Gå til innhold

Trafikalsk klagemur


Opus

Anbefalte innlegg

Sant nok.

Men det er tross alt ikke mer enn 6 dager siden 10-15 vogntog fullstendig sperret E16 over Sollihøgda.

http://www.nrk.no/nyheter/distrikt/ostlandssendingen/1.7939257

 

Noe må jo kunne gjøres for å begrense slike ulykker, som igjen fører til det komplette kaos på veiene.

At politiet bare vurderer å anmelde er hårreisende. Slik aktivitet burde føre til anmeldelse og beslag av førerkort på stedet.

Konsekvensene er enorme, og samfunnet påføres tap i mange-millionklassen.

 

Edit.

Tydeligvis flere som reagerer på alle disse vogntogene som fullstendig lammer trafikken så snart det er tre snøfnugg på bakken. Nå er NAF også på banen...

NAF vil stoppe vogntog på grensen - VG Nett

Endret av Solaris
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Denne tråden passet godt for meg. Trenger å få ut litt frustrasjon av trafikken av og til. Av og til lurer på jeg på om jeg skulle latt være å tatt førerkortene mine i det hele tatt, for jeg blir steik forbanna av andre trafikkanter nesten hver dag.

 

Nr. 1: Hvorfor er det ikke lov å knekke blinklysbrytere i bilene til andre? De har jo ikke bruk for de likevel.

 

Nr. 2: Billist som kjørte maks 1 meter bak meg når jeg kjørte sykkelen. Jeg bremste for å skremme han litt så han skulle holde avstand, men han endte meg å gjøre en farlig forbikjøring for så å presse meg av veien.

Skulle hatt juling!

 

Nr. 3: Gamle folk som ligger 10 - 15 km under fartsgrensen, uansett! Er det 80 ligger de i 65 - 70 og når fartsgrensen reduseres til 60, ligger de faen meg i 40 - 50 ich også!

Enkelte skulle ikke fått fortsette å ha førerkort og det burde innføres bøter for å kjøre for sagte TILSVARENDE bøter for å kjøre for fort.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ikke automatisk, men det kan være det. Det kommer an på så mangt.

 

Sjåfører kan også vurdere det sånn at bilen de kjører ikke er like forsvarlig å holde fartsgrensa med som andre biler. Da kan sjåføren med loven i hånd holde lavere hastighet enn øvre fartsgrense selv om andre holder den hastigheten. Bare for å ta et eksempel: Det er ikke ulovlig å kjøre veteranbilen sin i 80-sone selv om det føles uforsvarlig å kjøre den raskere enn 70 km/t, man må bare holde seg nede på det man føler er en forsvarlig hastighet. Det samme kan sikkert sies om uerfarne sjåfører også. F.eks er det lov å la en kjøreskoleelev kjøre i 70 i 80-sonen fordi han/hun føler 80 blir for fort for å ha god kontroll over situasjonen, selv om alle andre føler 80 er fult forsvarlig for dem. Det er lett å skjønne at sånt kan føre til irritasjon, men det er altså ikke ulovlig å kjøre lavere enn fartsgrensa av slike grunner. Det er faktisk påbudt å kjøre i det man føler er forsvarlig hastighet (under fartsgrensa), selv om det ikke samsvarer med hva andre trafikanter mener er forsvarlig hastighet for dem. Her må man bare besinne seg og respektere andres vurderinger for seg og sitt kjøretøy.

Endret av Simen1
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...