Gå til innhold

Studiolydkort - kjøpe i utlandet?


Anbefalte innlegg

Jeg går med tanker om å kjøpe et Edirol FA-101 firewire-basert audiointerface:

http://www.edirol.com/products/info/fa101.html

 

Tenkte jeg kunne spare noen lapper på å kjøpe fra utlandet; det koster ca 6500 i Norge. Noen som har tips til nettbutikker med gode prosedyrer som er til å stole på? Europa eller USA, alt etter som...

 

Leste også for en stund siden noen tips om å få varene sendt til et postkontor i Sverige, for så å hente det der og bringe det inn i landet selv (6000 er vel grensa hvis du er ute i over 24 t). Noen som har erfaringer eller anbefalinger på dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Jeg har ikke prøvd et FA-101 kort selv, men har hørt de har driverproblemer.

 

Har du sett M-Audio FireWire 1814? Kr 5999,- på www.procom.no

Jeg har heller ikke prøvd Edirol FA-101...

 

Men jeg bruker Edirol UA-5 selv og har ikke hatt noen driverproblemer i det hele tatt siden jeg kjøpte det for 1,5 år siden.

 

Jeg får 5ms latency i både Reason 2.5 og Cubase SX uten problemer, men UA-5 er et USB 2.0 kort og ikke Firewire slik som FA-101... Så jeg vet ikke om det er sammenlignbart bedre eller dårligere. Jeg er ihvertfall fornøyd.

Lenke til kommentar

 

Jeg får 5ms latency i både Reason 2.5 og Cubase SX uten problemer, men UA-5 er et USB 2.0 kort og ikke Firewire slik som FA-101... Så jeg vet ikke om det er sammenlignbart bedre eller dårligere. Jeg er ihvertfall fornøyd

 

 

Jeg får 2 ms latency med det innebygde lydkortet på min Dell 500m bærbare. :p

Jeg får også 5 ms latency med Creative MP3+.

 

For å få dette til må man bruke en hacket ASIO driver som kan brukes på omtrent alle lydkort!

Lenke til kommentar

hei

kjøper du i f.eks usa og får det sendt til sverige, må du betale svensk moms

kjøper du på postordre i sverige, får du trekt fra svensk moms

..og det er ikke mange music shopper i usa som sender utenlands.

....du kan registrere en postboks i USA (jetcarrier) og handle i usa, men da må du også betale avgifter der (vat er ca 7-10%) - for så senere å betale norsk moms.

 

mao. sjekk hva det vil koste! er det verd prakket?

Lenke til kommentar
Jeg har ikke prøvd et FA-101 kort selv, men har hørt de har driverproblemer.

 

Har du sett M-Audio FireWire 1814? Kr 5999,- på www.procom.no

Har vurdert dette også, det stod egentlig mellom FA-101 og 1814, kom vel til slutt fram til at FA-101 var det beste valget. Har hørt mic-preampene i FA-101 er en del bedre ihvertfall...

 

Hvor hørte du at de har driverproblemer? Skal evt. brukes på PC, WinXP, Sonar 3.

Lenke til kommentar
Jeg får 5ms latency i både Reason 2.5 og Cubase SX uten problemer, men UA-5 er et USB 2.0 kort og ikke Firewire slik som FA-101... Så jeg vet ikke om det er sammenlignbart bedre eller dårligere. Jeg er ihvertfall fornøyd.

Firewire skal vel være bedre mhp. latency osv. enn USB 2.0 etter det jeg har lest. UA-5 er vel USB1.1 også (eller tar jeg feil?), så da skal vel uansett firewire være raskere.

Lenke til kommentar

Kan man ikke ta med seg varer for inntil 6000 hvis man er utenlands (f.eks. i Sverige) i over 24t? Og kan man ikke bestille varer fra f.eks et EU-land til et postkontor på Svinesund, for så å hente varene der selv?`Mener å ha lest dette på dagbladet eller noe...

 

Hvis det så er tilfelle, kan man jo bestille varen på nett til Svinesund, hente der (og selvsagt være ute i over 24t), og ta det med over grensa tollfritt. Noen som har peiling her?

 

Andre tips til firewire-kort, anbefalinger, erfaringer, tester osv. er også fint. Har ikke endelig bestemt meg på FA-101, men det er mest aktuelt for øyeblikket.

Lenke til kommentar
Kortet går for 539 dollar på www.audiomidi.com

 

Det er under 3800 kr. Så kommer moms på 24% -- ca 4700.

Pluss frakt og fortollingsgebyr. Du kan nok spare noen hundrelapper, men det er litt styr :-)

Takker for tips, har sett det nede i ca 500 dollar (og på ebay ($489 fra audiomidigear)), men er jo viktigst at det er en seriøs butikk man handler fra...

 

Med det regnestykket du har der tror jeg ikke besparelsen blir særlig stor, og er nok ikke verdt alt bryet med å kjøpe i statene.

 

Men jeg er mest interessert i løsningen med å få det sendt til et postkontor i Sverige. Noen med erfaringer/tips her? Noen som husker hvor det stod om denne metoden (mener det var vg eller dagbladet, men finner ingenting). Jeg tror det omhandlet en motorsyklist som kjøpte mc-deler og hentet de på postkontor i Sverige. Høres jo lurt ut.. :)

Endret av vebwa
Lenke til kommentar

Du betaler ikke toll på slike varer, derfor tjener du ikke noe på "svenskemodellen"

Tror alle varer (så langt jeg kunne finne ut hos tollvesenet) som har med pc og musikkinstrumenter er tollfrie i Norge

Fra USA betaler du ikke VAT når de sender utenlands, men du må betale moms, her eller i sverige - 24% her og 25% der.

Lenke til kommentar

diskvask: takk!

 

raijin: jeg tror det kommer an på hva du er ute etter. M-Audio har jo ADAT lightpipe, så hvis du trenger eller kan komme til å trenge det, er nok den et bedre valg. Edirol har til gjengjeld 4 ekstra analoge ut, og sannsynligvis bedre mic-preamps. Så det blir jo litt avveining mot hva man trenger. Prismessig ligger M-audio 1814 vel ca 500 under Edirol FA-101.

Lenke til kommentar

Adat har du ikke behov for med mindre du sitter med profesjonelt utstyr av det slaget. Mic preamps er mikrofon forsterkere, veldig kjekt å kunne plugge gitar og mikrofon rett i og få signalet forsterket via lydkortet. E-MU 1820 og E-MU X / X Studio har 2x mic preamps. Har prøvd å spille inn med akustisk gitar med innebygget mic på den måten, fungerte utmerket.

 

ADAT er overkill for et lite hobbystudio i gutterommet anyways :) Vel, det kommer an på hvilke krav du har til kvalitet, men slikt utstyr koster fletta uansett.

Lenke til kommentar

Var jo ikke så dyrt da! Ca. 6K? Er jo overkommelig det :yes: . Tenkte å spille inn fra en Fender Stratocaster Deluxe HSS, og en Fender FV-1 El Fiolin. Sikkert også fra bass og mic, ettersom dette skal være utstyr til bandet. Men hva gjør ADAT da? :hmm: Og når du bare plugger i Ledningen i kortet, får du da med effekter som f. eks Vreng? Effekter som man ellers får med på forsterkeren? :hmm:

Funker dette kortet også til spilling? Eller er det bedre å gå for audigy2 zs PP?

 

Edit: Skriveleif

Endret av Raijin
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...