Gå til innhold

Hjelp til å identifisere to gamle matrox kort.


Stigma

Anbefalte innlegg

Jeg trenger litt hjelp til å identifisere 2 gamle Matrox kort. Jeg skal i det nye systemet mitt kjøre 2 skermer, der den sekundære er en liten mini-LCD til modden min. Skal da kjøre vanlig dual-screen setup egentlig.

 

Så.. jeg gravde i "restelageret" mitt etter gamle deler og fant 2 gamle matrox kort som jeg har fått en eller annen gang jeg oppgraderte en kompis maskin eller noe anntar jeg.

 

Kort1:

Sinsykt stort, merket MGA - Mil/41 (eller kanskje 4l ?) står copyright 1996 590-05 rev.B. PCI interface. Klistremerke med ABH18562.

Høy-definisjon bilde av frontsiden av kortet

Høydefinisjon bilde av baksiden

 

Kort2:

En del mindre, på størrelse med dagens normale AGP kort, merket MY220P/4BN/20. Står copyright 1997 644-03 rev A. Klistremerke med AAN67435.

Høy-definisjon bilde av frontsiden av kortet

Høydefinisjon bilde av baksiden

 

Det står på chippen hva type de er, så de mer tekniske kan bruke dette til hjelp (se på bildene).

 

Jeg tror dette kan være en Matrox millenium og en Matrox mystique 220, men jeg aner ikke om det finnes sub-versjoner av disse osv. Det håper jeg dere vet mer =)

 

Men så komemr det aller viktigste spørsmålet, hvilket er best? (til mitt bruk). Skal som sagt drive e nsekundær skjerm med det, oppløsning på 800x640, så begge kortene klarer jo den, men et av dem må nesten være bedre enn det andre. Et hunch sier meg at det nyere kortet (1997) er best, men på den annen side er det eldre kortet med en chip som har en høyere numerisk merking (som som regel betyr bedre).

 

Help me people! =)

Matrox tar ikke imot techical support på disse eldre kortene, så jeg kan ikke spørre dem ser det ut til =/

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hmm, hva med å putte de i en pci slot, koble til en skjerm og se på den første linja som kommer i det du slå på pcen?

Evt, la windows prøve å gjennkjenne de... Regner med at win2k/XP har drivere innebygget... Da ser du hva slags kort det er og får muligens benchmarket de og...

Lenke til kommentar

Lurer på om det ene kortet er Mystique ja.. Hadde det selv engang og jeg tror å huske det var ganske likt. (Er en god stund siden det ble solgt sammen med maskina det stod i så jeg er ikke 100% sikker).

 

Men hvis det er pga du trenger drivere til de du spør om dette, vil vel nyere operativsystem automatisk detektere dem og legge inn drivere automatisk?

 

Jeg husker jeg forsøkte å innstallere Win XP i den gamle maskina til far min med mystique kortet i, den fant automatisk kortet og det stod i device manageren at det var et mystique kort. Det kan jo være en måte å finne ut åssen kort det er hvis du skal bruke de i win98 f.eks.... Bare sett dem i en maskin med WinXP og finn ut åssen kort det så kan du evt. finne drivere da?

 

(Hvis det pga drivere du lurer på det da?) :roll:

Lenke til kommentar
Hvis du lurer på om de er verdt noe så er svaret nei. :D

Les posten min da mann, før du svarer.

 

Jeg har ingen intensjon om å selge disse, jeg skal som sagt bruke et av dem til å styre min sekundære skjerm (en mini-LCD) i det nye systemet jeg skal bygge nå.

 

AMD_Bruker: Takk for kort og greit svar. Det bekreftet det jeg trodde. Da må jeg bare finen ut hvilket egner seg best til det jeg skal bruek det til =)

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Etter å ha søkt littrundt på gamle reviews fant jeg ut at millenium kortet var "ren" 2D, og ikke hadde noe 3D akselerasjon utenom Z-buffering. Matrox mystique 220 derimot er et 2D/3D kort. Om jeg ikke husker feil ble de solgt tilbake i vodoo-kort dagene. Anyway, mystique tar dobbelt så høy oppløsnng, noe 3D, og har generellt sett bedre reviews som et "krem" kort tilbake da det ble solgt, så jeg kommer til å bruke dette, ved mindre noen andre har mer informasjon å komme med.

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Matrox Millenium kortet var jo Konge kortet i 2D da det solgt!

Ingen andre kort kunne måle seg i 2D apps i disse årene ( i forhold til prisen, ca 2000,- for 4 MB utgaven)

Mye brukt i spann med Vodoo kort, for 3D...

Matrox Mystique kortet ble lansert etter Millenium kortet, og hadde støtte for noe 3D, men var ikke like bra i 2D som Millenium korta.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...