Gå til innhold

Varm ribbe på Radeon 9800 PRO


Anbefalte innlegg

Hey!

 

Har et Sapphire Ati Radeon 9800 PRO skjermkort hvor vifta er ganske så liten..

 

Ribben som vifta er på er kok varm og det gjør faktisk vondt og ta på den...

Tipper temperaturen ligger på nærmere 50-60 grader men er dette farlig? Viften skal vel klare og kjøle ned den brikken som er der?

 

Finnes det programmer for dette som sjekker temperaturen på skjermkort o.l.? Vil dette skape problemer for ytelsen?

 

Ikke overklokket...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Såfremt temperaturen ikke overstiger 70 grader skal GPUén klare seg, og med tanke på at det ikke er overklokket, er det litt rart at te,pen er bortimot 60 grader. Anbefaler deg å kjøpe en eller et par vifter i kabinettet. Dette vil senke temperaturen betraktelig.

Lenke til kommentar
Herregud?? er skjermkortet kjøpe i butikken og ikke tukla med skal det være i orden! :devil:

Vittig du pcgutten. Selv om det er kjøpt i butikken og ikke overklokket skal det ikke ligge på 30 grader. Varmeproblemer oppstår av andre grunner. Man har ingen garanti for å få et kort under 50-60 grader dersom man kjøper det i butikken, og det ikke er overklokket.

Lenke til kommentar

har klokka mitt kort ca 395(ligger stein stabilt på 390 vertfall) frå 378 og kjerna er kok heit.. og ja eg har 4 kvalitets kabinett vifter.

 

til vanlig er den også betraktelig varm.. Fatter egentlig ikkje kva som foregår, då folk klarer å klokke kjernen opp til 425 med stock kjøler.

Lenke til kommentar
har klokka mitt kort ca 395(ligger stein stabilt på 390 vertfall) frå 378 og kjerna er kok heit..  og ja eg har 4 kvalitets kabinett vifter.

 

til vanlig er den også betraktelig varm..  Fatter egentlig ikkje kva som foregår, då folk klarer å klokke kjernen opp til 425 med stock kjøler.

jeg klarer fktisk 430 på kjernen helt dønn stabilt, og 440 med arifacts noen få ganger med stock kjøler....

Endret av Henrik2k
Lenke til kommentar
har fire kabinett vifter i mitt chieftec kabinett:

 

1 framme som blåser inn

1 i døra som blåser inn

2 bak som blåser ut.

 

bør eg endre noko her? kan slå av ei vifte om nødvendig..

sorry for bumping, men lurer sårt på dette.. er ivrig skjermkort klokker ;)

skulle holde med vifter i den maskinen.

 

jeg tror ditt Raden kort lider av samme syken mitt R9700Pro fikk.

problemet lå i det at thermal-pad'en som var montert på kortet mitt hadde tørket ut og fungerte mer som en isolator enn en leder. løsningen på stabilt kort og maskin var å ta av kjøleren, fjerne guffen og shim'en som er limt rundt kjernen og legge på ett fint lag med AS.

 

det er strengt tatt ikke nødvendig å fjerne shim'en men det er annbefalt. shim'en er som regel litt høyere enn kjernen og vil dermed forhindre at ribben tar nedi kjernen. dette vil i tur føre til at man trenger mye mer goop enn vanlig og redusere kjøleeffekten noe. kortet blir faktisk kaldere når man fjerner shim'en og lar ribba ligge oppå gpu'en isteden for shim'en.

 

OBS! vær forsiktig når du fjerner shim'en. den kan sitte godt fast og med litt for mye makt så kan du skade gpu'en eller rive løs noen av de svært små motstandene som er loddet på gpu plata. bruk en skarp og smal kniv til å presse inn imellom hjørnene på shimen og forsiktig vippe på kniven.

noe du kan gjøre for å lette fjerningen av shim'en er å la kortet ligge i fryseren i en time før du prøver. dette vil gjøre limet sprøtt og dermed lette jobben.

 

PS.. svært mange gpu'er på forskjellige kort er ikke alltid helt plane, så man bør bruke noe mer goop enn man trenger på en cpu.

Endret av Prelude
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...