Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Kur mot kviser?


Potetdamen

Anbefalte innlegg

Har blødd neseblod en gang så langt, det var vel etter ca. 3 uker. Kan ikke huske sist jeg gjordet det, så helt klart en bivirkning. Er på dag 25 i kuren og var hos legen for å ta blodprøve og få ny resept igår. Får svar på blodprøven på mandag. Er spent på hvordan de få gangene jeg har drukket øl har slått ut.

 

Forressten noen som har erfaring med trening under kuren? Tenker da spesielt på trening med vekter. Har lest og hørt at man får en del leddsmerter og at man derfor helst skal unngå å trene med vekter.

 

Forøvrig vil jeg anbefale A-derma fuktighetskrem og Blistex leppepomade for alle som går på roaccutan. Bruker det selv og har nå nesten ingen problemer med tørr hud eller sprukne lepper, noe jeg hadde mye av i starten. Dog forventer jeg at huden blir tørrere når jeg øker dosen om 5 dager.

 

Noen andre som har økt dosen enda og fått noen erfaringer? Vurderer å øke fra 2 til 3 piller daglig fra 1.oktober, men er redd for at bivirkningene skal komme kraftig.

 

-dingorz.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tror ikke 3 piller daglig skal være noe problem, spesielt ikke etter at du har gått såpass lenge på kuren. Jeg, som veide kun 50kg at the moment, pleide å hive i meg 3-4 piller på det "værste". Forestiller meg at folk med større kropp "tåler" mer. Maker det sense?? hehe

 

Når du nevner det med leddsmerter, så ringer det en bjelle her. Jeg kan ikke huske at jeg fikk noe smerter, men syns å huske at jeg kanksje ble litt mere "skjør" i leddene. Det kan vel sammenlignes med at når man har feber, så kjenner man at man blir redusert i ledda.

 

Ville gått ned i vekt på treninga, og heller tatt flere reps :D

 

EDIT: leifs

Endret av Lil-H
Lenke til kommentar

Jeg trener en 3-4 ganger i uken og jeg går på roaccutan, det går helt fint.

 

Jeg har merket at leddene er litt "skjørere" enn vanlig, men ellers null problem på trening mtp belastning og så videre.

 

Jo flere piller du tar om dagen, jo fortere blir du ferdig med kuren.

 

Jeg skal be om å få økt dosen min når jeg skal til kontroll i slutten av oktober.

Endret av Xtra
Lenke til kommentar
Vurderer selv å øke dosen min med Tetracyclin, 3 om morgen og 3 om kvelden. Går dette, er dette farlig?

Går også på Aberela (krem), men det er for å redusere talgkjertlene.

9591138[/snapback]

 

Det er nok ikke så mye vanskeligere enn å snakke med hudlegen din.

 

Tror jeg gikk på Tetracyclin i 6 måneder, bort i mot null effekt for min del :hrm:

Lenke til kommentar

Kremer er ikke særlig effektivt. Benzoylperoxid o.l. kan dempe enkelttilfeller, men hindrer ikke selve problemet. Mange av salvene er heller ikke særlig behagelige og man kan merke at huden svir og blir irritert. Ikke er det særlig festlig å gå rundt med krem i ansiktet heller. Ville si at det er greit hvis man bare har en og annen kvise man irriterer seg over.

 

Har man større problemer, tettere kviser og over deler av kroppen er det definitivt bedre med en pillekur. Tetracyclin har funket utrolig bra for meg ved kun en 250mg kapsel per dag. Det gikk også utrolig smertefritt å få tak i. Hadde egentlig ikke planer om noe sånt, men da jeg var hos fastlegen får å få en sykemelding tok han en rask titt uten oppfordring og skrev ut en eske med 100 piller. Var i mitt tilfelle ingen blodprøver eller noe sånt for dere som er redd for det. Personlig har jeg heller ikke merket noen bivirkninger av kuren.

 

Funker ikke det er vel siste utvei Roaccutane (isotretinoin) som sies å være veldig effektiv. Uten at jeg kan av erfaring si noe om den da jeg ikke har gått på den (enda :ph34r: ). Jeg går utifra at det er litt mer og blodprøver og kontroller for å få resept på og kunne bruke den.

Endret av ElderScrollsinisten
Lenke til kommentar

så irriterende! Har fått sånne store bløte, saftige kviser på ryggen. Og de svir. Gud som de svir, aldri hatt så pain før. Bare å sitte på en stol med ryggen intill er direkte ubehagelig :( . Ser ut til å få de i hodebunnen, ryggen og litt på stumpen. Har også et saftig område på brystet med svarte små nupper og kviser, og det svir det og.

Noen tips mot sånne, de i ansiktet har jeg gitt opp i og for seg.

Lenke til kommentar
så irriterende! Har fått sånne store bløte, saftige kviser på ryggen. Og de svir. Gud som de svir, aldri hatt så pain før. Bare å sitte på en stol med ryggen intill er direkte ubehagelig :( .  Ser ut til å få de i hodebunnen, ryggen og litt på stumpen. Har også et saftig område på brystet med svarte små nupper og kviser, og det svir det og.

Noen tips mot sånne, de i ansiktet har jeg gitt opp i og for seg.

9597047[/snapback]

Dra til lege og få skrevet ut en pillekur.

Endret av ElderScrollsinisten
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...