Gå til innhold

Defekt PSU eller defekt HK ?


Anbefalte innlegg

Praktiske problemer:

 

Har en tid hatt problemer med at skjermbildet/pcen fryser, slik at den må resettes/rebootes. Tidligere hadde jeg også hatt noen tilfeller av vansker med i å starte strømforsyningen/systemet i det hele tatt dersom maskinen hadde vært helt avslått (med hovedbryter) - Dette løste seg da kun ved å varme opp maskinen (forekom kun vinterstid i kuldeperioder) Hovedproblemet var siden imidlertid nevnte frysningsproblemer som meldte stadig hyppigere og gjorde maskinen helt ubrukbar. Kunne etterhvert utelukke softwarefeil samt feil fra ram og harddisker. Ble nesten overbevist at det skyldtes defekt HK (Asus A7V333-R). Siden jeg likevel hadde planer om oppgradering av dette, har jeg nå kjøpt nytt (Asus A7N8X-E).

 

Da jeg skulle skifte HK og dro ut ATX strømpluggern fra det gamle hk, oppdaget jeg 4 brune/brente kontakter i denne pluggen (alle med røde kabler tilsluttet, kontaktpunktene er nr 4 -6-19-20) Pga dette har jeg ikke våget å koble det nye hovedkortet til denne psuen.

Jag la forresten også merke til at angitte spenningsverdier i bios hardwaremonitor lå noen tiendedels volt under spesifikasjonene (3.3 volt lå på 3.1 og 5V også noe lav så vidt jeg husker) - dessuten hele tiden fluktasjoner i spenningsverdiene.

 

Kontaktet support hvor psu (Chieftek HPC-340-201) var kjøpt , siden det fortsatt er gjeldene garanti på produktet. Fikk beskjed om bare å koble på det nye hk for å se om kombinasjonen fungerte og at jeg sikkert ikke kom til å ødelegge hovedkortet.

 

Tror ikke PSU har vært "overbelastet" da den i lengere tid før problemene oppstod hadde flere strømkrevende komponenter tilkoblet enn i perioden med problemer.

 

Spørsmål:

 

Er nå uskkker på om feilen ligger i PSU eller gammelt HK.

Noen kompetenete her som har synspunkter på aktuelle problem og om jeg bør ta sjansen på å koble det nye hovedkortet til psuen med de brune kontakpunktene, slik jeg

fikk beskjed om ? Vet jo ikke om jeg får erstattet hovedkortet dersom det skulle ryke i forsøket, og heller ikke om problemene evt kan dukke opp senere dersom jeg fortsetter med samme PSU.

 

Dessuten, kan ikke disse brente kontaktpunktene i seg selv skape problemer som følge av redusert ledningsevne ?

 

PSU: Max load 340W, 5V 30A, 12V 15A, 3.3V 28A

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er mest sansynlig PCUen som er feilen, ikke at den gir ut feil spenning eller noe slikt. Bare at ATX-kabelen karnsje bør skjekkes (pluggen).

 

Men tviler sterkt på at den vil ødlegge noe som helst på det nye hovedkortet hvis du kobler den til.

Prøv bare og klem de svidde kontaktete mere sammen. Slik at den får bedre kontakt med hoverkortet.

 

Jeg trur det vil funke.

 

Takk for meg!

Lenke til kommentar

Etter at jeg har fått montert ut PSU og fikk den litt nærmere nesa, luktet det tydelig brent fra selve enheten og ikke bare fra pluggen. Antar da at en eller annen komponent i denne har sviktet og jeg tar sikte på retur til forhandler.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...