Gå til innhold

Hvilken firewire/USB2.0 kontroller er best?


Anbefalte innlegg

Har tenkt å gå opp til USB2.0 på min maskin... det er det eneste på min maskin som er utdatert faktisk. Jeg ser at Komplett har ett Sunsway korttil 450 kroner, mens Netshop har ett Adaptec kort til 725 kroner. Spesifikasjonene ser ganske like ut, bortsett fra at Adaptec kortet har med ett videoredigeringsprogram, noe jeg ikke behøver.

 

Er det eneste forskjellen, eller er det store kvalitetforskjeller mellom disse to kortene?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det sunsway kortet er nok mer enn godt nok å satse på, med mindre du har PCn din stappet full av forskjellige PCI-kort som krangler om systemressurser og IRQer.

Jeg må si at jeg tviler litt på utsagnet ditt om utdatering da ;) for USB2.0 har vært tilgjengelig i noen år nå, men jeg tipper du mener for ditt eget behov (og det er en sunn innstilling). Uansett, om du skal ha Firewire for ikke å kalle den utdatert så må du vel egentlig satse på FireWire 800, som er den oppgraderte standarden...

Lenke til kommentar

Ja, jeg snakker om mitt eget behov. Hehe. Trenger heller ikke firewire 800 med det første... (har firewire, men den er på ett dedikert videokort og liker ikke annet bruk). Fant heller ingen USB2.0+firewire 800 combo på komplett. Ellers er faktisk datamaskinen min rimelig oppdatert (se specs i profilen hvis du har veldig lyst).

 

Har nemlig tenkt å kjøpe en ekstern harddisk (Maxtor onetouch 300GB-sak) og USB 1.1 er litt for tregt når man skal overføre noen gigabyte med data.

Lenke til kommentar

Joda. USB2.0 er himmelen sammenlignet med 1.1 :)

Fant også ut etter at jeg kjøpte meg et firewire kort for å bruke med DV-kameraet mitt at sannsynligvis er ikke Firewire 800 kompatibelt med 400 (forskjellige plugger og kabler). Endte opp med å kjøpe meg et Firewire 400 kort fra Sunsway og det fungerer flott sammen med et P-ATA kontrollerkort (også Sunsway) og et TV-kort (Pinnacle) i min maskin.

Poenget mitt er vel at hvorfor bruke 300,- ekstra når begge kortene sannsynligvis gjør samme jobben.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...