Gå til innhold
🎄🎅❄️God Jul og Godt Nyttår fra alle oss i Diskusjon.no ×

Worklog: Hva bør en tenke på?


Anbefalte innlegg

Det er blitt veldig populært med worklogger og bra er det , men ikke alle ser ut til å være klar over hva som må til , derfor ender en del av disse i "grøfta" .

 

Hva skal jeg lage ?

Det første en bør gjøre er å tenke gjennom hva man vil lage og finne ut om man er i stand til dette ,har man materialer som trengs og ikke minst verktøy .

En annen viktig ting er , har man råd til dette , nevner det bare siden en del prosjekter strander på økonomi .

 

Arbeidstegning

Så er det lurt å lage en grovskisse og sette på de aktuelle mål , deretter er det lurt å prøve å tegne dette i målestokk, da får en et inntrykk av utseende på dette.

 

Neste skritt bør være å overføre dette til et tegneprogram ,her er sketchup å anbefale .

http://www.sketchup.com/cgi-bin/store/trybuy.html

 

Ved å bruke dette får du et 3 dimensjonalt inntrykk av din påtenkte prosjekt og kan dermed se feil/mangler før du begynner, i tillegg kan du her prøve ut forskjellige løsninger for å finne den du liker best .

 

Selve prosjektet

Når du så er klar for start på prosjektet er det viktig at du er nøyaktig med målsettingen, husk en skjevhet på noen millimeter vil følge deg hele tiden og kan være vanskelig å rette opp senere i prosjektet .

 

Ta også nøyaktige mål for utskjæringer i f.eks kabinett .

Masker området før du begynner .

Her er det lurt og alltid finne sentret i det du holder på med å så bruke det til utgangspunkt .

 

Når du så begynner å sette sammen de forskjellige delene er det viktig at de er nøyaktig tilpasset , da dette vil spare deg for mye sparkling/pussing etterpå .

 

Etter at alle deler er satt sammen er det på tide å begynne med grunnarbeid for en eventuell lakkering , her er det uhyre viktig å være nøye da enhver unøyaktighet vil komme frem ved lakkering.

 

Sparkle opp først og puss så over med slipepapir/sandpapir , finn deg så en rett rei/linjal og legg over så ser du om det er ujevnheter, bruk gjerne et lys bak da ser du om lyset skinner mellom rei og det du har pusset .

 

Når du så er kommet så langt at du er fornøyd er det på tide å grunne, grunning får du kjøpt å vanlige spraybokser og er viktig å bruke for å få sikkelig vedheft til lakken . Puss gjerne over med fint papir (400-800) før du begynner å lakkere.

 

Skal du ha en slett overflate på lakken annbefales det å la hvert lag tørke og så slipe over dette med fint papir (800-1000) før neste lag påføres.

 

Slipes/pusses det mellom hvert lag er det veldig viktig at alt støv fjernes, dette gjøres med en fuktig fille som ikke loer.

 

Husk det minste støvkorn vises og til mørkere farge til mer vises dette.

Sort er derfor den vanskeligste å bruke .

 

Ved lakkering les på boksen og følg anvisningene der, det er spesielt viktig med temp og at du husker å riste lakkboksene sikkelig.

Det kan også vere lurt å legge det du skal lakkere i vannrett posisjon da er det mindre fare for at lakken renner, la siden tørke og snu det slik at neste side blir liggende vannrett og lakker denne .

 

Ved bygging av vanntanker og kjøleblokker er det svært viktig å være nøyaktig og få dette tett, husk å TRYKKTESTE dette FØR det innstaleres så du er 100% sikker på at det er tett . Har du ikke muligheter til å trykkteste så koble opp hele systemet utenfor maskinen og la pumpen kjøre vann gjennom over natten , det er for sent å registrere vannskader når maskinen kortslutter .

 

SIKKERHET

Ved boring / fresing i metall bør en være ekstra forsiktig og sørge for at emnet er forsvarlig festet . Personer uten erfaring vil jeg fraråde å bruke en fres , da denne arbeider med en hastighet rundt 10 000 RPM og løsner noe da kan det gå svært så galt. Selv ved fresing i treverk bør en være svert forsiktig og sikre seg at emnet er forsarlig fastspendt .

 

Ved bruk av elektrisk verktøy, BRUK VERNEUTSTYR , som feks VERNEBRILLER .

Det er ikke tøft å være BLIND.

 

LES gjerne gjennom andres worklogger før du starter en egen.

LES også regler for bruk av worklogs så unngås en del problemer der .

Her er også en del guider som bør leses:

http://www.overklokking.no/guides/index.html

 

 

Vertøy tips

Sag.

Høvel.

Borremaskin.

Pussemaskin.

Dremel.

Hullsager .

Metermål/Tommestokk.

Tvinger/klemmer .

Stikksag .

Loddebolt.

 

.A1.jpg

 

Dette var bare noen tips da jeg ser at det til stadighet spørres om sånt .

Lykke til .

 

Sikkert noe som er glemt . men håper det er "matnyttig" for noen

 

PS: Det er en stor fordel å ha alt klart både med tanke på tid,utstyr og økonomi.

Dette fordi en stadig vekk ser prosjekter annonsert som viser seg å renne ut i sanden :hmm:

Endret av Snekker`n
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

de fleste byggeutstyrsbutikkene gir jo rabatter til snekkere, tømrere osv.... da blir det ikke gærne prisen.... det er mange tømrerfirmaer som selv har det nødvendige verneutstyret men mange som "glemmer" hjelmen hvis de tar den av seg i brakka... dette kommer under egen sikkerhet!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...