Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Først å fremst vil jeg bare si at jeg ikke fant annen plass å poste denne posten. Denne posten skal sikkert ikke være under denne katogorien uanz. Men.. !

Nå sitter jeg med 1 pc som jeg har tenkt å bruke som en slags server, men jeg fatter ikke hvilken type server jeg skal bruke den til.

Noe som har tips til hva jeg skal bruke serveren til.. ?

 

Mvh

Mads

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

http, ftp og nettverks-server.

 

http: Du har en web-side lagret, skaffer deg statisk ip, og registrerer domenenavn. evt. se hos www.mine.nu . Du har nå ditt eget område på nettet (gratulerer).

 

ftp: Del filer på serveren din. Jeg kjenner en som han en svær server, som mangen kan laste ned fra. Ganske flotte saker. Mye bedre enn å share over p2p, av den enkle grunn at det er sikrere.

 

nettverket: Du kan ha en server du og de andre maskinene i nettverket kobler seg opp mot. Du kan bruke denne nesten på samme måte som en ftp server. Du kan ha backups og andre filer liggende strødd der. All trafikk går igjennom serveren da, slik som jeg har forstått det.

 

Jeg planlegger å skaffe meg en server i nær fremtid, som jeg kan bruke til disse tingene. Det er jo litt artig. Du lærer sikkert litt mens (hvis) du holder på også.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...