Gå til innhold

Hvordan steame melk?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

hæh.. du bør ihvertfall ikke helle melk oppi der du til vanlig heller vann.

jeg klarte å ødelegge espressomaskinen min på den måten, kastet den på dynga etter det begynnte å lukte svidd grøt... :blush:

 

Nei, kjøp deg heller en steamer som du koker opp h-melk på komfyren, da blir skummet mye bedre. (og kjøp deg en espressokanne til å bruke på komfyren)

:thumbup:

Lenke til kommentar

Du trakter deg kaffe på maskina,der det står espresso/cappucino, og heller på vann på toppen et sted..(står nok på lokket,: Caution hot ett eller annet...) Så begynner kaffen å trakte seg, og da øker trykket i steameren, (på vår kaffe "kanne" som en har under for å "ta imot" kaffen, så står det et merke når en skal begynne å steame melken), så finner du en kopp med melk, ikke ha i for mye melk, og så putter du steameren oppi melka, og åpner "slusa" på siden, og da kommer det fullt trykk! Og Vips, så har du steamet melk! :yes:

 

Evt kan du kjøpe deg en hånd steamer, er like enkelt. :)

 

Ble kanskje litt rotete dette, spør hvis det er noe!

Endret av CarinaE
Lenke til kommentar

når du skal steame melk er det et par ting som er viktig:

 

bruk h-melk for enzymene binder seg bedre jo mer fett det er i melka. lettmelk blir lite skum.

 

bruk en pitcher. dvs bruk en liten melkekanne. du får kjøpt de på kaffebutikker.

 

sørg for å holde pitcheren helt i ro når du steamer og det er viktig at du IKKE steamer luft inn i melken, dvs at du aldri skal bryte overflaten. (det er da det kommer stygge lyder... lyder er ikke bra), du skal også få en strøm som går rundt i melka. da strekker du den mer og den blir mer luftig.

 

den skal ikke være for kald eller for varm. ca 65-70 grader. det er akkurat så varmt som du tåler å holde. dvs at når du ikke klarer å holde pictheren i hånda lenger, er den varm nok. (for varm melk lukter grøt)

 

du må helle forsiktig, og evt dunke den litt i bordet. det dreper evt bobler. husk store bobler er en nono, små bobler er bra. en cappuccino skal f.eks ha ca 3 cm skum, så ikke lag for mye eller for lite skum

 

 

det tar litt tid å bli god i å steame, og hjemmemaskiner lager lendig skum, så kanskje en melkeskummer er lettere...

Lenke til kommentar
  • 4 år senere...
Gjest Slettet-77do0b

:dremel:

 

Husk å bruke

[youtube] siste del av youtube-linken, det som kommer etter "=" [/youtube]

 

Beklager OT.

Endret av Slettet-77do0b
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...