Gå til innhold

tro det eller ei, har satt opp Slackware på pc min


Anbefalte innlegg

nå har jeg faktisk satt opp Slackware på min pc her. Slackware 10.0. det var ikke så alt for vanskelig å installerte stortsett alt, bortsett fra KDE. kjører bare GNOME jeg. Ruler villt. har ikke kommet meg på nett enda men det blir vel. men en ting jeg synes er litt snodig. jeg synes det blir litt vel uryddig når jeg ikke har den adresselinja på toppen. lurer litt på hvordan jeg får fram den.

noen som vet?

 

for min del så blir det bare en Linux heretter. Slackware. skal virkelig sette meg inni denne, å jeg skal få til det meste. hvis alt går etter planen så kommer jeg ikke til å bytte iallefall. måtte bruke et par forsøk pga partisjoneringen under installasjonen men det gikk bra.

 

jeg så ikke så veldig stor forskjell fra Fedora Core 2 til Slackware 10.0 men, men.

 

men mitt spørsmål er da. hvordan får jeg opp adressefeltet i utforskeren?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Adressefeltet skal da være fremme som default det.. Med mindre du gikk inn på "Computer" eller "Wil's Home", for da er det ikke fremme som default, men dette kan sikkert fikses på preferences.

 

På det ene panelt (det om er øverst tror jeg) skal det være et ikon som ser ut som et filarkiv... dette er fil-browseren. Hvis du ikke har dette ikonet, så kan du starte den i et shell eller i fra 'run application': "nautilus --browser". Her skal det iallefall være en adresse-linje. Hvis ikke, så har du gjort noe rart :-)

 

 

 

Har du aldri kjørt slackware før, så vil jeg annbefale deg å installere swaret, (ett av) slackware's pakke-program som gjør det enkelt å finne/oppgradere/installere pakker. www.swaret.org

 

Lykke til videre.

Slackware er nais når man lærer seg det :-)

Lenke til kommentar

jepp, håper da det. jeg liker ikke Mandrake noe særlig og Fedora var det litt krøll med når man kjører dualboot, og Gentoo gidder jeg ikke enda. Skolelinux, har jeg bare sånn allikevel. så derfor ble det Slackware. skal se om jeg finner det i kveld. jo forresten jeg gikk inni computer og Lioall`s home, men det var der den ikke fantes, det kunne vært litt kjekt det skjønner du. siden at alle de andre distroene jeg har prøvd har hatt det. de gamle. siste jeg prøvde som hadde 2.4.x kernel var vel Mandrake 9.2 tror jeg.

 

overaskende enkelt å sette opp Slackware egentlig. tilogmed å sette opp Lilo gikk jo som en drøm.

 

takk for at du ønsker meg lykke til. skal nok få det til på en eller annen måte. eneste jeg har gjort i Slackware egentlig er å fjerne den linja som lå helt nederst på skrivebordet og flytta den linja som var helt øverst på skjermen helt ned. liker å ha det slik.

 

en ting jeg faktisk merka når jeg starta Slackware var at skjermen ikke skrompa inn som den gjorde i Fedora Core 2. hmmm, merkelig.

Endret av wil
Lenke til kommentar

aaah, Windowsene dere snakker om? Windows 2000 PRO (ENG) og Windows 2003 (ENG)? jeg kjører Windows 2000 PRO fordi at det er den beste Windowsen ever. ikke spør meg om hvorfor jeg kjører Windows 2003, men har bare lagt det inn for morro skyld, og fordi at hvis jeg er i Windows 2003 og vil gjenopprette et av imagene til Windows 2000 så slipper jeg å restarte hele tia.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...