Gå til innhold

Linux og Windows på en og samme maskin


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Finnes det noen HOWTO'er hvordan en gjør det ved å innstallere Windows og Linux på forskjellige harddisker. Jeg kjører nå Windows fra min scsi-disk. Jeg har en ekstra ide-disk liggende som jeg kunne tenkt meg å installert Linux på. Hvordan kan jeg gjøre dette, hvordan boote? Og får jeg enkelt tilgang til min scsi-cd rom og brenner fra Linux på denne måten.

Har installert Linux før, som eneste OS på en maskin. Vil nå prøve å ha win2k og Linux på samme maskin, men på forskjellige disker.

Lenke til kommentar

Elwood:

Man legger in Linux på samme måte....

Hvordan du skal kunne boote de forskjellige OSene kan du gjøre på forskjellige måter. F.eks. kan du bestemme dette i lilo eller grub, eller hvis du har to fysike forskjellige hd'er så kan du jo bare bestemme hvem av dem du vil boote fra i biosen. Skal du i linux så setter du at den hd'en skal boote, og skal du i win setter du at den andre hd'en skal boote. Dette er altså et valg, men et sinnsykt tungvindt ett. Ikke noe pes å gjøre dette i lilo eller grub, så jeg foreslår at du gjør det.

Lenke til kommentar

Yep det går fint, ha en 3 gig til linux eksempelvis mandrake 8.2. Du kan i installasjonen formatere linux partisionen. ( det er verd og lese litt om partisjonering før man går igang). Min erfaring er å velge avansert installsajon, for jeg vil ikke bruke lilo (linux os starter) den suger. Jeg lager alltid oppstartsdiskett. Slik at jeg alltid booter linux på diskett. det tar noe lenger tid, men slipper ihvertfall lilo's klamme hånd. (jeg har aldri fått denne til å funke ordentlig sammen med XP)

Lenke til kommentar

Altså, lilo sin oppgave er jo bare å få PC-en til å boote hver partisjon. Det skal jo funke helt fin med winxp også det... Selv har jeg akkurat gått over til grub omtrent. Har vært fornøyd med lilo, men fordelen med grub er jo at man kan redde seg ut av litt kjipte situasjoner hvor kanskje 'kernel panic' er inne i bildet. (Kan lett forekomme etter man har kompilert ny kjerne og har rebootet. Eller, lett er jo litt feil å si, men hvis man ikke har en helt riktig konfigrert kjerne config fil så kan det lett forekomme)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...