Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Problemer med Jensen Router og Telenor


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Hjemme har modern gått til innkjøp av Telenor ADSL. (vet det er dårlig men..) I sommer har vi 4 pcr i huset og vi tenkte å koble de opp på nett. Alle pcene fungerer alene hvis vi bytter kabeler ettersom vi er på nett, men dette er litt slitsom i lengden og fører til en del krangel. Så vi gikk til innkjøp av en Jensen Router. I butikken (Expert) ble jeg forklart åssen den konfigureres.

Nå har jeg prøvd routern og jeg kommer meg ikke på nett... Ikke med noen maskin.

Har fulgt instruksjonsboka til pungt å prikke. Leverte Routern i butikken i går, de testa den, og den funka.. Men den funker fortsatt ikke her hjemmme... :cry:

 

Hva er feil?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Ja det har jeg husket.

Skal connection center være innstalert før eller etter Routern kobles opp?

I og med du skriver dette har du antagelig et så nytt modem at det har innebyggd router, prøv og sett Jensen-boksen til og bruke IP tildelt med DHCP og se om det funker.

Lenke til kommentar

hey. jeg jobber på expert og har koplet opp flere maskiner til jensen routere. (trådløst og med ledning) det jeg gjorde var å stille inn routeren på PPPoE med brukernavn (med @online.no) og passord osv.. og bare satt i nettverkskortet/kabelen. så var maskinen på nett, men hvis du har et modem med innebygd router burde du disable router.

Lenke til kommentar

Så lenge du har connection center så er det en router. Connection Center leveres bare med routere. Da holder det med en switch istedenfor en router. Evnt. så må du sette opp Thomson Speedtouchmopdemet ditt som bridge istede3nfor router (logge på IP: 10.0.0.138 i en web browser og velge easy setup og sette den som bridge) Da kan du bruke routeroppsette i Jensen saken din.

 

Lykke til.

Lenke til kommentar

det adsl-modemet du har fått ifra telenor er det innebygget en router i ja. det hadde holdt med en switch så har du returmulighet på den jensen saken så hadde jeg bytta den i en switch.

 

Telenor leverte router i alle ADSL modem som er levert etter 5. mars.

 

Får du ikke bytta den inn igjen så kan du konfigurere router/ADSL modemet du har fått fra Telenor til å bare være ADSL-modem og så konfigurere Jensen routern som du har fått beskjed om.

Lenke til kommentar

Nei, du trenger ikke to nettverkskort. :)

 

Du trenger ett nettverkskort i hver maskin du skal ha på nett....også en kabel til switchen. Også trenger du en kabel ifra ADSL-speedtouchen til switchen.

 

Har du brukt TCC 1,1 (Telenor Connection Center ver 1,1) så har du router. Dens oppgave er å sette opp routern. :) Hvis ikke så har du en PPPoE oppkobling med brukernavn og passord lokalt og startpakke ver 3,8 eller eldre.

 

:thumbup:

Lenke til kommentar

....Hvis du alikevel vil teste at du har en router (noe du da har) så kan du snu saken på hodet (altså Thomson SpeedTouch 510i modemet) og se etter følgende:

 

MBTN624MPxx = ADSL-modem uten router

MBTN624MQxx = ADSL-modem med router

 

Så hvis du snur modemet ditt så ser du at det står en Q der og ikke en P. :)

Lenke til kommentar

Ok, Takk for alle svar :) Har blitt noe klokere.. vet ikke hvilken versjon vi har av TCC, men pakka ble motatt i påsken (etter 5.mars) så jeg regner med det er en Router.

 

Har to alternativer: Hvem av de er enklest?

 

1) Kjøpe en switch. Hvem anbefaler dere? (link)

 

2) Sette Telenor routern som moden og installere Jensen Routern på vanlig måte.

Lenke til kommentar

Får du bytta inn igjen routeren så ville jeg ha gjort det. Er jo billigere med switch og man har de fleste mulighetene i Telenor sin router. Skal man ha en fet router så hadde du vel kjøpt noe annet enn Jensen ville jeg tro.

 

Når det gjelder switch til bare internett-deling så kan du nesten kjøpe hva som helst. Vil jo ikke være så vanvittig mye trafikk som går der uansett.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...