Gå til innhold

EM 2004: Den offisielle EM2004-tråden


dimiles

Anbefalte innlegg

Men jeg har fortsatt tro på Frankrike, selv om de har åpna litt svakt. Men etterhvert som Henry blir varm i trøya...

Synes Frankrike spiller forferdelig tafatt i år. De har vært heldige som havna i den enkleste gruppa. Det virker som om litt for mye av spillet må innom Zidane, og resten av gjengen klarer liksom ikke å skape mye på egen hånd. Skal de spille som de har gjort til nå så synes jeg godt de kan ryke for Sveits. Synes forresten det var VELDIG urettferdig at de fikk poeng mot Kroatia, men det har vi allerede diskutert.

 

Norge spilte da aldri mot Brasil i 1994? Vi har spilt tre kamper mot Brasil, i 88, 97 og i VM i 98. Målforskjell på 7-4. Den 4-2-kampen på Ullevål (som jeg regner med er den dere plasserer i 94) kan dere se fakta fra her.

Endret av JayHeM
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kampen mellom Tsjekkia og Nederland skrev seg, etter min mening, inn i EM-historien som en av de beste og mosomste kampene noen sinne. Tsjekkia viste virkelig styrke ved å snu 2 - 0 til 2- 3. Baros mål var praktfult.

 

Men, var det virkelig bare meg som reagerte på van Nistelroys scoring? Det var jo åpenbart offside!

 

Før noen henger meg, så skal jeg begrunne min påstand så godt jeg kan.

 

Grunnregel:

En spiller er i offside posisjon dersom han er nærmere motpartens mållinje enn

ballen og nest siste motstander.

 

Opplysningene under er hentet fra www.fotball.no

 

Så har vi noe som heter "straffbar offside":

En spiller i offside posisjon skal kun straffes

for offside hvis han, i det øyeblikket ballen

berøres eller spilles av medspiller, etter

dommerens oppfatning, deltar i aktivt

område ved at han :

• blander seg inn i spillet, eller

• forstyrrer en motspiller, eller

oppnår en fordel av sin offside posisjon.

 

 

Og "ikke straffbar offside":

Det foreligger ikke straffbarhet hvis spilleren

mottar ballen direkte fra:

• målspark

• innkast

• hjørnespark

 

Som TV-bildene viser, så får van Nistelroy et forsprang på minst 2 meter til forsvaret som følger av at han stod offside da ballen ble spilt. Dermed mener jeg at han oppnår en klar fordel av sin offside posisjon.

Lenke til kommentar

På kurset lærte jeg veldig grundig om offside-reglene.

 

Hvis en motspiller utnytter en fordel ved å stå i offside, samme med handsen som Trezeguet utførte (han utnyttet en fordel av å bryte en regel), så er det brudd på reglene. Van Nistelrooy hadde en fordel av å stå i offside posisjonen sin, selv om han ikke var med i spillet da ballen ble spilt mot "han på venstrekanten". Jeg hadde ikke nølt: Jeg hadde dømt offside.

 

EDIT:

 

Ojsann, så ikke innlegget til TJ, men han presiserte det samme som jeg har skrevet. Fordelen er et faktum, da spiller det liten rolle hva Rune Pedersen sier. Akkurat DER tar han feil.

Endret av Bandidos Pelle
Lenke til kommentar
Ojsann, så ikke innlegget til TJ, men han presiserte det samme som jeg har skrevet. Fordelen er et faktum, da spiller det liten rolle hva Rune Pedersen sier. Akkurat DER tar han feil.

 

Faktisk så er det UEFA som sa dette, at offside'en til Nistelroy ble opphevet da ballen ble spilt ut på høyrekanten. Rune Pedersen har vel bare gjengitt det UEFA har sagt.

 

Selv mener jeg at regelen er feil. Van Nistelroy drar helt klart fordel av å komme fra offside-posisjon. Det bør komme en regelendring på dette i nær framtid. Men det er bare min mening.

 

 

mvh

Pantera

Lenke til kommentar
Oi, hører jeg rett nå? Du, som nettopp har tatt dommerkurs og greier har RETT, mens Rune Pedersen med utallige Tippeliga-, E-cup- og landskamper tar FEIL? Dette må være århundrets påstand.

Tja, du har tolket meg delvis korrekt. Spørsmålet er ikke om jeg har rett, poenget mitt er at Rune Pedersen TAR FEIL. Det er to vidt forskjellige ting. Jeg bare henviser til reglene, mer kan jeg ikke gjøre. Fordelen oppnår han, DERFOR skulle det ha blitt dømt offside.

 

Mvh. reglene.

Endret av Bandidos Pelle
Lenke til kommentar
Bandidos Pelle, ikke rart vi har mange dårlige dommere når enkelte ikke klarer å fostå reglene, selv om ingen intersnasjonale toppdomere ville dømt offside mener du de tar feil???

Trenger du det inn med teskje? Jeg bare henviser til reglene. Personlig mener jeg at det var offside, og det, med tanke på reglene, er helt riktig resonnert fram.

Lenke til kommentar

Er spillerne nærmere keeperen enn siste motspiller er det ikke offside og de kan spille ballen mellom seg så mye de vil. Offside oppnås når en spiller sender en pasning fra en side til en medspiller som står på den annen side av siste motspiller (kanskje litt dårlig forklaring her)

 

Står det ikke spesifikt i dommerhåndboken, så er det ihvertfall gjeldende praksis og da må du som dommer ha kunnskap om dette!

Lenke til kommentar

Vel, dette her bør du også kunne:

 

Det er ikke nødvendigvis keeperen som er "bakerste mann". Det er grunnleggende deluxe.

 

Du har uansett ikke tatt poenget mitt: Van Nistelrooy får flere meter med forsprang på forsvarerne som følge av offside-posisjonen sin. Dermed utnytter han en FORDEL. Selv om ikke ballen blir spilt til ham med det første, så står han i offside-posisjon da pasning til nest siste ballberører kommer, og når nest siste ballberører da sentrer til Nistelrooy som stod flere meter offside, bør dommerne kunne se fordelen han oppnådde ved å stå i sin "ulovlige" posisjon in the first place, og annulert målet.

Endret av Bandidos Pelle
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...