Gå til innhold

Derfor skal du velge MAC!


Vaio

Anbefalte innlegg

Vel vel.. Dette argumentet har jeg hørt en million ganger før.. At macere er en gjeng sære tullinger som ikke vil ta i en pc med ildtang osv. Det er meget mulig at det er riktig ! Men på den andre siden av gjerdet, har du en gjeng med sære pc tullinger som ikke vil ta i en mac med ildtang osv. Som rakker ned på Macintosh,  ved en hver anledning.. Jeg må bare få si at mac er et fantastisk redskap til sitt bruk, og veldig mange bruker Mac. Grafikk/ trykkbransjen, som jeg nevnte tidligere. I tillegg til dette har du filmbransjen, lydbransjen. Ta en tur i de proffeste lydstudioene i norge og spør dem om hva de foretrekker av pc og mac, svaret vet du allerede. Jeg har ingenting imot pc, jeg sitter i skrivende stund på pcn min hjemme, og den er helt glimrende til spilling !

 

Vel. Jeg ser at en Mac har bruksområder. Jeg ser at en PC lett har flere.

Mac'en skal funke out-of-the-box, er holdninga. PC'en kan du gjøre så utrolig mye rart med. Ymse PCI-kort i alle farger og fasonger, til all mulig slags bruk. Osv.

 

Vet at filmbransjen har brukt Linux endel i det siste, blant annet til Ice Age.

Og blant annet her jeg bor (i to dager til; Narvik) prata jeg med en lydmann. Han har ordna lyd til blant annet Tungtvann, når de spilte her i byen for ikke så lenge siden. Han har en G3 som funker utmerket til hans formål. Og det er jo bra for han. Han liker det sikkert. Men jeg husker også en gang på barneskolen da det kom en omreisende mann og skulle lage "Klasse-kassetten/CD'en" eller noe sånt. Han brukt en Pentium 90MHz, han. (Og på den tiden ville nok jeg også ha valgt en Mac.)

Smak og behag, som vi alle vet så godt.

 

Men jeg kan ikke se noen områder, egentlig, der det ene er brutalt overlegent det andre. Ikke nå i 2004, i alle fall. Bortsett fra gaming, såklart.

 

Selv bruker jeg PC til webdesign, illustrasjon, foto-redigering, layout av sider, surfing, musikk-avspilling, film-titting og gaming.

Har en G4 tilgjengelig, og den orker jeg ikke å bruke, hovedsaklig fordi dens rå prosesseringskraft er underlegen min 650MHz AMD-maskin.

 

(Dette er jo bare masse blahblahblah fra min side. Nå går jeg på skolen. Ha en fin dag!)

 

Edit: Glemte meg litt. Mer fyll.

Endret av the_ruthless
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For dere som utaler dere som om dere kun vil ha en ekstra post ville jeg heller postet på andre diskusjoner eller noe fordi dere sier så sinnsykt mye tull og kommer med så usaklige kommentarer som jeg og sansynligvis flere syntes er så dumme at man heller burde la være å poste eller poste skriveleif elns slik som enkelte folk gjør her på forumet. Merkelig at post telleren er så viktig for 14-tisser.

 

En påminnelse, for å utale dere om MAC og WIN XP burde du hels ha prøvd begge platformene over en periode på ca en månede.

 

Jeg går på en PC skole (dvs at alle lærere + ellever har pcer) jeg og en kammerat kjøpte Macer og med en gang vi tok dem opp av evt sekker og andre ting ble folk stumme. Hvordan var det mulig å kjøpe en Mac og overleve på en PC skole?

Det er klart jeg og kammeraten min ble sittende og diskutere leenge med folk på skolen vår hvorfor vi kjøpte Mac og at PC var mye bedre. Men det tok vi med en klype salt vi var helt sikre på at vi kom til å høre så mye vås.

 

Men det som er morsomt nå er at for enkelte folk i klassen så må de sende filer fra PCen dems til min Mac for at de skal ha muligheten til å printe ut. Og dette er en windows bassert skole, så enkelte windows brukere får ikke printet ut på skolen mens alle mac brukerne får printe ut så mye de vil selv om de bruker en HELT annen platform. Den IT-ansvarlige avdelingen aner ikke hvorfor det er slik at de ikke kan printe ut men de svarer at det fungerer sikkert hvis vi formaterer maskinen din. Dette sier litt om hvor stabilt WIN XP er etter min mening. Bare for å få fildeling til windows XP til å fungere er en STOR sak og ofte får man det ikke til uten å formatere.

Jeg har hatt en PC i mange år så jeg har vært på lan..

 

Til dere som sier at WIN XP er det beste OSET i verden så burde dere prøve noe annet, fordi jeg syntes VIRKELIG synd på dere.

Men jeg vil sammenligne dere WIN XP brukere som min lillebror på 5år, i går spiste vi reker og vi spurte han vil ikke du smake en? joda, vi skrelte en reken for han og la den på tallerkenen hans. Han begynte nei nei den var ekkel, vil ikke og etter en stund puttet han den under nesen og på vei inn i munnen også sa han den var rar, jeg liker ikke reker.

Jeg behøver vel ikke si noe mer.

 

Dessuten er dere erfarne PC brukere og ikke bare fjortisser som later som om dere kan data og evt bygget en pc selv for første gang og later som om dere er verdensmestere så må dere nok trøste dere med at de som har holdt på med PC en stund sier at Windows suger så åjeg kjører linux av en eller annen form.

 

Tenk før dere poster 5-åringer!

 

ps; skolen har nå stående 15 eMacs stående til noen heldige lærere/ellever. Mange lærer har også hatt en periode med testing av 17" PB.. Kan nesten virke som om hele skolen vil gå over til Macs..

 

Har ikke angret et sekund på mitt valg at jeg valgte å kjøpe en fin fin 15" PB istedenfor en møkka PC.

Endret av TeSp
Lenke til kommentar
Masse bra!

Jeg er så enig med deg. På jobben har vi et stort windows-nettverk (jeg jobber i en IT avdeling). Folk rynket på nesen når jeg tok med meg iBooken min første gang, og lurte på om denne i det hele tatt kom til å fungere på nettverket. Må bare fnise når jeg ser de samme folka stresser med nettverk osv. lokalt på Windows boksene deres. Alt er jo så tungvindt. Eneste jeg gjør er å plugge denne inn i nettverket og alt av shares, printere og Metaframe servere (har Citrix ICA installert) er tilgjengelig. Og, det beste av alt. Jeg trenger ikke å patche for hundrevis av ormer, kjøre oppdateringer på x-antall spyware og antivirus-programmer og feilsøke registeret osv. Etter at jeg har hatt med meg iBooken en stund på jobben, begynner selv de mest Mac-hatende konsulentene å bli misunnelige. :)

 

Når jeg kommer hjem koser jeg meg med å lage musikk med Reason og Tracktion, surfer på nett, ser film og alt annet man vanligvis gjør med en pc. Bare i et mye lekrere og brukervenlig OS (etter min mening).

 

EDIT: Forresten, dette med spill. Så lenge jeg kan spille kvalitetstitler som: UT2004, Halo, THPS4, Warcraft 3, Call of Duty, Dungeon Siege, Fallout og mange fler, så er jeg godt fornøyd. :)

Endret av Swag
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234daf
Mac er i dag standard verktøy for grafisk designere, så og si alle tidsskrift/aviser bruker mac i sin grafiske fremstilling, alle trykkerier bruker mac for å fremstille trykksaker, osv. osv. Det her helt klart at mac er valg no. 1 blant grafikere/designere. Det må være en grunn til dette !

Mac-brukere lever i en boble...

Lenke til kommentar
Mac-brukere lever i en boble...

Teit svar. Jeg bruker selv både Mac OS og Windows. Det gjør mange andre Mac-brukere også. Det du sier her er en gammel myte, som for lengst har gått ut på dato. Forskjellen er at vi Mac brukere som regel har prøvd begge platformer over lengre tid, og har derfor funnet ut mer enn dere som bare har brukt Windows, og tror dere har så mye peiling.

Lenke til kommentar
En påminnelse, for å utale dere om MAC og WIN XP burde du hels ha prøvd begge platformene over en periode på ca en månede.

Et av hovedproblemene med Mac på skolen, slik jeg har opplevd det, er sysadmins som ikke bruker plattformen selv, og derfor ikke kan administrere den ordentlig og som selvfølgelig ikke vil la noen uten tittelen gjøre det istedetfor, selv om de kan aldri så mye.

 

En måneds prøvetid på noen av plattformene er for lite, syns jeg, TeSp.

(Har selv rundt ti års erfaring med PC og fem-seks års erfaring med Mac.)

 

Og såklart. Det er alltid fint når alt funker helt bra. Men. Som vi alle har opplevd, så er ikke alltid det tilfellet.

 

(Føler at jeg holder på og miste grepet.)

Lenke til kommentar

Du forstår meg, Swag.

For jeg har brukt tvilsomme Mac's på UiTø også, og jeg tror nok at så mye kunne vært bedre, om det hadde vært syadmins tilstede og passa på maskinene sine. Det er mildt sagt lite gøy å sitte på en 450MHz G4 og be til Gud om at Photoshop ikke bruker opp de 300MB harddisk jeg har tilgjengelig.

Selv husker jeg faderns gamle Mac. Der kunne jeg gjøre cirka som jeg ville. Nesten aldri et kræsj, og den funka som bare juling.

*Håper at nissen kommer med en søt liten dual-G5 til jul*

Lenke til kommentar
Jeg er grafisk designer og jobber med mac, har pc med windows hjemme, jeg må desverre si at OSX er mye bedre Windows ! Mye mer stabilt og brukervennlig. Jeg har ikke prøvd å installere OSX på pcn hjemme, jeg har lyst å prøve, men vet ikke hvor kompatibelt det er til hjemme pcn ?

kan ikke si meg helt enig der. Greit nok at OS X er stabilt, men det skal ikke mye til før det krasjer. OG når det krasjer så krasjer det ganske bra også.

 

Men det er sant at MAC er overlegen på den grafiske fronten. Ikke noe tvil om det:D

Lenke til kommentar

Det skulle vel tatt seg ut om jeg kom rekendes med en PowerMac på neste LAN. :laugh:

 

Har en fyr på kontoret som er ihuga Mac tilhenger, men han innrømmer nå at han ikke klarer seg uten PC'n sin heller.

 

Macene gjør vel de samme tinga like bra som en PC, men å ha klart meg utelukkende med en Mac ville vært uaktuelt.

Endret av Smirnoff
Lenke til kommentar

 

Dessuten er dere erfarne PC brukere og ikke bare fjortisser som later som om dere kan data og evt bygget en pc selv for første gang og later som om dere er verdensmestere så må dere nok trøste dere med at de som har holdt på med PC en stund sier at Windows suger så åjeg kjører linux av en eller annen form.

 

Tenk før dere poster 5-åringer!

Jeg vil påstå at det verste som eksisterer på denne jord er provoserende LINUX fans som liker å blande seg opp i ting. De færreste gidder komme med argumenter uten grunnlag.

 

Kan trøste dere med at det fins flere 5-åringer i linux-verden (Sånne som poster Windows-kildekoden på internett, og hevder de gjør det fordi de er tilhengere av GNU/GPL og åpen kildekode). Hadde det ikke fantes voksne linux fanatikere hadde linux-fjortisene ødelagt hele konseptet.

 

Linux er ett finfint operativsystem, Windows XP, og OS X er og like bra, men alle til hvert sitt formål. Det er opp til hver enkelt å finne det systemet som passer best for de oppgavene du trenger å løse. Hva du foretrekker er såpass individuellt, at jeg mener det vil bli feil å si at noen som argumenterer for "sitt" OS skal bli kalt 5-åring og fjortis.

 

Jeg har forsåvidt hold på med PC hele mitt liv og jeg må si det at jeg ser ikke det at hverken Linux eller Mac har noe som jeg virkelig savner (utenom det grafiske utseende, som er veldig tøft på begge deler).

 

Btw. Jeg greid å klikke/krasje disse operativsystemene:

Diverse Linux distroer (drivere i linux er noe dritt), De fleste windows, dos, BeOS, og Mac OS X (skulle ikke mer enn et 3d spill før det raste sammen)

 

Vi har forresten en gammel Mac på skolen (gammel iMac). Den er så daff at den ikke er vits i å bruke, man sovner før den får åpnet nettleseren.

Endret av vidiware
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...