positiv overraskelse, og veldig gripende historie. Det kan hende jeg er så begeistret siden jeg hadde så veldig lave forventninger, men akkurat nå føler jeg at filmen fortjener:

 

9/10

 

 

 

Har forresten lenge hatt sansen for Emile Hirsch og nå har jeg fått øynene opp for Ben Foster også, vil gjerne se flere gode filmer med disse to.

 

Har sett 3:10 To Yuma med Ben Foster og disse med Emile Hirsch:

 

Into The Wild

Taking Woodstock

Milk

Lords of Dogtown

The Girl Next Door

 

Noe jeg har gått glipp av?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...