Gå til innhold

Koble Sony PC330 (DV) til PC


Anbefalte innlegg

Jeg trodde at dette skulle bli det minste problemet ved videoredigeringen:

 

OS: XP Pro

 

Kameraet kommer ikke opp i device manager ved tilkobling med Firewire-kabel. Går ut fra at det er en standard kabel, og at jeg ikke trenger å kjøpe noe proprietær Sony I.Link-kabel for å gjøre dette. Når jeg kobler til kameraet står det DV IN på kameraet, og det tyder i alle fall på at det er en eller annen kobling til maskinen. Firewire-kortet ser ut til å fungere helt fint i device manager.

 

Når jeg kobler kameraet opp med USB, får jeg full tilgang til minnebrikken, og dersom jeg velger USB-stream, kommer kameraet opp som Audio Device.

 

Når kameraet er tilkoblet med Firewire, flimrer LCD-skjermen på kameraet med jevne mellomrom.

 

I Premiere Pro står DV device som offline. Kommer heller ikke opp som device i Windows Movie Maker.

 

Regner med det er noe helt elementært jeg har oversett, men det er desto mer irriterende... Alle forslag mottas med takk :)

Endret av Elling
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har rebootet utallige ganger ja. Regner med at softwaren på den medfølgende CD`en er uinteressant ettersom den kun tar for seg overføring av bilder og film fra minnebrikken.

 

Får du også opp DV IN i LCD-displayet når du har koblet til med firewire? Finner ingenting i menyen som skulle tilsi at DV ut er deaktivert. Dukker kameraet opp i device manager, og evt. som hva?

Lenke til kommentar

Kommer opp som "Sony DV Camcorder #2" hos meg (det der med "#2" kan ha med at jeg har koblet det til to ganger i dag eller at jeg tidligere har brukt et Sony TRV30 kamera på denne PC'en.

Jeg har tidligere installert de programmene som lå på CD'en. Jeg trodde ikke at disse kameraene trengte noen driver, men kanskje du skulle gå gjennom innholdet på den og se om det kunne være noe på den (CD'en) som kunne minne om en driver??? Har likevel liten tro på det, for alledriverne for PC330 (som listet under device manager) var signert av Microsoft og datert 2000-2001. Ingen drivere fra Sony overhode.

Lenke til kommentar

Har hatt slike problemer selv. Hos meg holdt det vanligvis med en restart, men av og til måtte jeg slette firewire kortet fra Device manager og la windows finne det på nytt ved omstart.

 

Virker som om PC'en din ikke har kontroll over firewire kortet. Har du prøvd å koble til andre firewire produkter?

Lenke til kommentar

Flimrer LCD-skjermen din når du er tilkoblet?

 

Ettersom alt funker med USB, mistenker jeg at det er noe bug med firewire-portene på maskinen. Men jeg har prøvd portene både på hovedkortet og på lydkortet, og det virker lite trolig at begge skal svikte.

 

Har lest om I.Link-tilkobling flere steder, og det virker ikke som om det skal være nødvendig med drivere til denne (kun USB).

Lenke til kommentar

Skal få tak i en ny kabel i morgen, men akkurat nå driver jeg og ser på firewire-driverne... Det ser ut som om Texas Instruments-kontrolleren kan bugge på dv-tilkoblinger. Har en patch som heter DVConnect fra TI, men får noen feilmeldinger når jeg skal installere den.

Lenke til kommentar

Neida, går helt fint med 6-4 pins. Det som skiller 6-pins fra 4-pins er to pinner med strøm. Dette kan være kjekt for harddisker etc. En taper altså ikke noe når det gjelder overføring av data, video, bilder etc. ved å 'gå ned' til 4-pins, en mister kun muligheten til å drifte på strøm. Det er prisen en betaler for å spare plass, med andre ord ingen voldsom høy pris.

 

/Øystein :roll:

Lenke til kommentar

Tok kameraet med på jobben i dag, og prøvde det med samme firewire-kabel. Ingen reaksjon da heller. Dette tyder på at det er enten kameraet eller kabelen. Tenkte jeg skulle stikke ned til byen i morgen og høre om en eller annen kamerabutikk har mulighet til å teste det (+ ny kabel).

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Siste oppdatering:

Fikk tilbake kameraet i dag, etter at det hadde vært på service hvor det ble konstatert at firewire-porten var defekt. Trodde selvfølgelig at porten da var fikset, men det virker ikke slik.

 

Fortsatt ingen reaksjon når jeg kobler til kameraet, og nå står det i tillegg DV IN i displayet i play-mode, uansett om kabelen er tilkoblet kameraet eller ikke...

 

Hva i all verden er det jeg eller Sony gjør feil ??

 

:mad:

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Jeg har samme kameraet, jeg fikk det heller ikke til å fungere :(

 

Jeg har bare prøvd med USB porten, ikke FireWire. Jeg kan overføre bilder fra minnekortet, men det står device offline i premier slik som det var med Elling. "VCR-modus", er det Edit/play greiene?

 

Jeg har kjøpt kameraet i Singapore så det blir ikke så lett å heve kjøpet tror jeg. Noen flere tips noen?

 

Edit: jeg har ikke hatt tid til å skjekke det skikkelig enda da.. må jeg bruke Firewire for at det skal fungere?

Endret av -spyder-
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...