Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Kur mot kviser?


Potetdamen

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg har slit med kviser i et par år. Har endelig kommet ut av helvetet som en kvisefri gutt :)

 

Dere må huske at det finnes MANGE typer kviser. Blir feil å dra alle under en kam.

 

Jeg prøvde ALT. da mener jeg ALT. Endte opp med noe veldig sterke piller fra apoteket som funker som søren. Har ikke en kvise på lenge nå.

 

Arr er verre. Noen som har noen tips om hvordan man best kan fjerne arr?

Lenke til kommentar
Gjest Guest

Beklager, men jeg orker ikke lese igjennom en hel tråd på 4x sider her, så jeg spør bare (beklager igjen hvis det er spurt).

 

Hva er den beste/mest effektive måten (og/eller produkt) å fjerne sorte prikker/hudormer på?

 

Har en del på nesa, men bare der. Klemmer de som kan klemmes ut, men noen sitter BOM FAST. Tilogmed mamma har prøvd å klemme ut for meg, og får det bare ikke ut. Har prøvd Sebamed for å fjerne de, men funket ikke. Er det noe som anbefales å gjøre for å spesifikt fjerne de sorte prikkene?

Lenke til kommentar
Brukte tetracyclin og dalacin med stor suksess for endel år siden, tok litt tid men ble ganske bra til slutt.

Om du er sterkt plaget så må du til legen, kjerringråd funker bare ikke.

8482288[/snapback]

Bruker dem jeg å, men hvor langt tid brukte du før kvisene forsvant.?

Har brukt dem i 3 mnd.

8484414[/snapback]

 

Jeg har snart brukt det i 1 år, og dritten er i ansiktet enda, kviser er så ufattelig jævlig! Det ødelegger ansiktet, det ødelegger selvtilliten, det kan gjøre rimelig vondt!

 

Hva kan man gjøre med arr? Jeg har et par stygge dype arr etter noen dype kviser jeg klarte å klø for mye på, noen som har fått gjort noe med det?

Endret av CrashTestDummy
Lenke til kommentar
Gjest Guest
Jeg har snart brukt det i 1 år, og dritten er i ansiktet enda, kviser er så ufattelig jævlig! Det ødelegger ansiktet, det ødelegger selvtilliten, det kan gjøre rimelig vondt!

Har du ikke blitt tilbudt Roaccutan enda? Om Tetracykliner ikke funker bør hudlegen tilby deg Roaccutan, som er den mest effektive kvisemedisinen. Bruker du den skal produksjonen av nye kviser visstnok stoppe etter ca. 1mnd.

Lenke til kommentar
Arr er verre. Noen som har noen tips om hvordan man best kan fjerne arr?

8728868[/snapback]

Hva kan man gjøre med arr? Jeg har et par stygge dype arr etter noen dype kviser jeg klarte å klø for mye på, noen som har fått gjort noe med det?

8762819[/snapback]

Eneste som funker på arr (som jeg vet om i det minste) er laserbehandling. Har selv hatt mye kviser som tenåring og fått masse arr av det. Men etter laserbehandling begynner det å bedres, laseren varmer opp underhuden slik at den skades og tvinges til å reparere seg. Men husk at det er fint lite vits å fjerne arr om du bare får nye kviser og dermed nye arr igjen. Og dessuten er det kostbart så du bør løse problemene med kviser først. Selv har jeg gått på Roaccutan for en del år siden, og tatt kjemisk peel siden, noe som har fungert veldig bra.

 

Liste over laserklinikker

Jeg har snart brukt det i 1 år, og dritten er i ansiktet enda, kviser er så ufattelig jævlig! Det ødelegger ansiktet, det ødelegger selvtilliten, det kan gjøre rimelig vondt!

Been there, done that. Hvis kvisene dine er så hardnakkede og har tatt over livet ditt er det ingen tvil spør du meg: marsjer inn til hudlegen din og forlang Roaccutan. Hudlegen min skulle prøve alt mulig annet først før vi gikk på "bomba", noe som gjorde at jeg måtte vente i flere år før jeg fikk noe som faktisk fungerte. Ikke gå i samme felle som meg. Roaccutan-kuren koster en del (10 000?) men du får mye av det dekket av fylket, og har du i tillegg foreldre som bryr seg om livskvaliteten til barnet sitt så går det nok bra. :thumbup:

Endret av Polluks
Lenke til kommentar
når dere klager over kviser, mener dere da sånne ihjelbomba kjøttsår i ansiktet, eller bare et par-fire kviser og generelt uren hud?

f eks dere som må ty til Roaccutan, er det bare for "spesielle" tilfeller?

 

edit:leif

8771624[/snapback]

 

Først må du til fastlegen, som kommer til å sende deg på et par "starter" medisiner. Hvis dette ikke løser problemer, kan du få henvisning til hudlege. Hudlegen er det eneste som, meg bekjent, kan skrive ut resept på Roaccutan. (Roaccutan er også å fåes på internett, dog uten resept. Fraråder å gjøre dette, ettersom du trenger den oppfølgningen du får fra hudlege)

 

Skal selv på Roaccutankur i høst, selvom situasjonen har bedret seg for min del.

 

Har brukt Aquapower og T-Pur Intense fra Biotherm Homme.

 

Gleder meg allerede, selvom de to overnevnte har hjulpet på ansiktet, er de på kroppen like ille. Det som plager meg mest (mentalt) med kviser er å ha mange på kroppen, særlig om sommeren. Det er såpass mange som har kviser av en eller annen grad i ansiktet, så det går "fint".

Lenke til kommentar

Det finnes per i dag ingen kur mot kviser, man kan bare dempe symptomene og vente på at det skal gå over av seg selv. Men la meg dele min lange erfaring (:grin:) og gi noen tips angående kviser:

 

 

(husk at dette er primært for personer som har virkelige problemer med acne hvor kanskje store deler av ansiktet, rygg eller bryst er dekket av kviser. Har du problemer med et par kviser av og til holder det å bare bruke vanlige hudprodukter og kanskje ta en peel av og til, evt kjøpe en krem på apoteket. Ellers har du også kanskje nytte av å følge pkt. 3, 4, 6, 7 og 8)

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

1. Om du har alvorlig acne så aksepter at du kommer til å ha det lenge. Det kan være vanskelig å innse men jo fortere du blir ferdig med dette jo fortere kan du sette i gang å gjøre noe med det. Kampen mot kviser kan være lang og vanskelig, spesielt psykologisk. Kvisene forsvinner etterhvert de, men ikke på en dag, ikke på en uke og det kan gå mange år (dette er dog svært individuelt), så lær å lev med det inntil videre og vær tålmodig.

 

2. Snakk med fastlegen din. Det er ingen grunn til å vente med dette om du merker at du har spesielt mange og hardnakkede kviser. Om medisinene han gir deg preller av på kvisene dine vil du antagelig bli henvist til en hudlege. Hudlegen kommer til å prøve litt sterkere medisiner på deg, men om ingen har effekt kan det være aktuelt å prøve Roaccutan-kuren som garantert virker.

 

3. Om du har mye acne og/eller fet hud er det viktig å bruke behandle huden sin med hudpleieprodukter hver dag. Når man har acne er det viktig å fjerne all overflødig olje og døde hudceller fra huden slik at de ikke tetter til porene slik at du får nye kviser. Da blir huden din ikke så fet og den blir mye glattere i tillegg. Jeg bruker fortsatt slike hudpleieprodukter og må antagelig gjøre det resten av livet, ikke fordi jeg har så mye kviser nå lenger men fordi jeg fortsatt har litt fet hud. Selv har jeg erfart at hudserier fra Dermalogica og Exuviance (som jeg bruker idag) fungerer bra. Om du har spørsmål angående slike produkter kan du sikkert bare sende meg en PM. :)

 

4. Om du bruker hudkremer eller lignende er det viktig at de er såkalt "ikke-komedogene". Det betyr at de ikke tetter porene i huden din slik at du får flere kviser.

 

5. Oppretthold et godt kosthold. Det har ikke blitt påvist noen sammenheng med kosthold (kanskje med unntak av neste punkt) og kviseutbrudd, men som hudlegen min sa så unngår du selvfølgelig en viss matvare om du merker du får flere kviser av det. Det er også en hypotese om at et kosthold med inntak av mat med høy GI kan være en årsak til kviser. Dette er fordi det er et bemerkelsesverdig fravær av acne i ikke-vestlige samfunn hvor dietten består av mat med lav glykemisk indeks. Men dette har ikke blitt påvist, så det gjenstår fortsatt mye forskning når det gjelder acne.

 

6. Noe som fører oss til Melk. Prøv å kutt ut melkeprodukter. Nyere forskning har vist en sammenheng mellom graden av acne og inntak av melk hos gravide. Og det er ingenting som tilsier at det skal være noe forskjellig hos gutter eller hos jenter som ikke er gravide siden hormonene som det er snakk om ikke er forskjellige. Jeg var veldig glad i melk og å slutte med det var vanskelig. Men heldigvis merket jeg ikke noen synbar forskjell, så nå drikker jeg melk av og til igjen. Men det betyr ikke at det kan fungere for andre.

 

7. Tren og hold deg i god form. Ikke bare fordi det hjelper kroppen din til å fungere godt og dermed (vil jeg tro) respondere bedre på behandling. Men fordi trening får deg i tillegg til å føle deg bedre og hjelper til å opprettholde motivasjonen i tillegg til helsen din. Jeg har ofte merket at å gå ned i vekt og å være godt trent har hjulpet på kvisene mine.

 

8. Drikk vann. Å drikke vann er en god idé siden vann hjelper på huden din og gjør at kroppen kan transportere avfallstoffer mer effektivt. Vann er generelt en veldig god medisin, det er bare så få leger som anbefaler det fordi det er lite penger å tjene på vann. ;)

 

9. Vent med evt. laserbehandling. Når det gjelder laserbehandling av arr som jeg har nevnt over her er dette noe man gjerne gjør når man er noenlunde ferdig med kvisene, siden man bare vil få nye arr om du får nye kviser igjen. Men kjemisk peel kan være noe å undersøke siden det kun er en syre de smører inn ansiktet ditt med som dreper alt som er av døde hudceller og skitt. Mao fungerer det på samme måte som å vaske huden sin med produkter hver dag, bare en god del sterkere. Det var vha av dette at jeg nesten aldri fikk utbrudd lenger. Men er du ung og har alvorlig acne så snakk med hudlegen din om det først.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Om du har orket å lese så langt orker du sikkert å lese Wikipedia-artikkelen om acne også. Noe som kan være en god idé slik at man vet hva man hanskes med. I tillegg står det mer utfyllende om årsaker til acne og behandling av det der.

 

Til slutt skal det sies at alle er forskjellige og man må ofte finne ut hva som fungerer for seg selv ved hjelp av litt ekperimentering. Men disse punktene jeg har gitt skal generelt fungere som gode tips å ta med seg. Jeg ser det ble veldig langt nå men jeg håper noen der ute får nytte av denne posten og føler de har kommet litt lenger i sin kamp mot kviser. :thumbup:

Endret av Polluks
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...