Gå til innhold

Ut på reise med laptopen


Anbefalte innlegg

Hei, jeg skal ut og reise til Asia og kommer til å ha med laptop'en. Er det noen her som har erfaringer med det? Vet jeg må skaffe meg en såkalt surge protector, hva heter det på norsk og hvor får jeg fatt i det? I tillegg kan det være trøbbel med modemet såvidt jeg forstår, hvis noen har info på dette området hadde det også vært flott.

 

Magic8ball

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg vet ikke hva slags spenninger de kjører i Asia, men det hadde vært lurt å sjekke. Mitt strømadapter til laptopen takler vekselstrøm inn i et område på 100V-240V så jeg trenger ikke å kjøpe et adapter som konverterer spenningen til 230V.

 

En surge protector trenger du bare hvis strømmen er ustabil. Da tenker jeg på "blink" i strømmen og plutselige "surges" (spenningssvingning). For at et sånt vern skal fungere så må kontakten være jordet.

 

my two pennies...

Lenke til kommentar

Når jeg reiser til tyrkia i morgen så har jeg med meg laptoppen. Jeg har tegna forsikring på den. Dette er veldig lurt tror jeg siden det er surt å sitte uten laptop om noen skulle ha lynlim på fingrene . Forikringen kostet ikke så veldig mye heller. Et tips ikke forsikr for lengre enn du skal være borte så blir det billigre

Lenke til kommentar

Takk for hjelpen folkens!

Jeg vet det er forskjellige støpsler i Asia (jeg skal til India), men dette kan vel ordnes ved en adapter som en enkelt setter på 2-pins støpselet slik at det blir 3-pins. Jeg er mer redd for at laptopen skal bli skadet av at strømmen ofte kommer i surges og at en får for mye strøm inn i laptopen. Det er dette en surge protecto skal hjelpe mot. Får en dette sammen med de adaptorpakkene du nevner GP? I tilleg har jeg hørt om problemer i forhold til at telefonledningene i en del land kan være skadelige for et modem. Må en ta noen spesielle forutsetninger for dette, eller er dette problemet i liten grad utbredt i forhold til nye laptoper?

 

Magic8ball

Lenke til kommentar

Hei! Problemet med telefonledingene i slike land er at telefonnettet er så skralt, og ofte ligger sammen med sterkstrømmen... derfor kan det forekomme overslag fra vekselstrøm til telefonledingen, evt at andre typer telelinjer med høyere spenning slår inn på den linja du bruker... derfor ville jeg også anbefalt overspenningsvern som også dekker telefonlinja.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...