DementedAlbino Skrevet 19. mai 2004 Del Skrevet 19. mai 2004 Jeg har en avansert sak av en kaffetrakter her og har derfor muligheten for å steame melk. Det jeg lurer på er hvordan dette gjøres. Finner selvfølgelig ikke igjen bruksanvisningen, så fint med litt hjelp her fra de av dere som kan dette. Lenke til kommentar
Marvil Skrevet 19. mai 2004 Del Skrevet 19. mai 2004 På vår er det et "rør" på siden med en tut på.. Den settes ned i melken, så kommer det varm damp ut av røret som varmer/steamer melken.. Lenke til kommentar
total Skrevet 19. mai 2004 Del Skrevet 19. mai 2004 hæh.. du bør ihvertfall ikke helle melk oppi der du til vanlig heller vann. jeg klarte å ødelegge espressomaskinen min på den måten, kastet den på dynga etter det begynnte å lukte svidd grøt... Nei, kjøp deg heller en steamer som du koker opp h-melk på komfyren, da blir skummet mye bedre. (og kjøp deg en espressokanne til å bruke på komfyren) Lenke til kommentar
CarinaE Skrevet 20. mai 2004 Del Skrevet 20. mai 2004 (endret) Du trakter deg kaffe på maskina,der det står espresso/cappucino, og heller på vann på toppen et sted..(står nok på lokket,: Caution hot ett eller annet...) Så begynner kaffen å trakte seg, og da øker trykket i steameren, (på vår kaffe "kanne" som en har under for å "ta imot" kaffen, så står det et merke når en skal begynne å steame melken), så finner du en kopp med melk, ikke ha i for mye melk, og så putter du steameren oppi melka, og åpner "slusa" på siden, og da kommer det fullt trykk! Og Vips, så har du steamet melk! Evt kan du kjøpe deg en hånd steamer, er like enkelt. Ble kanskje litt rotete dette, spør hvis det er noe! Endret 20. mai 2004 av CarinaE Lenke til kommentar
obese Skrevet 24. mai 2004 Del Skrevet 24. mai 2004 når du skal steame melk er det et par ting som er viktig: bruk h-melk for enzymene binder seg bedre jo mer fett det er i melka. lettmelk blir lite skum. bruk en pitcher. dvs bruk en liten melkekanne. du får kjøpt de på kaffebutikker. sørg for å holde pitcheren helt i ro når du steamer og det er viktig at du IKKE steamer luft inn i melken, dvs at du aldri skal bryte overflaten. (det er da det kommer stygge lyder... lyder er ikke bra), du skal også få en strøm som går rundt i melka. da strekker du den mer og den blir mer luftig. den skal ikke være for kald eller for varm. ca 65-70 grader. det er akkurat så varmt som du tåler å holde. dvs at når du ikke klarer å holde pictheren i hånda lenger, er den varm nok. (for varm melk lukter grøt) du må helle forsiktig, og evt dunke den litt i bordet. det dreper evt bobler. husk store bobler er en nono, små bobler er bra. en cappuccino skal f.eks ha ca 3 cm skum, så ikke lag for mye eller for lite skum det tar litt tid å bli god i å steame, og hjemmemaskiner lager lendig skum, så kanskje en melkeskummer er lettere... Lenke til kommentar
Fin fyr Skrevet 5. februar 2009 Del Skrevet 5. februar 2009 Her kan man se det "live": Lenke til kommentar
Gjest Slettet-77do0b Skrevet 6. februar 2009 Del Skrevet 6. februar 2009 (endret) Husk å bruke [youtube] siste del av youtube-linken, det som kommer etter "=" [/youtube] Beklager OT. Endret 6. februar 2009 av Slettet-77do0b Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå