Gå til innhold

Lyst aa starte opp ditt eget PC company ?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Quote:


[cut]

Uansett så tviler jeg på at det blir noe god foretning. Bare å registrere seg som selvstending næringsdrivende koster 10.000,- pluss en masse ekstra kostnader å starte opp et nytt firma. Og er du først registrert kan du handle til innkjøps-priser som er lavere enn billigste Web-butikk i Norge. Husk at Garanti-saker og Toll er 2 faktorer som kan skape masse problemer ved en slik løsning.

Tviler også på at en skole ville kjøpt 30+ PC`er av et nyoppstartet data-firma....


 

Er ikke riktig så dyrt da. Det koster kun 1500 kroner å registrere seg som ANS firma i brønnøysund registeret. Hvis du registrerer deg som enkeltmanns foretak koster det deg 0,- Noen levrandører har gebyr for å prossesere søknaden din for å få handel hos dem. Norek, leverandøren til komplett, har ikke slikt gebyr :smile: Så det vil koste deg 1500 kr å starte ett firma der du kjøper til deg selv og andre. Så lenge du ikke har mer en 30000 kr fortjeneste er du fritatt for moms :smile: Skal du sende ting i postoppkrav bør du ha firmaavtale med posten som koster litt (husker ikke helt sum). Garanti er ikke noe problem siden leverandøren du kjøper fra også har garanti slik at du bare sender alt feilutstyr til leverandøren din :smile: Toll er ikke noe problem siden alle større leverandører fikser alt sånt for deg :smile:

Og det at skoler ikke kjøper fra nyoppstartet firma er bare tull. Jeg vil anbefale alle å starte eget firma. Det er genialt :wink:

Lenke til kommentar

mr ceo

 

likte det jeg leste, du er tydligvis en som kan litt lover og regler.

 

men så lenge du kan vise til at du ikke har tjent mer enn 30.000,- på din bedrift, så får du heller ingen av de rettighetene som næringsdrivende har (momsfradrag mm). om du ikke har tjent mer enn 30.000 så betaler du heller ikke skatt (er ikke 100% sikker på det)

 

jeg vil ikke anbefale noen å starte eget firma (selvstendig næringsdrivende) med mindre du har noe å selge som folk har lyst på/må ha. fikk med meg fra nyhetene en dag at ca 90% av ALLE nyoppstartede foretak gikk konkurs iløpet av det første året i drift. av de 10% som overlevde det 1. året, var der 50% som gikk konkurs i løpet av 2. driftsår, og de som klarte seg ut 3. driftsår klarte seg som regel videre. dette gjaldt uansett hvilken bransje. da hadde de som utførte undersøkelsen fått tilgang på data'ene fra brønnøysund registeret.

 

men... la de store firmaene ta seg av handelen fra kina. de har råd til å forfølge saken om noe skulle mangle når (les: OM) varene endelig dukker opp i norge. den billigste måten å ordne det på er å reise til kina personlig (hvem av oss har råd til det?), hente maskinene der nede, smugle dem over grensen til norge, og selge dem. til hvem som helst. dette er en dårlig måte å tjene penger på

 

gi meg litt tid, så skal jeg sikkert klare å få frem det chu21 egentlig prøver å fortelle oss med sin spam-melding

 

[ Denne Melding var redigert av: roaldhansen på 2002-04-23 03:00 ]

Lenke til kommentar

Som du sier kan ikke firma med fortjeneste under 30000 bruke invisteringsavgift 10,2% istedenfor moms 24%. Men hvis du starter fima for å få billig hardware til deg og dine får du sakene til innkjøpspris+moms som er billigere enn innkjøpspris+avanse+moms. Så med tanke på at det ikke koster deg mer enn 1500 å starte, vil det ikke ta lang tid før du har tjent inn de 1500 kronene. Alt etter på er ren fortjeneste :smile:

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-04-22 13:34, JohnnyKnoxwille skrev:

Quote:


On 2002-04-22 13:26, RC1 skrev:

Quote:


On 2002-04-21 15:34, borre skrev:

Slutt å SPAMME forumet.

Dessuten, hvem vil bruke deg som en seriøs "kontakt" med så dårlig rettskrivning?


Og jeg tviler sterkt på kvaliteten på de komponentene.



 

Kan jo kanskje tenkes at han ikke sitter å skriver på et norskt tastatur. :wink:

 

Ehmmm....les litt nøye på teksten du.... Flere skrivefeil der som ikke mangler Ø-Æ-Å....

 

tror RC1 brukte et fenomen kalt IRONI :smile: - genialt :wink:

 

 

[ Denne Melding var redigert av: bjorngb på 2002-04-23 10:17 ]

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-04-23 03:11, Gabriel_X skrev:

Quote:


Bare å registrere seg som selvstending næringsdrivende koster 10.000,- pluss en masse ekstra kostnader å starte opp et nytt firma.


 

Det gjør det slettes ikke - startet eget firma for et par år siden og det koster absolutt ingen ting (Enkeltmannsforetak).

 

 

Bare for å rette på litt feilinformasjon som har blitt gitt under dette emnet:

 

-Det koster 2680,- å registrere selskapet i Brønnøysund

-Man trenger 30.000,- i omsetning (ikke fortjeneste) for å få mva fradrag.

-Investeringsavgift har fallt bort for nyregistrerte selskaper

-Husk at etablering av et selskap også medfører regnskaps- og oppgaveplikt.

-Så lenge selskapet er aktivt skal det sendes inn Næringsoppgave og Selskapsoppgave til skatteetaten, samt Selvangivelse for næringsdrivende, deltakeroppgave, næringsoppgave og selskapsoppgave til likningskontoret (hvert år)

 

Så det spørs om de få kronene som faktisk er å tjene på pc komponenter veier opp mot ulempene som påløper ved å etablere et selskap.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

hmmm... Jeg lurte på å registrere meg som selvstendig næringsdrivende. Jeg har jobb, 50-100% alt etter hvor mye jeg sier ja til å jobbe. Denne jobben er helt utenom det jeg skal holde på med som selvstendig næringsdrivende.

 

Jeg vet med sikkerhet at jeg kommer til å tjene over 30.000,- på denne jobben, nærmere det dobbelte i første omgang. Har fått tilbud om jobb allerede.

 

Hva er det jeg må tenke på når/om jeg registrerer meg? Er det "nesten uoverkommelig" eller er det ting som er lett å sette seg inn i. Det viktigste er vel å sette av momspenger på èn konto og skattepenger på en annen konto, slik at man holder dette adskilt.

 

Dette med regnskap, hva omfatter dette? Er det overkommelig, går det an å lese seg til det? Nå skal jeg innrømme at jeg har hatt BedØk på høyskole, men ikke helt husker noe om hvordan man skal gjøre det... (har nå hvertfall boka liggende her)

 

èn ting jeg allerede har funnet ut er at jeg må ha en slags forsikring. Arbeidsgiver har allerede en "tabbeforsikring" avgrenset oppad til 10 millioner, og sjansen for at jeg skulle ødelegge noe så verdifullt er lik null. Jeg må ha en ulykkesforsikring som gjelder akkurat når jeg utfører jobben. Er dette noe som jeg kan bruke vanlig livsforsikring til?

 

Sitter i tåka her, og skulle gjerne funnet et eller annet medium som gjorde det enkelt å sette seg inn i disse tingene. Gjerne en person man kunne ringt til uten å måtte betale i dyre dommer. Noen som har noen linker, bortsett fra http://www.brreg.no ?

 

DrErling

Lenke til kommentar

jaja.. kan man ikke bare få dissa kineserne til å smugle komponentene inn mens de kommer til landet??

 

For hver Kineser som kommer til norge hver dag,

(som er veldig mange) kan man bare stappe et par rambrikker opp i ræva hans, og sende han over grensa.

da vil du bli kvitt frakten.

 

:smile: kanskje litt useriøst, men jeg følte at jeg måtte skrive dette.

Lenke til kommentar

Ja Ja Ja

 

Mye Svada

 

Enkeltmannsforetak er for amatører

 

Greit nok hvis du er rørlegger, men innen data, bob bob ikke sant

 

ANS er også temmelig risky, Hvis firmaet på drar seg stor gjeld, pådrar du også deg denne privat også

med den selskapsformen er forskjellen mellom privat og jobb liten

 

Skattemessig lite gunstig

 

DA, delt ansvar kansje litt bedre men ja ja

 

AS, er jo selvsagt best, lite ansvar og vanligst

 

Best å registrere firmaet i utlandet (les skatteparadis)og likevel drive firma i norge, registrert som AS

 

Enda en fordel med AS, hvis selskapet mangler penger så kan man ta en aksjesplitt og er man heldig tjener firmaet gode penger på dette

 

Enkeltmannsforetak eller ANS regnes som din private formue

 

Dette er også anderledes med AS

 

100000 eller mer koster det selvsagt, men dette er for å begrense antall amatører og liksomfirmaer og andre tvilsomme påfunn

 

Databransjen er ingen dans på roser slik noen tror

Lenke til kommentar

Ulempen med AS er jo selvfølgelig også at du må betale arbeidsgiveravgift på deg selv i tillegg til eventuelle ansatte. En annen ting er at først må firmaet skatte av overskuddet, deretter må du skatte av lønnen du tar ut. I et AS er du også revisjonspliktig dvs du er avhengig av ekstern regnskapskompetanse. I et enkeltmannsforetak skatter man kun av overskudd og kan føre regnskapet selv.

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-05-07 19:06, Gullars86 skrev:

jaja.. kan man ikke bare få dissa kineserne til å smugle komponentene inn mens de kommer til landet??


For hver Kineser som kommer til norge hver dag,

(som er veldig mange) kan man bare stappe et par rambrikker opp i ræva hans, og sende han over grensa.

da vil du bli kvitt frakten.


:smile: kanskje litt useriøst, men jeg følte at jeg måtte skrive dette.


jeg føler du kunne latt være...

Lenke til kommentar

Jeg har selv et registrert firma..

 

Det jeg gjør,(er ikke over 30000 i omsettning enda)

Det koster ingenting å registrere seg som enkeltmannsforetak

 

- Leverer årsoppgave

- Leverer selvangivelse

 

Passerer man 30k, så man levere momsregnskap 6 ganger i året. Du er ikke revisor pliktig og kan gjøre dette selv, men det lønner seg å sette bort til regnskapsfører hvis du har høg omsettning..

 

Passerer en over 500k og ett hvisst antall ansattte så er man revisjor pliktig

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-05-08 12:04, SirHartge skrev:

Jeg har selv et registrert firma..


Det jeg gjør,(er ikke over 30000 i omsettning enda)

Det koster ingenting å registrere seg som enkeltmannsforetak


- Leverer årsoppgave

- Leverer selvangivelse



Har du enkeltmannsforetak?

Er det en aldersgrense? :grin:

 

En ting å si til dere som mobber folk med skrivefeil, det er utrolig barnslig av dere. Flere år siden jeg gjorde det (er 15 nå). Det hjelper heller ikke å svare en spam med enda en spam osv. (tror jeg da)

Lenke til kommentar

Quote:


Den 2002-05-07 20:59, Dan Hansen skrev:

Ulempen med AS er jo selvfølgelig også at du må betale arbeidsgiveravgift på deg selv i tillegg til eventuelle ansatte. En annen ting er at først må firmaet skatte av overskuddet, deretter må du skatte av lønnen du tar ut. I et AS er du også revisjonspliktig dvs du er avhengig av ekstern regnskapskompetanse. I et enkeltmannsforetak skatter man kun av overskudd og kan føre regnskapet selv.


 

LOL

 

Ekstern revisorkompetanse lønner seg uansett i fleste tilfeller

 

Arbeidsgiveravgiften har man råd til å betale hvis man skal drive firma

 

Sier seg selv

 

Skatt av lønnen du tar ut og overskuddet kan selvsagt trikses med, Norge er jo landet med de store smutthullene

 

[ Denne Melding var redigert av: tintin77 på 2002-05-08 19:29 ]

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...