Gå til innhold

Bøker som bra å lese for å lære programmering?


Anbefalte innlegg

Heisann folkens, nå er det snart sommerferie, og i den anledning tenkte jeg å så smått utforske verdenen innen programering.
Kan noen si hva slags bøker etc jeg bør lese, og hva som er lettest å begynne med. Håper på svar og smil fra alle som leser denne posten :)


##Topic har blitt endret av moderator. Vennligst prøv bedre neste gang ;) - Blib## Endret av fargoth
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Her har du et smil :), og her har du et svar:

Har hørt mye om hva som er lett og lære og alt det der, men jeg foreslår C++, rett og slett fordi det er gøy!

Det er morsomt, kraftig og ikke uoverkommelig vanskelig(C++ er mitt første språk så jeg vet ikke hva folk sammenligner med men). Du kan lage nesten alt med C++.

For å komme i gang med C++ trenger du jo en kompilator: dev kompilatoren, bra og gratis.

Og så bøker ja. Jeg har ihvertfall hørt og syns hittil at Accelerated C++ er en bra bok , Sams Teach Yourself C++ in 21 days har jeg hørt er bra, eller The C++ Programming Language av Bjarne Strostrup (han som utviklet språket) hvis du har programmert litt før da.

Hvis du vil ha noe som er enklere har jeg hørt at Phyton er et bra nybegynner språk, men kan ikke utale meg om det eller hva du trenger fordi jeg kan null og niks om det :p .

 

Lykke til ihvertfall!!

 

Edit: En liten skrivefeil på slutten

Endret av zirener
Lenke til kommentar

zirener sier vel det meste, så jeg skal bare fylle inn et par hull:

 

- C++ er et ganske greit språk å lære seg, så lenge du VIL lære det. Du må stå på litt og ha disiplin til å sette deg ned og lese, men gjør du det går det meste greit. Er det noe som er uklart står vi på C++-forumet selvfølgelig til disposisjon :) (Der var smilet..)

 

- Accelerated C++ skal være den beste nybegynner-boka, har jeg hørt. Noen fordeler med den er at den er skrevet av to av de som var med på å utvikle språket. Den er oppdatert og tar for seg bruk av The Standard C++ Library, som er ganske viktig å kunne.

 

- Sams Teach Yourself C++ in 21 Days er en ganske lettlest bok. Du trenger ikke være spesielt god i engelsk for å lese den, og du ikke være et geni for å skjønne den. En stor fordel er at den ligger ute på internett (google and you shall find). Ulemper her er at den er forholdsvis utdatert, og du må fortsatt lære "moderne" C++ når du er ferdig med boka. (Det er ikke en veldig stor overgang.. Personlig klarte jeg det fint)

 

- Python er som zirener sier et greit nybegynnerspråk. Det inneholder alle de viktigste prinsippene du trenger å lære for å lære noe om programmering, pluss at det påtvinger en del gode vaner, f.eks. innrykk.

Lenke til kommentar

Hvorfor sier du det? Det er da ikke så mye bedre med Phyton eller Java fremfor C++. Det er da like greit å lære et språk(med mindre du vet akkuratt hva du vil holde på med, som f.eks webdesign) som du kan bruke til nesten alt. Isteden for språk som begrenser seg til små områder, så når du har brukt tid på å lære det så finner du plutslig ut av at du kansje har lyst til å lage noe som språket ikke er krafig nok til.

Mener ikke at C++ er det beste språket å lære seg eller noe sånt, men syns ikke det er noe poeng å fraråde folk C++ som sitt første språk.

 

Min mening.

 

Edit: Jeg mente ikke spessielt at Phyton begrenser seg(for det vet jeg ikke så mye om) men bare sånn generelt, jeg syns ikke det er noe poeng å anbefale språk som kansje PHP, ASP(det er da beregnet på spessielle oppgaver?) og HTML fordi de er enklere, og si at C++ ikke er et bra nybegynnerspråk fordi det er litt mer tidkrevende å lære.

Endret av zirener
Lenke til kommentar

C++ er absolutt ikkje et domt språk å starte med.. har aldri prøvd, men det kan no ikkje vere vanskeligare å lære enn andre språk..

Med C++ har du så mange mulegheiter at du klarer nok aldri å få gjennomført en prosent en gang før du daua og du har grunnlaget for ganske mange andre språk som PHP, JavaScript, C#, ASP.Net (med C# eller C++.Net) og hundrevis av andre

 

det blir vel kanskje litt feil å anbefale et Basic språk, men eg syns (merk EG SYNS) at Visual Basic er et ganske reint og lett språk, så Visual Basic.Net er sikkert ikkje domt heller. du har ganske mange mulegheiter (ikkje like mange som med C++ selfølgelig) og det er ikkje stor forskjell mellom VB.Net for Windows og VB.Net for ASP.Net

Lenke til kommentar

Python er et generelt programmeringsspråk som C++, og ikke beregnet på spesielle oppgaver (som PHP). Den store fordelen med C++ framfor Python er hurtighet under utføring, men på den annen side er Python ekstremt fleksibelt og kan spare utvikleren mye tid. Det ser ut til at mange C++-utviklere liker Python også, David Abrahams fra Boost Consulting har lagt ned mye arbeid i Boost.Python (interfacer C++ med Python) f.eks. Noe som taler til Pythons fordel som introduksjonsspråk er at det er dynamisk typet, og inneholder en del finesser som simpelthen innbyr til problemløsing framfor omkringliggende pirk det fort kan bli med mer tradisjonelle språk. En annen kul ting er at man sømløst kan inkludere C++-moduler i Python-kode, Boost.Python gjør dette forholdsvis enkelt.

 

Det er simpelthen ikke noe svart/hvitt svar på hva slags språk man skal begynne med, det er så mange veldesignede språk der ute med kule finesser, av de jeg har en viss kjennskap til: OCaml (kompilatoren holder rede på typer for deg), Haskell, Ruby, Ada.

 

Edit: Glemte å nevne 'D' fra Digital Mars. Digital Mars har erfaring som utvikler av en C++-kompilator, og har sannsynligvis (understatement) gjort seg opp en del tanker om hva som kan forbedres.

Endret av A_N_K
Lenke til kommentar

Java, Python, C# og D er alle fullverdige programmeringsspråk som fint kan brukes til det aller meste; eneste er at Python kanskje blir litt svakt på ytelse.

 

Om du sitter og skal skrive drivere eller en OS-kernel blir det kanskje best å bruke C++, men det er vel de færreste av oss som noensinne kommer borti systemprogrammering.

Jeg mener man bør starte med et enklere og bedre designet språk, så går det greit å plukke opp C++ når man evt. måtte få bruk for det.

 

C++ har en del kraftige features for de som vet hva de driver med, men det kan jo argumenteres for at produktiviteten blir bedre med andre språk, så det er ikke slik at man før eller senere ender opp med C++ uansett.

Det er jo en grunn til at vi har fått språk som f.eks. 'D'. (Folkene bak 'D' sier forresten at språket passer best for viderekomne programmerere, som alt har erfaring fra f.eks. Java eller Basic. Og 'D' er plankekjøring sammenlignet med C++.)

 

Men bare du holder deg unna Basic og Pascal(Delphi), skal det nok gå i orden før eller seinere.. :)

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Hva var topic igjen: "Lære programmering"...

Spiller egentlig ingen rolle hvilket språk man begynner med, selv om noen er "smartere" å lære seg enn andre (mht utbredelse).

 

Skaff deg nå for all del en bok som, i tillegg til å lære deg et språk, også gir deg en innføring i algoritmer og datastrukturer. Etter hvert kan du se på ting som design, modellering og analyse.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...