Gå til innhold

Hva er din favoritt-is?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg er faktisk autorisert vasker av Carpigiani softis-maskiner med manuelt relé. Jeg har vært i bransjen og kan greiene med softis.

 

Når det gjelder hvor dere skal kjøpe god softis: Kjøp der hvor det er stor trafikk og mye folk! Ikke fordi da er isen "sannynligvis god siden alle er der", men da får stedet et høyt forbruk av miks. En vanlig softismaskin har ca 10 liter miks i seg, og hvis mikser står noe særlig lengre enn 1 uke, så blir den ofte sur. Én liter miks gir ca 9 stk vanlige softis, dvs at hvis stedet ikke selger noe særlig softis, blir mikser ofte litt syrlig.

 

Jo flere som kjøper softis på et sted, jo ferskere er miksen i maskinen, og bedre softis blir det!

 

Forøvrig synes jeg synd på alle som ikke har smakt helt NY softis. Etter en komplett vaskeprosess med desinfisering, lufting og ny miks, smaker softisen helt ubeskrivelig mye bedre enn den man vanligvis får kjøpt - både på smak og konsistens.

 

Forøvig, for dere som bryr dere, bør en softismaskin ha en komplett nedvask hver 10-12 dag, evt noe legre (14-15-16 dager) hvis den blir mye brukt, for da er det mindre syrning i miksen. En komplett nedvask består av:

 

1. tining av isen gjennom reléprogrammer

2. uttapping av miks

3. skylling med kaldt vann for å få vekk resten

4. mer skylling til man har fått ut alt synlig.

5. gjennomkjøring med nesten kokende vann med oppvaskmiddel.

6. komplett demontering av alle deler, ca 30 deler + like mange pakninger.

7. vasking av alle deler i varmt vann med oppvaskmiddel

8. desinfisering av alle deler.

9. vasking av maskinen med varmt vann med oppvaskmiddel, også front og lokk ++

10. fetting av pakninger og re-montering av de fleste delene

11. gjennomkjøring med klorin-vann for desinfisering

12. gjennomkjøring med rent, kaldt vann for skylling ørten ganger

13. uttapping av alt vann, med slikkepott og evt tykt papir.

14. ny miks oppi

15. "lufting": en prosess som går ut på å pumpe luften tilbake gjennom systemet, og trykksette miksen på nytt.

 

Etter dette kan maskinen skrus på, og etter ca 10 min er softisen ferdig. Den første softisen kan aaav og til, hvis man har slomset med skyllingen, ha en svak klorsmak. Derfor kastes denne. Neste is, derimot, er slik softis skal være: helt ubeskrivelig. Denne er dog forbeholdt bransjefolk og mine venner :D

 

 

 

(hørte jeg noen si geek?)

Lenke til kommentar
Jeg er faktisk autorisert vasker av Carpigiani softis-maskiner med manuelt relé. Jeg har vært i bransjen og kan greiene med softis.

 

Når det gjelder hvor dere skal kjøpe god softis: Kjøp der hvor det er stor trafikk og mye folk! Ikke fordi da er isen "sannynligvis god siden alle er der", men da får stedet et høyt forbruk av miks. En vanlig softismaskin har ca 10 liter miks i seg, og hvis mikser står noe særlig lengre enn 1 uke, så blir den ofte sur. Én liter miks gir ca 9 stk vanlige softis, dvs at hvis stedet ikke selger noe særlig softis, blir mikser ofte litt syrlig.

 

Jo flere som kjøper softis på et sted, jo ferskere er miksen i maskinen, og bedre softis blir det!

 

Forøvrig synes jeg synd på alle som ikke har smakt helt NY softis. Etter en komplett vaskeprosess med desinfisering, lufting og ny miks, smaker softisen helt ubeskrivelig mye bedre enn den man vanligvis får kjøpt - både på smak og konsistens.

 

Forøvig, for dere som bryr dere, bør en softismaskin ha en komplett nedvask hver 10-12 dag, evt noe legre (14-15-16 dager) hvis den blir mye brukt, for da er det mindre syrning i miksen. En komplett nedvask består av:

 

1. tining av isen gjennom reléprogrammer

2. uttapping av miks

3. skylling med kaldt vann for å få vekk resten

4. mer skylling til man har fått ut alt synlig.

5. gjennomkjøring med nesten kokende vann med oppvaskmiddel.

6. komplett demontering av alle deler, ca 30 deler + like mange pakninger.

7. vasking av alle deler i varmt vann med oppvaskmiddel

8. desinfisering av alle deler.

9. vasking av maskinen med varmt vann med oppvaskmiddel, også front og lokk ++

10. fetting av pakninger og re-montering av de fleste delene

11. gjennomkjøring med klorin-vann for desinfisering

12. gjennomkjøring med rent, kaldt vann for skylling ørten ganger

13. uttapping av alt vann, med slikkepott og evt tykt papir.

14. ny miks oppi

15. "lufting": en prosess som går ut på å pumpe luften tilbake gjennom systemet, og trykksette miksen på nytt.

 

Etter dette kan maskinen skrus på, og etter ca 10 min er softisen ferdig. Den første softisen kan aaav og til, hvis man har slomset med skyllingen, ha en svak klorsmak. Derfor kastes denne. Neste is, derimot, er slik softis skal være: helt ubeskrivelig. Denne er dog forbeholdt bransjefolk og mine venner :D

 

 

 

(hørte jeg noen si geek?)

HA HA HA!!! Takk for infoen!

 

Og lykke til videre! Geek!

 

Sorry. Klarte ikke å holde meg :D:D:D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...