Gå til innhold

Mini-anmeldelse av den siste filmen du så


tjalla

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Yatzy (Katja Eyde Jacobsen, 2009) – 86/100

 

En film med småkrydder i form av at denne filmen prøver å skille seg litt mer ut ifra andre norske ungdomsfilmer. Og dette er desidert den beste av det slaget. Som en filmdebut, lover det godt for frøken Jacobsen, og sammen med Trier skaper de kanskje også litt mer liv i norsk film. De eksperimentelle sidene sier vi ja takk til, og til tross for det helt forjævlige utgangspunktet funker det jo!

 

Filmens visuelle stil var noe jeg så mest frem til. Og bortsett ifra litt zooming og bittelitt for mye dypfokus-fikseri (jeg er en enorm fan av dypfokus, mind you), var den visuelle stilen helt utmerket. Bygdefest-sekvensen var herlig, hyperrealistisk, og selv om den ikke når opp på høynivå ala Babel og Morvern Callar gjør ikke det noe. Hjemmevideo-klippene ble litt for påtatt, litt for mye juks og virket småfake. Greit nok, kameraet skurrer, men det ser jo ikke ekte ut i det hele tatt. Jeg kan ikke forvente med super 8-gummo-film, men litt mer subtilt hadde vært flott. Ellers en veldig god idé da, og det skaper med breddevidde i stilen.

 

Jeg kan også røpe at filmens høydepunkt er en technolåt. Ja. Hva faen, tenkte jeg også.

 

Filmen er fritt for dårlig skuespill. Filmen føles ikke spilt, den føles for en gangs skyld litt ektefølt og ikke opplest. Temaene er oppbrukt, og i blandt føles det veldig norskt, på en småklein måte. Men bortsett ifra det er dette solid, bra, flott, til tider fantastisk! Forsett sånn!

Endret av Badering
Lenke til kommentar

Annie Hall

 

Hvordan denne filmen kan ha fått så bra omtale er for meg helt ufårståelig.

Jeg likte ingenting ved filmen, eneste høydepunkt var når Woody nøs i kokainen. Woody Allen er forresten utrolig irriterende i denne filmen, det er han sikkert i alle de andre filmene han er med i også, jeg takler ikke trynet på ham. Alt han gjør er å klage og han gjør det på en forferdelig måte i tillegg.

 

Jeg må virkelig si jeg ble skuffet over denne filmen. Den skal visstnok være romantisk, alt det paret gjorde var jo å krangle. Woody kan aldri være romantisk og jeg skjønner godt at ingen kvinner holder ut med ham.

4 av 10

Endret av ostehøvel
Lenke til kommentar

Independence Day

 

independence_day_large_03.jpg

- Welcome to earth

 

Er flere år siden jeg så denne filmen, den gang på VHS. Den gikk så mange ganger i spilleren at videobåndet antagelig ble slitt ut.

Den nostalgiske følelsen var der hele tiden noe som sikkert bidro til at jeg liker filmen så godt. Jeg så den faktisk for første gang i 8-10 års-alderen.

 

Filmen er ikke noe filmatisk revolusjonerende mesterverk, men en moderne og episk popcorn-klassiker som faktisk kan hevde seg i toppen i sin sjanger. Hverken skuespill eller dialog er perfeksjonert og intelligent, men tøffe one-linere dukker opp hele tiden.

Lydsporet på DVD-filmen er fantastisk og får hele rommet til riste, samtidig som han hører romskip suse forbi ørene.

En film som absolutt er verdt en tur i DVD-spilleren, spesielt hvis man har noe mer enn de integrerte tv-høytalerne.

 

8/10

Endret av Levaiathan
Lenke til kommentar
Meh! Woody Allen sitt geniale vesen er jo ikke foran kamera. Hvordan kan det være hans beste?

Jeg er så inderlig, inderlig glad for at Vicky Cristina Barcelona ikke hadde Woddy Allen i noen av rollene. Det er enkelt og greit en film som ikke kler ham og hans nevrotiske personlighet. Kanskje gjør andre av filmene hans det - Annie Hall har jeg enda ikke sett - men i VCB hadde det aldri fungert. I mine øyne er det tidenes beste romantiske film. Nei, kanskje ikke filmatisk sett, og den har liten betydning for filmens verden - men jeg drar en Dotten og sier at den ga meg veldig mye. Den var utrolig vakker - for meg.

 

Men personlige opplevelser aside - Vicky Cristina Barcelona byr på intelligent dialog, sjarm, varme og meget troverdige skuespillerprestasjoner, deriblant elskverdige Penelópe Cruz i sin beste rolle. Bardem gjør også en meget godkjent innsats, Scarlett og Hall gjør det de er satt til å gjøre med glans. Har du sett filmen?

Lenke til kommentar

Ja jeg har sett filmen! Jeg likte den også veldig godt. God dialog og mange morsomme sekvenser. Jeg merket at Allen var tilstedet, selvom han ikke var foran kamera. Jeg liker best når Allen er foran kamera, spesielt Annie Hall og Manhattan. Der snakker vi morsom og interessant dialog.

Lenke til kommentar

Never Back Down (2008)

 

Ålreit film, men ikke en stormfilm på noen måte. Underholdenes men er ikke banebrytende eller nyskapende. Ok som en hverdags-film, men ellers har den lite å bidra med.

 

6/10

 

(Det er sent og jeg orker ikke skrive sammendrag når det står på Imdb allerede :p )

Lenke til kommentar

The Passion of the Christ [2004]

 

Passion%20of%20The%20Christ.jpg

Da har påskefreden senket seg og i ekte påskeånd ble jeg inspirert til å se Mel Gibsens The Passion of the Christ. Filmen tar for seg korsfestelsen av Jesus, og det ned til minste detalj. Hendelsen blir beskrevet utrolig realistisk og det blir ikke gjort noen forsøk på å legge skjul på Jesu lidelser. Dette er ikke en familiefilm om Jesus liv, det er mer en fremstilling av hvilke grusomheter Jesus ble utsatt for før og under korsfestelsen.

 

Filmen er sterk, og kan kanskje til tider være vanskelig å se på for folk som ikke er vant til blodige filmer. Men uansett er det vært det, for filmen er utrolig bra. Det hele foregår på noe jeg tror er israelsk, uten at jeg skal si det altfor sikkert. Både språket og den fantastiske musikken er med på å gi filmen en perfekt stemning. Skuespillet er gjennomgående godt, med kanskje et par unntak i statist-rollene. James Caviezel (Jesus) gjør en utrolig god rolle. Det gjør også de fleste andre, kanskje spesielt sadistene som står for mesteparten av piskingen.

 

9/10

Endret av -MK-
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...