Gå til innhold

Hva faen er glat med norges rettsystem?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Straffene her til lands er litt ute på bærtur, det må jeg innrømme. Men at høyere straffer og mer "straff" i fengslene har en preventiv effekt, har jeg ingen tro på. Jeg synes fengslene sånn som de er i dag, er glimrende. De innsatte har muligheten til utdanning, trening, kursing og andre aktiviteter som gir en rehabiliterende effekt, noe de mår godt av. Folk som har det godt gjør også for det meste bare godt av seg. Hvilket helt klart fungerer preventivt når man ser på kriminaliteten, og det gir det flotte landet vårt mer kompetanse.

 

Når det kommer til lengden på straffene burde de vært omgjort litt. Drap, voldtekt og narkotika burde fått høyere strafferammer. Vinningskriminalitet burde vært lavere.

 

Men det viktigste av alt er å se hver enkelt sak individuelt. Det finnes ingen fasit eller fast mal som gir de beste resultatene. Hver straffesak har sine omstendigheter, og må evalueres ut ifra disse. :)

Lenke til kommentar

Det er dessverre ikke så lett... å si at politiet burde rykke ut på absolutt alt blir også feil. Det koster å ha politi på jobb. Politiet får et budsjett, som de må forholde seg til og man foretar prioriteringer.

 

Er det feil å prioritere trusler om vold over et par hundrelapper? Jeg mener ikke det.

 

Nei, verden er ikke så enkel dessverre.

Lenke til kommentar

min post var ment som en overreaksjon, bare for å vise hvor dust hele systemet er idag..fengsel er så absolutt ikke avskrekkende slik det er i dag...

 

men den chain gang for søppel ideen er jeg for 100% (de lager jo paller, hvorfor ikke plukke søppel? kommunen må jo bruke penger på det uansett...)

 

Og bot for å kaste søppel er jeg også for...kanskje ikke til de grader stor bot, 500-1000 kanskje, men bot for søppelkasting er jeg for! Det funker i enkelte land i Østen, der er det pokkermeg rent og pent der de har innført slike lover. Å kaste søppel rett på gata er en uting uansett... Tviler på at du hadde askeptert at noen kasta søppel i hagen din....hvorfor skal vi akseptere det på "felles" jord ??

Endret av MrLee
Lenke til kommentar
Liland uskyldig? Riktignok holdt ikke bevisene, og han skulle ikke vært dømt, men uskyldig? Han er like uskyldig som O.J.

Om vi fraviker prinsippene "uskyldig til det motsatte er bevist" og at det er påtalemaktens oppgave å framlegge bevis på skyld kan vi likegodt legge ned hele rettsvesenet og tromme sammen lynsjemobber.

Og den praksisen som begynner å snike seg inn med å gå til sivile søksmål synes jeg rett og slett er for dumt. Bevisbyrden blir snudd og saksøkte blir kjent 10.000,- eller 1mill "skyldig". Hvor ligger rettferdigheten i en slik avgjørelse? Vi liker å hevde vi i motsetning til dyra er intelligente og tenkende vesener, men jeg er fanken ikke sikker.

Lenke til kommentar
Ja, innfør dødstraff. Er så lei av folk som roper korsfest, korsfest!  :nei:

 

Klart det er tragisk med slike tilfeller. At økonomisk kriminalitet for eksempel kan føre til høyere straffer enn voldtekt er selvfølgelig synd, men man løser ingenting ved å tredoble straffene. Tror dere en fyllekjører har tenkt på straffen før han setter seg bak rattet? Han er full.

Igjen bryr sosialistene seg om gjerningsmannen. Tror du de etterlatte tenker mye på den stakkars gjerningsmannen, og hvor vondt han må ha det. I rettferdighetens navn bør han få lenger fengslestraff og miste lappen til evig tid.

 

Kan trekke det ganske langt ut: Tror du gutta som styre flyene 11.september viste hva de gjorde? De var jo rusa på Allah!

En voldtektsmann er ruset på hormoner, og kan dermed ikke klandres?

En vinningsforbryter er egentlig en snill og livsglad luring som har blitt forgiftet av det kapitalistiske systemet til å skaffe seg materielle goder...

 

En gal rød verden som vi på høyresiden skal knekke ved neste høyrebølge :-)

 

Du forstod ikke hva jeg mente? Jeg sier ikke at en som er påvirket/beruset og begår en kriminell handling bør få mildere straff. Derimot tror jeg at den det gjelder ikke bryr seg om straffen, nettopp fordi han er beruset. Så om han får 3 eller 9 år for å kjøre ihjel et barn i fylla vil i ytterste instans ikke ha noe å si; han har bestemt seg for å kjøre hjem fra nachspielet likevel. Han tenker ikke over konsekvensene når han setter seg bak rattet. Altså vil ikke straffen på 9 år forhindre barnets død. Og det er jo det du vil, ikke sant? At folk skal la være å gjøre slike idiotiske ting?

 

[...]

 

En vinningsforbryter trenger ikke være mors beste barn, men han er ikke Gamle-Erik heller. Kan nesten se ut til at du har blitt påvirket av det som i medievitenskapen omtales som det individualdramatiske paradigmet. Der er det det avvikende ved avvikeren som blir trukket frem og blåst opp til uante dimensjoner. De negative sidende prioriteres, mens alle de normale sidene ved ham (som ikke er av nyhetsmessig interresse) blir liggende.

 

:hmm:

Lenke til kommentar

Det er noe som viser at fengselssystemet vårt feiler. Tilbakefallet er veldig stort.

 

En som sa en gang at han trodde fengselssystemet vårt per i dag var utgått. Man må finne alternative metoder som FUNKER, som gjør at folk kommer seg inn i samfunnet igjen, slik at kriminaliteten virkelig kan bli mindre, ikke bare skjult!

Lenke til kommentar
Det er noe som viser at fengselssystemet vårt feiler. Tilbakefallet er veldig stort.

 

En som sa en gang at han trodde fengselssystemet vårt per i dag var utgått. Man må finne alternative metoder som FUNKER, som gjør at folk kommer seg inn i samfunnet igjen, slik at kriminaliteten virkelig kan bli mindre, ikke bare skjult!

Nettopp. :yes:

Lenke til kommentar

Enig med Bach angående sivile søksmål knyttet til straffesaker. Er du først

frikjennt (ikke det samme som uskyldig!), så er du frikjennt. Å bli holdt økonomisk til ansvar for en handling du ifølge straffesaken ikke har begått/ikke er ansvarlig for, blir ganske uforståelig. Heldigvis har vi ikke nådd USA tilstander på dette området...

Lenke til kommentar
Alexander Ness ble påkjørt og drept av en fyllekjører ifjord.

Sjåføren prøvde å lure seg unna, gjemte bilen kastet nøklene og alt det 'vanlige'.

Nå har han fått straffen på 2 års fengsel, mannen som drepte Ness (og ødla livet for de pårørende) 2 års fengsel er INGENTING! Minste straffen for forfalskning av sedler i Norge er på 3 år!

 

Hva faen er galt?

Galt? Jeg kan ikke se at noe er galt. Dessuten burde du lære deg begreper. Begrepet "ingenting", kan ikke brukes om to år i fensel, ettersom det da ikke lenger er "ingenting". Dessuten synes jeg straffen var helt akseptabel. Det er ingen paralleller mellom høy straff og mindre kriminalitet, dette viser jo bare hva stats-elskerene og staten egentlig ønsker: Drepe. Staten er den største drapsmaskinen, og det enkelte individ fryder seg over å innføre regler som skaper enda mer drap. Derimot ønsker ikke anarkister det slik. Anarkismen bygger på nettopp friheten, og friheten appellerer til det gode i mennesket, selvom det selvsagt er mulig å gjøre det vi idag kaller kriminalitet ville det ikke være ønskelig fordi man har mer enn nok med å skaffe seg mat.

Lenke til kommentar

Vi snakker ikke om folk som ikke har nok mat her, vi snakker om idioter som er i en tilstand hvor de ikke er i stand til å kjøre. Om det ikke hadde fantes kriminalitet, slik som du trur er mulig, så måtte man hvertfall ha forbudt gjort alkohol :roll:

Lenke til kommentar

Jeg ser på det som et sunnhetstegn at folk ikke bare godtar rettsystemet slik det er i dag. Men jeg mener allikevel det er mange har som tar feil og ikk har tenkt igjennom hva de egentlig støtter.

 

Sett i forhold til mange vestlige land er det utrolig lite kriminalitet i Norge. En grunn til det er at vi er relativt velstående. Men jeg tror også at rettsystemet vårt bør få litt av æren. Ideen om å ha et "mykt" politi, med en god utdannelse forøvrig, gjør at folk generelt sett har større respekt for maktapparatet. Oppfølgingen de innsatte får i fengselet gjør at det lettere kan komme ut av et kriminelt miljø (Bergen Kretsfengel er flink på dette og mange søker soning der nettopp av denne grunnen). Ankemuligheten gjør at færre uskyldige blir dømt.

 

Men dette systemet har sin pris. Som jeg ser har nok alle fått med seg hva det er. Husk nå at det er en del fordeler som man ikke nødvendigvis legger merke til.

 

BTW: En ting jeg misliker med rettsystemet er narkotikalovgivningen. Bruk av narkotiske stoffer burde ikke straffeforfølges. Det er uhørt å behandle en person med rusproblemer som en kriminell.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...