Gå til innhold

Trafikalsk klagemur


Opus

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det var jo herlig snøføre i trheim på fredag. I dag (lørdag) har iallefall e6 blitt saltet ihjel, men på småveiene er det fortsatt snø (som begynner å bli ganske polert).

 

Holdt på å stelle istand storkrasj nettopp, plutselig oppdaget jeg at bilen foran meg sto stille. Jeg måtte bremse det jeg klarte og blokkerte hjulene. Pumpa vel 1-2 ganger på pedalen før jeg slapp bremsa og kasta meg opp på fortauet, for så å bremse videre. Stoppa vel med fronten ca ved skyvedøra på caravellen som sto stille. Vi kjørte samme vei et stykke, og da fant jeg ut at han manglet bremselys (hvis han da ikke bremset konsekvent med håndbrekket...)

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Nå er det skikkelig drittføre i Stavanger. Det har kommet 20 cm snø på bare et par timer, skikkelig våt og tung snø. Brukte en halvtime på å måke hjulspor og strø sand i dem i den lille bakken her hjemme, for å så måtte ta fart og rygge opp, trille ned, rygge opp (gjenta i det uendelige), til jeg endelig kom opp. Å rygge i høy fart i en bratt og glatt bakke er lite kult :p

Men, man kan jo ikke akkurat forvente at alle småveier skal skrapes (dog, det var en traktor her noen timer tidligere, men det hjelper ikke når det kommer mye ny snø), men hovedveiene bør hvertfall skrapes. Den gang ei. Eller, de hadde gjort et forsøk på å skrape, men lenge etter at det hadde kjørt mange biler og gjort den våte snøen skikkelig kompakt, sånn at resultatet etter skraping blir et jævla vaskebrett. Et skikkelig ukomfortabelt vaskebrett på enkelte steder :(

 

Når til og med jeg må kjøre i 30-40km/t i en 70-sone, er det noe galt med veiforholdene :p (jeg har helt nye piggdekk i år, og er glad for det, ettersom de gamle (piggfrie) vintertdekkene var rimelig utslitte)

Lenke til kommentar

Det er vel ikke vanlig med så kraftig snøfall i Stavanger, så det er vel bare å forvente at det blir litt unntakstilstand når det først skjer. Blant annet at det ikke er nok brøytemannskaper og brøytebiler til at veiene blir bra på kort tid.

 

I veitrafikkloven er det ingenting som garanterer deg å kunne kjøre i 70 i 70-sone. Derimot står det at man alltid skal kjøre etter forholdene. F.eks kjøre i 30-40km/t i en 70-sonen om det er nødvendig.

Lenke til kommentar

Unødvendig lusekjøring

Det var kommet litt snø i strekningen Kristiansand - Oslo som jeg kjørte i går. Og hva skjer da? Folk kjører 70 km/t i 90-sonen og 60 km/t i 80-sonen selv om veien er saltet. På store deler av den strekningen er det forbikjøring forbudt. Kjipt å ligge bak slike sinker. Kjører de med sommerdekk eller?

 

Blinklys i rundkjøringer

Hvor vanskelig er det å blinke ut av runkjøringen? Ved å gjøre dette vil stakkaren som står og venter til høyre for deg kunne kjøre ut i rundkjøringen i stedet for å vente på deg og deretter gi deg fingeren.

 

Blokkere kryss

Hver fredag når jeg er i byen og skal til T-banestasjonen ser jeg en buss som står på tvers i et kryss og blokkerer for kryssende trafikk. Bussen kommer jo ikke fortere fram for det. Kanskje kryssene burde males gule, slik som «Yellow Box» i UK og andre land?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132
Kanskje kryssene burde males gule, slik som «Yellow Box» i UK og andre land?

Den er jeg helt enig i, selv kjører jeg aldri ut i et kryss om jeg vet at jeg ikke kommer meg gjennom krysset. Men jeg ser gang på gang at folk blokkerer kryss for at de skal komme frem først, og dermed blokkerer for en haug andre biler.

 

Yellow box junction kan du se her, for de som ikke vet hva det er :)

Endret av Slettet+6132
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Yellow box er en påminnelse om denne loven. Det er mange land som bare bruker boksen i sterkt trafikkerte kryss, som en påminnelse. Det er dette jeg mener burde vært i Norge også.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Jeg dobbelposter akkurat nå, men jeg satt akkurat og leste på aftenbladet.no, og tittet på denne bildeserien ... og fant dette:

 

 

 

Folk gjør det utroligste...

 

EDIT: Nå er tips sendt til politiet, og en av kommentatorene på aftenbladet.no har anmeldt personen. Får håpe det får følger.

Endret av Slettet+6132
Lenke til kommentar

Angående gul boks i kryss.

 

De fleste som har vært litt i trafikken vet at det er ren idioti å kaste seg inn i kryss i rushtiden før det er klart på andre siden. Og jeg er også temmelig sikker på at hvis man gjør dette mens politiet er til stede (og har kapasitet til å håndheve dette) vil man bli bøtelagt. Som Simen1 sier, problemet er ikke lovgivning og veimerking, men håndheving. Gi politiet ressurser og pålegg dem å håndheve dette problemet i rushtiden, så vil problemet antagelig være langt på vei løst.

 

Å male opp fine gule bokser (de blir vel antagelig hvite i Norge) hjelper lite hvis ikke de blir håndhevet. Eventuelt kan man gjøre som i UK, ha automatisk overvåkning og bot i posten til de som stopper i krysset.

Endret av A-Jay
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132
Skiltet er ikke klart leselig og det vil dermed ikke få følger for den som gjorde det utover muntlig advarsel...

Sikker på det? Jeg er rimelig sikker på at de klarer å finne ut hvem som eier bilen ved hjelp av eliminering. KT *244* er allerede synlig, og sammen med bilmerke, modell og farge burde det ikke være et problem. At skiltet ikke er leselig er jo bare enda en forbrytelse :p

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Det virker jo litt rart, om de finner bilen og den matcher. Du kan jo også se føreren på bildet. Jeg har forøvrig funnet hele reg.nummeret, og bilen er begjært avregistrert pga. manglende kontroll :roll:

Lenke til kommentar
Det virker jo litt rart, om de finner bilen og den matcher. Du kan jo også se føreren på bildet. Jeg har forøvrig funnet hele reg.nummeret, og bilen er begjært avregistrert pga. manglende kontroll :roll:

Jeg blir helt sjokkert av å se hvordan folk dumme folk er. Tenk om personen kjører over en unge! Jeg håper vedkommende får en skikkelig lærepenge.

Lenke til kommentar
Det virker jo litt rart, om de finner bilen og den matcher. Du kan jo også se føreren på bildet. Jeg har forøvrig funnet hele reg.nummeret, og bilen er begjært avregistrert pga. manglende kontroll :roll:

 

Da ryker skiltene da, men det er jo ikke noe stress siden føreren ikke lenger har lappen om politiet tar en visitt :)

 

Ser faktisk urovekkenede mange som ikke gidder/orker/rekker å skrape de tre rutene man MÅ ta..

Blant annet naboen her som bare rygga av gammel vane og smalt igjen utgangsdøra mi mens jeg sto rett på innsiden på vei ut!

Skal si han fikk høre det, for jeg kunne like gjerne hatt sønnen min på armen og stått en meter lenger fram (på trammen han kjørte over)

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Ettersom jeg har forstått skal hele bilen være snøfri (det er ikke lov å kjøre med løs snø på taket, bremser du for hardt sklir det ned over frontruta di, kjører du fort kan store biter skli av og treffe bilen bak). Men jeg tror ikke det er noe krav om å skrape bort is/rim på rutene bak B-stolpen, de kan du jo sote uansett, det er mer det at frontruta og sidevinduene skal være skrapet, samt at det ikke skal ligge løs snø på bilen.

Lenke til kommentar

En ting til angående gul boks i kryss. I Norge er det mange steder disse ikke vil være synlige deler av året på grunn av snø/is-dekke. Da må man merke krysset på en annen måte i tillegg.

 

Antagelig koster det i størrelseorden 100 millioner kroner å male alle relevante kryss i Norge med en slik gul boks. Hadde de samme pengene blitt brukt på UP ville vi trolig fått ca 100 000 timer med kontroller i stedet for. Jeg er sikker på at det siste ville vært mye mer effektiv bruk av pengene. Med tanke på ulykkesstatistikker tviler jeg på at noen av delene ville gitt noe stor nytteverdi i form av lavere antall skadde, alvorlig skadde og dødsfall. Pengene hadde nok vært brukt bedre på andre måter. F.eks litt økt UP, samt trafikksikringstiltak.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...