Gå til innhold

12 Monkeys, HÆ? Hva skjedde? Moral?


aeinstein

Anbefalte innlegg

Tidsreiser gir vel ikke noe begrensninger for at man kan være to stykker av samme person til samme sted. Men hver av disse tidspersonene (samme person, men forskjellig alder) kan bare være på ett sted samtidig.

De egentlige 12 Monkeys folkene ville bare slippe ut dyr. Men i filmens nåtid, så de jo maling på vegger i samme farge som og nærme disse monkey tegnene som ho dama hadde skrevet på veggen der det stod at mange mill mennesker skulle dø snart elns. Derfor trodde de at det var 12 Monkeys som var de store Bad Guys..

Man når jeg tenker med om, var det egentlig Bruce sin karakter som ga Han mannen med langt rødt hår ideen om at han skulle spre viruset? Ville dette ha skjedd uansett siden han hadde spredd viruset om Bruce hadde reist tilbake i tid eller ikke.

'Puh' :wee:

Men det vil fortsatt vare i en evig syklus....?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vanskelig å definere om det går i en syklys. Det som skjedde det skjedde og det kan gå i syklus så mye det vil, men det vil ikke endre på noe. Bruce lever bare fra han blir født til han blir skutt med seg selv som vitne. Ikke noe kan endre på det, men hvis noen andre hadde gått tilbake i tid, ville de sett det samme hendelsesforløpet. SÅ: det vil bare gå i syklus for den som "står ved siden" og ser på. Personene opplever det hele bare en gang, med mindre de reiser litt i tid.

Vet ikke om dett var noen god forklaring....

Lenke til kommentar

Mitt intrykk er at fremtiden for Cole ble endret etter dette. Damen på flyet presenterer seg som: I'm in insurance, noe som indikerer at hun skal ta seg av problemet. Dersom hun gjør det vil jo fremtiden aldri bli som den var, og Cole vil aldri reise tilbake i tid. Dette gir en haug med paradokser, men jeg syns den filmen er helt fantastisk bra likevel.

 

Det kan virke som om mange tidsreise filmer lager dimensjoner, eller alternative virkeligheter. Siden Coles reiser til fortiden var avgjørende for at forskerne skulle ordne problemet ville man aldri kunne ordnet dette uten ham. Men når fremtiden hans ble anderledes forsvant på en måte denne virkeligheten til siden og en ny ble skapt. Det blir vel som om hele kapittelet fra den dagen og frem blir visket ut, med paradokser og alt, til fordel for en ny alternativ virkelighet som da blir helt uavhengig av den andre..

Endret av Carnifex
Lenke til kommentar
Jeg likte som sagt filmen veldig godt. Personlig liker jeg at det bare er én dimensjon. Ikke mange parallelle dimensjoner. Det er så tøft når de får mange infløkte historier inn i én tidslinje :D

Er det ikke bare en dimensjon i 12 Monkeys?

Jeg aner ikke. Det finnes sikkert mange tolkninger av filmen. Jeg føler bare at en kan bli svimmel av å tenke for mye på det :p

Lenke til kommentar
Cole som ung ser bare seg selv dø én gang, men det går allikevel i "ring" slik at andre kan på en måte reise tilbake i tid og "se" dette.

Trur ikke du helt skjønner hva jeg mener

 

Han kan ikke se seg selv dø som gammel når han selv er ung og lever en gang?

 

driit, denne diskusjonen kan vare evig i vanlig samtale --> blir aldri ferdig på et forum

Endret av dub
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...