Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

De 5 siste jeg så:

 

Beverly Hills Cop (1984):

Eddie Murphy har aldri vært noe spesielt morsom og det er flere scener hvor han rett og slett er irriterende, spesielt i åpningsscener, men han var bedre enn vanlig i denne. Til tider veldig underholdende, til tider ikke like mye. De andre politifolkene er det beste med filmen, det er iallefall de som fikk meg til å le mest. Denne filmen er kanskje ikke så altfor godt gjennomtenkt/gjennomført og handlingen er litt for "lett", men den er helt grei. 6/10.

 

The Road (2009):

Denne må ha en av de dårligste åpningscene jeg har sett på lenge. Man fyller badekar, kone spør hvorfor han fyller badekar, de ser litt forskrekket/triste ut, så hører du skrik og hyl utenfor. Så vakner mannen opp ved siden av sønnen sin ute i villmarken i en nedbrutt verden. Kinomategrafien var fantastisk, skuespillet var for det meste godt, spesielt Mortensen som virkelig så ut som om han var like ved å dø. Men jeg syns det ble ujevnt. Mange gode scener, men den skulle ha hatt en mye sterkere start og gitt oss fullere karakter. Det var rett og slett vanskelig å virkelig sette seg inn i karakterene og mye kunne ha blitt gjort bedre. Når vi legger til at dette er fra mannen som ga os THe Proposition er dette en virkelig skuffelse, men fremdeles en rimelig god film. 7/10.

 

Rounders (1988):

Kul poker film om oppturer og nedturen. Masse vittig dialog og scener og interessante nok karakterer. Masse godt skuespill og den er heller ikke alt for "snill". Viser definitivt ikke bare gamblingens lyse sider. 8.5/10.

 

Village of the Damned (1960):

Godt konsept og virkelig "creepy" barn, men det er en del som kunne ha blitt gjort bedre. Karakterene er bare karikaturer og skuespillet er bare greit, barna spilte faktisk bedre enn de voksne, og plottet er veldig komprimert. Det kunne ha blitt bygget opp mye mer spenning enn det ble. Det som jeg syns er litt synd er at så mange følelser og tabuer kunne ha blitt tatt med, men de bestemte seg for å gjøre det enklest mulig. Men den er fremdeles ganske spennende og ikke minst original. 7.5/10.

 

Shenandoah (1965):

Stewart er faktisk veldig kul i denne, og det er det vel egentlig litt sjeldent at han er. Han spiller en eldre badass som driver en stor gård sammen med familen hans og kunne ikke bry seg mindre om borgerkrigen som raser rundt dem. Det angår ham ikke. Men når yngste sønnen blir feiltatt for å være soldat og blir tatt til fange av soldatene fra nord setter han, 5 av sønnene og datteren etter dem klare til å gjøre alt for å få dem tilbake. En stor del av dette kjennes litt kjent ut, men selve konseptet er jo annerledes. Finner kanskje ikke helt veien mellom lys humor og tragedie, men det er en skikkelig god film. 8.5/10.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Rio Bravo (1959)

Det er noe veldig bra med disse gamle westernfilmene. John Ford, Howard Hawks og disse andre gutta som var aktive på 40- og 50-tallet serverer oss ikke Sergio Leone-lettbeint-western, men ofte 2timer++ lange filmer som tar opp rettferdighet, sosiale forhold mellom mennesker, realitet osv. Ikke noe Clint Eastwood-awesomeness her. Sheriffen (John Wayne) får kun hjelp av en fyllik og en gammel krøpling til å hamle opp for seg i byen. Det er slik det skal være.

 

Filmen er ganske slow paced, så det er ikke noe jeg anbefaler til folk som ikke er så bevandret i sjangeren. Det er ikke før på slutten det tar av med gunfighting, selv om det er noen rimelige kule scener før det. Masse tøffe scener, god humor, pene damer, pen film og omtrentelig bare gode skuespillere. 8/10.

post-121390-1265147434_thumb.jpg

post-121390-1265147475_thumb.png

post-121390-1265147491_thumb.png

Endret av CypheroN
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+alsdf
Fort gjort å få Jefferson Ariplan - Somebody to Love på hjernen etter å ha sett A Serious Man.

 

...08/10

 

Samme skjedde med meg. Ganske simpel tekst i sangen, men får likevell en psykedelisk følelse hver gang jeg hører den :D

Lenke til kommentar

Første review på imdb sier:

 

"This movie is fantastic. I caught this movie with a bunch of other friends and have to say that getting Bitch-slapped has never been so much fun. We didn't really know what to expect when the movie started, and yes there was the concern about all the green screen that was being used. However the difference here is that all the special effects are used very tastefully. The 3 lead actresses did a wonderful job on this film and they are very very very very hot and do keep you waiting for the next scene, the next twist, or the next fight scene....very entertaining, specially the role of Camaro. Gotta love psycho bitches and America rocked it!"

 

Jaha..?

Lenke til kommentar

District 9

 

Da fikk jeg endelig sett denne filmen, etter flere anbefalinger fra alle kanter... og jeg angrer ikke. Filmen synker fremdeles inn, men dette er noe av det beste jeg har sett på en god stund. Tematikken; hvordan romvesnene bor, hvor de bor og hvordan samfunnet ser på dem. Dokumentarstilen, hovedpersonen som er en antihelt av dimensjoner... alt sammen er fantastisk. Diskriminasjon, fattigdom, grådighet, kriminalitet er alle temaer i denne filmen. Filmen dykker ned i menneskesjela, og graver fram det jævligste og svarteste som finnes... for så å gi det hele et ansikt.

 

Det er mange mennesker i verden som lever i ghettoer, flyktningleire osv. Mange av dem kjemper for overlevelse, fra dag til dag. Vi vet om dem, noen prøver å hjelpe og andre prøver å kvitte seg med problemet på en annen måte. Denne filmen lykkes med å ta opp slike kontroversielle tema, og dette er noe filmindustrien burde gjøre oftere. Gi et ansikt og et navn til de hjelpesløse... Jeg ble så rørt av filmen at jeg holdt på å felle en tåre, fordi jeg kan kjenne meg igjen i situasjonen til romvesnene.

 

Det at jeg mislikte hovedpersonen så sterkt bare øker den helhetlige opplevelsen, og jeg ble overasket av både mengden action og effekter i filmen. Jeg forventet noen lavbudsjettsgreier, men denne holdt følge med flere store produksjoner. Slutten var flott, den eneste mangelen er at vi ikke fikk vite om Johnson kom tilbake... men jeg får leve i tro at han gjorde det :p. Alt i alt, fantastisk film.

 

10/10

 

Spread (L.A Gigolo)

 

Hva skal jeg skrive her? Ord blir overflødige, for denne filmen var et makkverk. Den begynner bra, og følger en spennende oppskrift den første halvtimen. Etterhvert blir den ganske forutstigbar, og antallet sexscener hjelper ikke filmen. Seriøst, hva var greia med sexscener hvert 5 minutt? Det virker som et elendig forsøk på humor, og det fenger kanskje en gjeng med kåte 14-åringer (no offense to them)... men jeg bare fant det dumt. Damene var heller ikke fine...

 

Slutten var ganske bra, og jeg liker at den tok en vending fra de 10 000 andre romantiske komediene der ute. Dette hjalp filmen, sammen med den første halvtimen. Filmen hadde et potensiale, men det ble til med det...

 

4/10

Lenke til kommentar
De bommet også på fargen på gutten, han er jo svart. Har de en gang sett filmen de skal lage en shot-by-shot av?!

Karate er ikke en kinesisk kampsport. Men det er vel et mer fengende navn enn Kung Fu Kid. :roll:

 

Senest på Skavlan sa jo Will Smith at filmen het The Kung Fu Kid, så det må ha vært en temmelig nylig omdøping av filmen.

Lenke til kommentar

Nettop sett Up In The Air, nominert til 6 Oscar. Jeg tror ikke den kommer til å vinne noen, kanskje 1 for adapted screenplay, men ikke fler.

 

Helt ok film, George Clooney drar lasset greit gjennom hele greia. Overraskende lite kjedelig til å ha et så hendelsesløst handlingsforløp, sjekka ikke klokka for å si det sånn. Koselig budskap, selv om det er selvinnlysende er det kjekt å bli minnet på at familie og venner er viktigere enn penger og karriere. Mange fine låter i soundtracket.

 

6/10.

 

Neste film blir kanskje The Men Who Stares At Goats, som jeg mistenker jeg kommer til å like best av Clooney's to spillefilmer fra 2009.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+alsdf

Mystic River

 

Skulle se film med en gjeng her forleden. Hadde nettopp kjøpt to dvd'er. Schindler's List Limited Edition(som forresten var awesome!) og Mystic River. Siden dette var midt i uken og førstnevnte varer i over 3 timer falt valget på Clint Eastwood's Mystic River. Hadde sett denne før, men gikk lett med på å se den en andre gang.

 

Mystic River er en av de bedre filmene jeg har sett. Utrolig bra og gjennomført plot. Ekstremt bra skuespillerprestasjoner(spessielt Sean Penn), og veldig bra setting for filmen vil jeg nevne. Den lille småfattige bydelen filmen stort sett tar sted, gir et dystert bilde av virkelighet i Amerika's skyggeside. Idet filmen går over i rulletekst sitter jeg igjen med en fortvilelse jeg ikke ofte føler i filmer. 9/10

Endret av Slettet+alsdf
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...