Gå til innhold

Klokking av a64


Anbefalte innlegg

jeg har tengt til å klokke litt med min maskin som har følgende oppsett:

 

AMD Athlon 64 3200+ 2.0 GHz Socket 754, 1 MB cache, BOXED som jeg har satt på kraftig vifte og kjølepasta vet ikke tempen men tror ikke det er mye.

 

Abit KV8-MAX3 Hovedkort for Socket 754 K8T800, SATA, LAN, ATX, Raid, Firewire,

 

PowerColor Radeon 9800 PRO 128MB DDR AGP, ATI 9800PRO, DVI-I, TV-Out, Retail har bare original kjøler på nå men skal sette på en "heatpipe" kjøler senere.

 

Corsair XMS TWINX PRO3200LL 1024MB Kit w/two matched CMX512-3200LLPRO DIMMs disse er det Ram Freezer originalt på.

 

jeg skal klokke hovedsakelig skjermkortet og litt på CPU`en. har dere noen gode tips til hva jeg bør gjøre??

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Først og fremst, ikke få så stor forhåpninger til overklokking på CPU/chipset siden.

Det er nemlig ingen PCI eller APG lås på chipsettet, og dermed begrenser det seg til en HT hastighet av ca 220Mhz, uten litt ekstra mods disk kontrollere etc..

 

Framgangs måten til dette å øke HT hastigheten er enkelt å greit å øke HT(mhz) under Softmenu i BIOSen din, denne er satt som standard til 200Mhz.

 

Øk deretter litt etter litt. Om maskinen blir ustabil, settes spenningen til prosessoren et hakk opp om ønskelig. Ikke overstig 1.7V om du ikke har veldig god kjøling. Og husk å følge med på tempen ;)

Lenke til kommentar

AMD64 3200 har MP=10 og FSB=200 som da blir 2000 mhz.

Hvis du får kjørt FSB opp til 220, og da får 2200 mhz, så er dette en helt OK overklokking, siden amd sine mhz er ganske rask (for å si det på en enkel måte)

 

Du får den nok ennå høyere også, men da kommer man inn på agp og pci lås. Etter det jeg har hørt så får du tak i BIOSER som har både pci/agp lås, slik at du kommer høyere. Var noe om at man fikk låst f.eks agp på 67 mhz og da låste pci seg også på 33 eller 34 mhz. og da er det bare å klokke cpuen:D beklager at jeg ikke hadde noe mer HÅNDFAST info om dette med bytte av bios, men tror du skal finne det hvis du leter litt, og bruker vår gode venn GOOGLE :yes:

 

Når det gjelder skjermkort og klokking, kan du bruke rivatuner, og/eller ATI tool. ATI Tool har noen små bugs ennå, men klokker opp kortet helt til det merker artifacts (altså stygge små ting som ikke skal være på skjermen din).

 

 

Håper at dette hjalp littegranne i allefall.

 

PS: hvis du klarer å kjøre minnet:cpu på 1:1, altså kjører begge delene på samme klokkefrekvens, så får du en liten forbedring på rammen også, som er positivt det også.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...