Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Winchester 73

 

Stefaren min ville se en god gammal dags western så vi så denne, filmen har holdt seg godt, ja man merker at filmen er fra 50tallet, masse folk blir drept men det er ikke noe banning og dialogen er kjennerelt veldig 40-50talls.

Det er også litt sånn rart at de har slengt in kjedis navn som Wyatt Earp, men han er en gammel mann, litt morsomt.

Men filmen har en fin historie, det er litt sånn lord of the rings over hele rifla, alle vil ha den og ingen vil gi den fra seg. Så fort noen ser den vil de ta på den og ha den. Filmen er også litt spesielt i at like mye av filmen handler om andre karaterer enn helten, faktisk tror jeg helten bare er på skjermen 40% av filmen så hele 60% har andre folk i sentrum. Filmen har en litt rullende rolle liste, folk kommer og går i filmen, pluttselig over halveis i filmen blir en helt ny karater introdusert og får en relativt viktig rolle i resten av filmen. På denne måten for filmen en liten trek følelse. Man vandrer liksom gjennom den ville westen og møter folk og fiender, selv om det er noe karikatur av det hele, de tok med slemme indianere noe jeg ikke er så fan av, for meg blir aldri indianere skikkelig gode slemminger da de teknisk sett var de "gode" på den siden av konfilken, så å da bruke dem som slemminger funker ikke helt for meg, men de ville vel ha med noen indianere.

Det hele ender i en relativt god wincheter vs wincheter duel i fjellet.

Alt i alt en fin film, som har holdt seg bra, man merker alderen men den blir ikke tullete og komisk, som jeg syns my darling clemmentine ble.

 

7/10

Lenke til kommentar

Nueve reinas (2000)

Spennende film, god opplevelse. Langt i fra det beste jeg har sett innenfor svindlersjangeren, men den er spennende og forteller en interessant historie. Jeg ble ikke spesielt imponert over skuespillet og det er en del plot-twists som man gjerne kjenner igjen fra andre filmer som til en viss grad ligner på denne, men til tross for de uunngåelige plothullene som gjerne dukker opp i filmer som snur og vrir historien hvert 20. minutt så hadde den en viss sjarm. Den ser ikke spesielt bra ut og hotellet de filmet en del av filmen i så veldig billig ut, men alt kan ikke være Soderbergh i Las Vegas og ikke alle skuespillere kan se ut som Matt Damon (selv om Juan i denne filmen ligner på Matt Damon med Downs).

7/10

Lenke til kommentar

Clockers

God krimfilm fra Spike Lee, med en god dose dopdealing og hiphop/soul på lydsiden. Skuespillet er godt, om enn noe stivt i starten. Blir litt i overkant "pro-black" mot slutten, uten at dette trekker veldig mye ned. Tøff film, Harvey Keitel, John Turturro og Michael Imperioli bidrar til å gjøre dette til en knallfilm. Kudos for kul diskusjon rundt rappere og 'realness' i starten.

 

Anbefales.

Lenke til kommentar

Duo luo tian Shi

 

fallenangelswangkarwai.jpg

 

Wong Kar Wai og Christopher Doyle er et dreamteam av dimensjoner når det gjelder å skape en fantastisk, rå og nydelig visuell innpakning til sine filmer. Det første man legger merke til i enhver WKW-film er cinematografien, som er både unik, nytenkende og herlig "feil". Fallen Angels er enda røffere enn de andre WKW-filmene jeg har sett, og fenger seeren på kulhet alene. Filmen har ikke noe standard plot med én hovedkonflikt, vendepunkt osv som vi kjenner fra Hollywood, men den er mer et portrett av det daglige livet til noen ganske så spesielle karakterer. Det disse personene har til felles er at de bor i verdens travleste by, men lever et innesluttet og isolert liv. Vi observerer disse menneskene i sine motgangsperioder og sine kjærlighetsdramaer mens vi får høre tankene deres på voice-over. Masse kul musikk og masse herlige sekvenser.

 

Filmen er litt rastløs, den går hit og dit i en stor fart. Jeg fikk ikke helt med meg hvor den ville hen. Det ble liksom for mye, uten en sterk kontakt med karakterene. Filmen ønsker å ta opp sterke temaer som isolasjon, identitetskrise osv, men klarer ikke helt å knegge disse temaene til troverdige historier. Det er en veldig ærlig film, men det må bli litt kjedelig uansett når man ikke får den kontakten med karakterene som man burde hatt. Jeg kjenner igjen betraktningene mine fra 2046, som led av det samme problemet. WKW viser oss ordinære situasjoner og ordinære mennesker, men i hans konflikt-løse dramaturgi blir det lett for at det blir for lite å leve seg inn i = kjedelig i perioder. Altså, Fallen Angels er ikke en kjedelig film, men den var på kanten i visse sekvenser.

 

Fallen Angels ble laget året etter mesterverket Chungking Express, og de utgjør to tvillingfilmer der Chungking definitivt er vinneren. Det er moro å se referanser til Chungking i Fallen Angels, og generelt er filmene utrolig like. Fallen Angels anbefales sterkt, men har som sagt litt å trekke for, helt forbannet awesome cinematografi til tross.

 

82/100

Lenke til kommentar

Den brysomme mannen (2006)

 

Dette må være den merkeligste, og sannsynligvis den beste norske filmen jeg har sett. Jeg vet ikke hvordan jeg skal forklare den, men jeg likte det jeg så, selv om jeg nå sitte her og tenker "hmm". Filmen hadde også godt skuespill, godt manus og musikken var rett og slett fantastisk. Skal absolutt sees igjen, og uten å bryte ned hele filmen og analysere hver enkelt scene vil jeg si at filmen lykkes med å være noe litt utenom det vanlige, og jeg vil absolutt anbefale den til alle som vil se en god film.

 

8/10

Lenke til kommentar

Heist (2001)

Etter å ha sett Glengarry Glen Ross for ikke så lenge siden tenkte jeg å sette i gang en David Mamet-regissørguide. Jeg valgte å begynne med Heist fordi jeg har sett den før og ville ha den friskt i minnet da jeg begynte på resten. Jeg husket ikke filmen som spesielt imponerende, og jeg ble ikke spesielt imponert ikveld heller. Filmen har et forferdelig klumsete tempo, den er treg når den burde være rask og alt for rask når den burde ta seg god tid. En film som dette må ha mange "twists and turns" og denne har svært mange av de, og ingen av dem er verken originale eller spesielt interessante. Hovedminuset til filmen er rett og slett en historie uten mål og mening som verken er interessant eller spennende.

 

Det betyr ikke at den er helt ubrukelig. Se for deg The Score med Gene Hackman som de Niro og Sam Rockwell som Edward Norton - de har til og med samme skurkbart sånn at det ikke er noen tvil - skrevet av David Mamet. Fordi det er det som er filmens styrke og det er det som gjør de uinteressante scenene uthodelige. Det er dialogen som gjør enhver skuespiller dyktig, rett og slett fordi det er så naturlig at man kan lese det opp og det virker genuint. Danny Devito spiller seg selv som skurk, noe som fungerer utmerket, og med replikker som "I hate to do anything as dramatic as count to three - but one..." så fremstår han som mye skumlere enn det han burde. Musikken er bra, actionscenene er svake men det er ikke så mange av dem og alt i alt er det en film man glemmer fort, men ikke før man får smilt flere ganger av dialogene.

6/10

Lenke til kommentar

Dette blir en meget kort anmeldelse

 

Taegukgi hwinalrimyeo aka Brotherhood of War (2004)

 

post-145786-1244497984_thumb.png

Jeg gråter aldri, ALDRI, på film, og likevel tutet og hikstet jeg det siste kvarteret. Muligens mer enn karakterene i filmen faktisk.

Filmen er nærmest perfekt med fete action-scener og flust med dramasekvenser. Det eneste negative med filmen er småsvak CGi (care) og en åpenbar søskenkjærlighet vi får servert med teskje. De holder hender og mater hverandre osv^^

 

Kanskje karakteren synker, men nå ligger den på en 10/10. Jævlig fantastisk

 

Spar lunsjpengene en dag og kjøp den

Endret av Merkwürdichliebe
Lenke til kommentar

American History X (1998)

 

Endelig fikk jeg sett denne, etter å ha vurdert den i en lengere tid. Jeg begynte allerede når menyen å tenke at "dette blir en god film", for musikken var god allerede da. Og jeg tok ikke feil. Dette var en meget god film, med et særs godt skuespill av samtlige personer i filmen. Musikken i filmen var ikke feil, og det var flere slow motion scener som satt midt i blinken. Særlig scenen som bildet under er tatt i fra, fy pokker for en tøff scene. :)

 

american-history-x.jpg

 

Ellers var historien i filmen godt presentert, og det ble ikke noe kjedelig å sitte å følge med på filmen.

Dette er et godt stykke film, rett og slett.

9 av 10

 

Sukiyaki Western Django (2007)

 

sukiyaki-western-django1.jpg

 

Takashi Miike, som blant annet står bak Dead or Alive filmene, Ichi the Killer og en god del flere japanske kultfilmer, har laget denne, sin hyllest til spaghetti-western filmer. Filmen er hans første på engelsk, og den inneholder "en ensom rytter", samuraier, sverdkamper, pistolkamper og en gattling-gun. Blant annet.

Hele greia hørtes for meg kjempegøy ut, litt spesielt og unikt.

 

Men da jeg så det, så føltes hele filmen ganske rotete, og jeg føler at det var flere forsøk på humor som absolutt ikke falt i smak. Det ble mer eller mindre dumt. Likevel, filmen inneholdt en del stilige scener, kulissene var ikke dumme, og jeg likte Masanobu Ando sin rolle ganske godt. De tingene gjør filmen verdig nok til 5 av 10

Lenke til kommentar

Star Trek (2009)

 

Etter å ha vært vitne til McG sin ødeleggelse av Terminator-franchisen på fredag, tok jeg på nytt turen til kinoen i dag. Denne gangen med null forhåpninger, og null kjennskap til historien. Og la det være sagt; Jeg er Star Wars-fanboy på min hals, jeg tilber de gamle filmene, og liker veldig godt de nye. Star Trek derimot, har jeg aldri vært borti, men jeg gikk til denne filmen med et fritt sinn, og hvilken overraskelse det var.

 

Filmen blander seriøse action og sci/fi-elementer, med en knakende god historie og en god dose humor som passer inn i filmen. Skuespillet er godt fra alle kanter, og latteren satt løst konstant. Likte veldig godt forhistorien, der vi fikk kjennskap til Kirk og Spock. For meg som ikke hadde så veldig god kjennskap til Star Trek var det et smart valg av regissøren, da det sikkert er mange millioner som meg der ute som har like lite kjennskap til Star Trek-franchisen.

 

Hva mer skal man si? Jeg storkoste meg gløgg i hjel de to timene filmen varte. Dette var virkelig en positiv overraskelse, og jeg ser frem til flere filmer i denne "remaken" av Star Trek-historien.

 

8/10

Lenke til kommentar

Så ENIGMA i dag.

Handler kort sagt om en gjeng kodeknekkere blant de allierte under andre verdenskrig. De har koden til tyskerne, men tyskerne bytter kode og de må finne nye. Samtidig krydres historien av forsvinnelsen til en vakker pike, skjebnen til polske offiserer og en forræder.

Følte i utgangspunktet at jeg var litt lei av krigsfilmer men denne var kjempebra!

Terningkast 6, se den!

Lenke til kommentar
Så ENIGMA i dag.

Handler kort sagt om en gjeng kodeknekkere blant de allierte under andre verdenskrig. De har koden til tyskerne, men tyskerne bytter kode og de må finne nye. Samtidig krydres historien av forsvinnelsen til en vakker pike, skjebnen til polske offiserer og en forræder.

Følte i utgangspunktet at jeg var litt lei av krigsfilmer men denne var kjempebra!

Terningkast 6, se den!

Har faktisk ikke fått med meg denne. Får sjekkes ut.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...