Gå til innhold

Hva mener du om den nye røykeloven?


Anbefalte innlegg

Den nye røykeloven gjør det som kjent ulovlig å røyke på utesteder.

Som røykemotstander er dette gode nyheter for meg, men jeg registrerer sterk motstand fra røykerne.

 

Lovens formål er å værne de ansatte mot passiv røyking, men hva hvis de ansatte ikke bryr seg om dette?

 

Kunne egne "røyke-utesteder" vært noe eller er dette diskriminerende mht konkurranseevnen?

 

Hva mener så forumfolket om den nye røykeloven?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

1. Jeg er ikke røyker, og har aldri røykt sammenhengende.

2. Jeg synes det er to sider ved saken: 1. Effekten røyk har på andre, spesielt de ansatte i bedrifter (restauranter, barer, kafeer), de får yrkesskader ufrivillig pga. at noen røykere for lov å røyke. 2. På den andre siden er jeg litt for liberale lover, og et forbud er isåfall et skritt i feil retning. Hva blir det neste? Ulovlig å drikke alkohol? Hadde forresten skjønt det bedre om det var i spania røykerne måtte stå ute, og ikke i kulden i norge (med isbjørner i gatene :p)

Selv overlever jeg at noen røyker i nærheten, bor sammen med røykere, og har ikke noe imot det egentlig. De kunne ihvertfall fått røykerom.

Lenke til kommentar

Jeg mener denne loven er god. Røyking er blitt et enormt problem, enormt - og det profitteres enormt på det. Røykeforbudet er ikke hovedsaklig på grunn av at det er helseskadelig for personen selv, men ford at de andre, majoriteten, som fremdeles holder seg unna røyken, ikke skal ta skade av det. Mange gjør faktisk det. Anklagene om at dette er en totalitær holdning som bryter med enhver liberal oppfatning er ikke riktige - og at så mange folk nå går imot denne loven, sier helt klart at det er på tide at man gjorde noe med det.

 

Passiv røyking, er bevist skadelig - det er ingen slike følger av alkohol, og ironiseringen over at "det blir det neste" er derfor latterlig. Og til røykerom, denne ordningen har man brukt i 16 år, uten vellykkede resultater.

Lenke til kommentar

Jeg syns dette er helt på sin plass.

Ingen tvinger røykerene til å slutte å røyke heller.

Det vanligste argumentet demmes er at de bestemmer over seg selv, her kommer passiv røyking inn.

 

Jeg bryr meg lite om noen har lyst til å ødelegge for seg selv ved å røyke, det jeg bryr meg om er passive røykere. De kan fremdeles gå ut å røyke, og må de røyke konstant? Trodde det het røykepause, viste ikke at det var pause fra røyken.

 

I 16 år har man prøvd ut egne røykerom og andre forslag, men dette har som vi alle vet ikke fungert. Konkurranseforskjellen blir heller ikke så stor, når ingen har lov til å røyke inne. Det er ikke mange som har uteservering, og det er ikke mange måneder man kan dra nytte av dette i Norge.

Lenke til kommentar
Gjest medlem-23990

Nå er jeg ikke så sikker på forskningen bak "passiv røyk" holder sin egen vekt, men som ikke-røyker har jeg ikke noe imot dette. Men for så vidt har ikke røyk plaget meg når jeg er på en uteplass heller... Men om det får noen folk til å slutte å røyke er det positivt, fordi det er ingen tvil om at røyking er skadelig.

Lenke til kommentar

Seixon, det er blitt bevist at barn som har foreldre, (som ikke røyker i huset, men ute) har høyere nikotinnivåer enn andre.

 

Folk med astma reagerer på røyking negativt, og det stinker noe sinnsykt.

 

Tobakkindustrien er så stor og mektig, og har gjort ganske mye de ikke burde være stollte av, i tillegg til dette har de vært anklaget for å ha bestukket politikere/forskere/journalister osv. Dette er noe jeg ikke tviler på.

 

Hadde tobakk blitt lansert i dag hadde det aldri blitt tillatt, men som sagt, hvis man roper i skogen, får man svar.

Lenke til kommentar

Som ikke røyker hilser jeg den velkommen.

 

På den andre siden synes jeg det er det skremmende at en eier av et foretak ikke har eiendomsrett over sin eiendel. I flertallsdiktaturet Norge skal det tross alt bare mange nok stemmer til for å forby noe. Å forby røyk på utesteder er prinsipielt likt med å forby gule sokker på bussen.

 

På en annen side har mennesker som jobber i utelivsbransjen like stor rett på en røykfri arbeidsplass som alle andre.

Endret av Peterman
Lenke til kommentar

Jeg kopierer like godt inn hva jeg postet i et annet forum — det er jo ingen grunn til å finne opp kruttet på nytt. :)

 

I fascismens ånd

 

Fascismen, som sosialismen, kjennetegnes ved fravær av eiendomsrett. Forskjellen er at i fascismen har man eiendomsrett på papiret, men ikke i praksis; i sosialismen har man ingen av delene. I praksis er imidlertid denne forskjellen ubetydelig — i begge systemer er eiendomsretten fraværende.

 

1. juni trer røykeloven i kraft — en lov som i praksis vil bety at eierne av utesteder ikke lenger kan bestemme over sin egen eiendom; i fascismens ånd står de som eiere på papiret, mens det i realiteten er myndighetene som bestemmer over eiendommen.

 

Denne loven ble gjennomført uten protester. Så svakt står eiendomsretten her til lands, at selv ikke Fremskrittspartiet og Høyre — den såkalte høyresiden — ser at eiendomsretten snart kan være en saga blott. Høyre var sågar delaktige i å vedta loven.

Lenke til kommentar

Ser ikke noe galt med røykeloven. Personlig har jeg ikke hatt store problemer med at det røykes på utesteder, kanskje med unntak av lukten som setter seg i klærne. Derimot synes jeg at røyken enkelte ganger er en del av atmosfæren, for eksempel på en fotballpub; en gammel brun, innrøyka bule.

 

Men altså; positiv til røykeloven! :thumbup:

Lenke til kommentar

Tror PelsJakob & co. er på villspor. De gjør det til en eiendomsretts-sak. Det er det ikke. Om det hadde vært det hadde jeg uansett gitt så faen, det er ikke det som er poenget, for da blir det viktigere at arbeiderne får skader av det vs bedriftens fortjeneste. Hvis du setter det i et slikt lys blir det jo fortjeneste vs helse. You lose both ways :p

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...