Gå til innhold

Hvilket operativsys. er mest stabilt ???????+


Gizle

Anbefalte innlegg

Bare et lite tips til de som skal innstallere XP. Det kan hende du sliter med å finne drivere som fungerer. Jeg får f.eks. overhodet ikke XP til å akseptere noen drivere til modemet mitt.

 

I tillegg nekter den å innstallere drivere for Sony-brenneren min. Alt dette har jeg 2000 drivere til som funker maks, men i XP kræsjer alt.

 

OK at disse delene av maskinen min er ca. 4 år gamle, og at leverandøren (av modemet) ikke gidder å lage XP-drivere, men jeg gidder ikke å pese mer.

 

Win2000 er det mest stabile OG kompatible OP'et jeg har vært borti.

 

KK

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er nok ikke helt sikker på at XP er så ***** ustabilt. Det er emr sannsynlig at du ikke er "verdens beste" på data. Hvis man installerer og avinstallerer en masse spill, mp3, filmer programvare(you name it), så er det vel ikke så rart at OSet blir ustabilt.

 

Forøvrig tror jeg at OS X ligger et par hakk over XP når det gjelder stabititet.

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-04-11 18:13, a man skrev:

XP er jævlig ustabilt

restarter veldig ofte uten grunn


 

Det der er så idiotisk sagt at det går ikke an.

 

Et OS restarter ikke uten grunn!

Det er DU som er problemet. det er DU som installerte driveren som ikke funket. (eller noe sånt)

 

gå i event viewer og se hva som er galt.

 

Slike restarter går an å fikse. (hvis du har greie på data vel og merke)

Lenke til kommentar

Hvis man installerer og avinstallerer en masse spill, mp3, filmer programvare(you name it), så er det vel ikke så rart at OSet blir ustabilt.

-----------------------------------------------------

 

JO! D er rart! Vanlige applikasjoner skal ikke kunne rote til selve OSet. Ok, kanskje småting som ikke er så viktige (dilldall som følger med OSet), men ikke de viktigste funskjonene. Ser man på linux så er det laget på en annen måte slik at en vanlig applikasjon ikke kan krasje systemet. Det er OSet som styrer applikasjonene, ikke motsatt! Det er veldig viktig når det kommer til stabilitet.

 

Angående den w2k/xp diskusjonen. Syns denne diskusjonen begynner å bli kjedelig nå. Man ser at hos noen går XP helt fint, hos andre ikke. Hos noen går w2k fint, igjen, hos andre ikke.... Tror det kommer veldig ann på hvilken hardware man har. Skal man kjøre XP bør man ha relativt ny hardware (kjent hardware fra gode produsenterer er alltid en fordel uansett OS), med oppdaterte drivere. XP fungerer utmerket hos meg. W2k og den mnd eg hadde det :smile:

Uansett, det jeg prøver å si er at man kommer ingen vei med denne XP er best - w2k suge og motsatt argumentasjonen. Kom med noe skikkelige argumenter og begrunn dem! :smile:

 

Ha en ellers fin dag....:grin:

Lenke til kommentar
Quote:


On 2002-04-10 06:34, Gizle skrev:

Hallois...

1. Har drevet og bygd min egen PC i det siste, men trenger litt hjelp til valg av operativsystem. Jeg bruker windows 98 på den gamle maskinen min (IBM-aptiva 400 mhz), og det har vel kanskje egentlig fungert greit nok. Men det kom ferdig installert på min IBM maskin, og det kan jeg vel kanskje ikke bruke ?? Det fulgte bare med en sånn produktopprettings- CD. Det finnes kanskje noen triks, så jeg kan bruke det?


2.Har tenkt litt på XP også eller kanskje 98-second edition..... men hvilket system er mest stabilt og sånnt egentlig ?


Maskinen jeg bygger, blir vel nok brukt til alt mulig rart tenker jeg, men hovedsaklig en musikkPC.:

- P4 1.8 Ghz Northwood

- 256 mhz RDRam

- Matrox Millenium 550 dual head

- IBM 40 gbt HD

- windows ??????


Om noen har tid til å legge inn litt input, erfaringer o.s.v. ville noen blitt glade......


thanx.


GIZLE




Win 2000 er veldig bra,Win xp er også veldig bra.Bruker xp nå,Er veldig stabilt.d var win 2000 pro også.Brukte win 2000 pro før xp kom ut i oktober
Lenke til kommentar

Ser du skriver at du hovedsaklig skal bruke PC'n til musikk. Hvis du mener at du skal bruke den til å kjøre musikk program (sequnzer, soft synther etc), bør du ikke satse på XP. Det er et veldig stabilt OS, men kan være vanskelig å kjøre sammen med noe musikk software. Har du i tillegg en del hardware synther, sampler eller midi interface, kan det også være vanskelig å finne drivere. En kompis hadde dette problemet. Han kljøpte seg et nytt midi interface og skulle sette det opp i XP, men fant ut at det ikke fantes drivere. Han sendte mail til produsenten, husker ikke hvilke i farten, og spurte etter drivere for XP. Til svar fikk han at de ikke lagde drivere lengere.

 

Du bør sjekke slike ting før du bestemmer deg. Hvis du vil være på den sikkre siden, velger du Win98. Ikke fullt så stabilt, men du er garantert at alt fungerer som det skal. En annen ting å tenke på er hvor mye minne det krever å kjøre soft synther. Det også et argument for å velg Win98.

 

Personlig kjører jeg WinXP for tiden. Fungerer rimelig greit nå, men skal nok bytte til Win98 eller Win2k når det blir ny PC.

 

Mitt tips er å sjekke kompitabilitet med den musikk hardware'm og software'n du har. Hvis alt tilsier at det fungerer greit mot XP, sp go for it.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...