Gå til innhold

256MB minne oppgis å være 128MB


monsen

Anbefalte innlegg

Vi blir mer og mer avhengig av å ha nok minne i PC'ene. Eldre pc'er ble ofte levert med minimumskonfigurasjon. Vi har mange pc'er baser på hovedkort type;

Gigabyte GA-6WMMC7, og disse ble levert med 64MB RAM.

 

Nå ønsker vi å oppgradere minnet til 256MB for at pc'ene fortsatt kan brukes.

Siden SDRAM PC100 er forferdelig dyrt, så kjøpte vi inn PC133 og det skal ikke ha noe å si. Brikkene er av typen Apacher SDRAM 256MB PC133 unbuf. CL3, altså helt standard. Hovedkortet oppgis å kunne ta PC100 256MB pr. slot, men med minnet installert, så oppgir BIOS kun 128MB!!! Den gamle 64MB brikken er tatt ut, så kun den nye brikken står i.

 

Har vi feil RAM og må kjøpe nytt? I så fall hvilke brikker kan benyttes?

Vil det hjelpe å oppgradere BIOS?

 

--

Best regard,

Ronny Simonsen

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

prøvd å sjekke ram'en i en annen maskin? det står på en test jeg har funnet at hovedkortet støtter 512 ram, og det vil jo si 2 x 256 brikker.

 

kan ha noe å si med at det er 133 brikker men dette virker minst sansynlig. en bios-oppgradering hadde kanskje ikke vært så dumt nei :)

 

edit: url komando leif

Endret av Seph
Lenke til kommentar

Kortet skal støtte opp til 1024 MB Ram i følge denne siden:

 

http://www.powerspec.com/support/tech_note...am_upgrade.html

 

The GA-6WMMC7 system board has two 168-pin DIMM sockets to support up to 1.0GB unbuffered 3.3 volt SDRAM DIMMs. Only PC100 SDRAM DIMMs are documented in the specifications. PC133 should work, but no additional performance would be gained. We do not recommend mixing memory speeds in the system. Instead use all PC-100 or all PC-133 to avoid problems. Memory may be installed one DIMM module at a time.

Lenke til kommentar
Hovedkortet støtter nok ikke dobbeltsidige minnebrikker...

Nå er det slik at disse 256MB-brikkene er single-side. Vel hvis dobbelsidig betyr at det er montert ram-chips på begge sider. Disse brikkene har kun chips på den ene siden.

 

Det står i manualen at kortet støtter 2x256MB, tilsammen 512MB!

 

Om det er PC100 eller PC133 skal jo ikke ha noe å si, men man må ikke blande dem. Men er det noen som kan fortelle forksjellen på CL2 og CL3!?

Disse er CL3 og det står ingenting i manualen om hva det skal være.

Lenke til kommentar

CAS-Latency (forkortet CL) er to aktuelle temaer når det gjelder både SDRAM og DDR SDRAM -- mange forhandlere selger i dag moduler der CL er spesifisert. For SDRAM-moduler skiller man gjerne mellom CL 2 og 3, mens man for DDR SDRAM-moduler skiller mellom CL 2 og 2,5.

CAS Latency står for Column Address Strobe Latency, og henviser til hvor lang tid det tar for minnet til å initialisere en minnetransport -- med CL 2 vil to klokkesykluser gå tapt, mens med CL 3 vil tre klokkesykluser gå tapt fra kommando for start av minnetransport kommer til transporten virkelig starter.

 

Med gode minnemoduler kan bl.a. innstilling av kortere forsinkelser gi forbedret ytelse.

 

Lavere CL gir en liten ytelsemessig fordel, men forskjellen er liten. I overklokkingssammenheng kan man merke seg at en CAS2-modul gjerne vil kunne klare høyere hastigheter, men da gjerne på CAS3. Man kan på en måte også forsøke å overklokke en minnemodul spesifisert til CL3 ved å kjøre den på CL2 -- disse innstillingene skjer gjerne via BIOS.

Når det gjelder dette med CAS, og andre minneinnstillinger, kan det være en fordel med å kjøpe minnemoduler raskere enn det man egentlig har behov for. F.eks. kjøper man DDR400-moduler, vil disse gjerne kunne kjøre på 333 MHz med svært aggressive innstillinger. En DDR400-modul vil normalt være CAS2,5 på 400 MHz, men CAS2 på 333 MHz. I enkelte konfigurasjoner vil en løsning med lavere minnebusshastihget med lav CL være raskere enn med høyere minnebusshastighet og høy CL.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...