knutby Skrevet 11. mai 2004 Del Skrevet 11. mai 2004 Ingenting slår de herlige myke ***** de presser ut av ***** Det er grunnen til at jeg ikke liker det.. Lenke til kommentar
Lars :) Skrevet 11. mai 2004 Del Skrevet 11. mai 2004 PÅ varme sommerdager (slik som det var på lørdag(25-30grader , men ikke i dag når det snør og er 1-3grader: Lollipop Lenke til kommentar
bfisk Skrevet 11. mai 2004 Del Skrevet 11. mai 2004 Jeg er faktisk autorisert vasker av Carpigiani softis-maskiner med manuelt relé. Jeg har vært i bransjen og kan greiene med softis. Når det gjelder hvor dere skal kjøpe god softis: Kjøp der hvor det er stor trafikk og mye folk! Ikke fordi da er isen "sannynligvis god siden alle er der", men da får stedet et høyt forbruk av miks. En vanlig softismaskin har ca 10 liter miks i seg, og hvis mikser står noe særlig lengre enn 1 uke, så blir den ofte sur. Én liter miks gir ca 9 stk vanlige softis, dvs at hvis stedet ikke selger noe særlig softis, blir mikser ofte litt syrlig. Jo flere som kjøper softis på et sted, jo ferskere er miksen i maskinen, og bedre softis blir det! Forøvrig synes jeg synd på alle som ikke har smakt helt NY softis. Etter en komplett vaskeprosess med desinfisering, lufting og ny miks, smaker softisen helt ubeskrivelig mye bedre enn den man vanligvis får kjøpt - både på smak og konsistens. Forøvig, for dere som bryr dere, bør en softismaskin ha en komplett nedvask hver 10-12 dag, evt noe legre (14-15-16 dager) hvis den blir mye brukt, for da er det mindre syrning i miksen. En komplett nedvask består av: 1. tining av isen gjennom reléprogrammer 2. uttapping av miks 3. skylling med kaldt vann for å få vekk resten 4. mer skylling til man har fått ut alt synlig. 5. gjennomkjøring med nesten kokende vann med oppvaskmiddel. 6. komplett demontering av alle deler, ca 30 deler + like mange pakninger. 7. vasking av alle deler i varmt vann med oppvaskmiddel 8. desinfisering av alle deler. 9. vasking av maskinen med varmt vann med oppvaskmiddel, også front og lokk ++ 10. fetting av pakninger og re-montering av de fleste delene 11. gjennomkjøring med klorin-vann for desinfisering 12. gjennomkjøring med rent, kaldt vann for skylling ørten ganger 13. uttapping av alt vann, med slikkepott og evt tykt papir. 14. ny miks oppi 15. "lufting": en prosess som går ut på å pumpe luften tilbake gjennom systemet, og trykksette miksen på nytt. Etter dette kan maskinen skrus på, og etter ca 10 min er softisen ferdig. Den første softisen kan aaav og til, hvis man har slomset med skyllingen, ha en svak klorsmak. Derfor kastes denne. Neste is, derimot, er slik softis skal være: helt ubeskrivelig. Denne er dog forbeholdt bransjefolk og mine venner (hørte jeg noen si geek?) Lenke til kommentar
GSM Skrevet 11. mai 2004 Del Skrevet 11. mai 2004 Soft Shake med sjokoladesmak så klart Lenke til kommentar
Stoop kid Skrevet 11. mai 2004 Del Skrevet 11. mai 2004 Saftis: Spirello (sp?) aka Twister (GB-Glas) Pigelin (sp?) (GB-Glas) Baywatch (Norsk saftis rød/gul) Har faktisk dratt til Sverige med familien en gang bare for å spise is Lenke til kommentar
TLZ Skrevet 11. mai 2004 Del Skrevet 11. mai 2004 (endret) clitoris selvfølgelig har du smakt? hva smaker det? seriøst: Sandwich er digg... Endret 12. mai 2004 av TLZ Lenke til kommentar
P-in-P Skrevet 11. mai 2004 Del Skrevet 11. mai 2004 Soft-is som drypper av jorbærsaus For å ikke glemme alles kjære og tidløse Sandwich! Lenke til kommentar
Mushaboom Skrevet 11. mai 2004 Forfatter Del Skrevet 11. mai 2004 For å ikke glemme alles kjære og tidløse Sandwich! Et bilde av røveren: Lenke til kommentar
bkvaloy Skrevet 11. mai 2004 Del Skrevet 11. mai 2004 Den beste er den nye kroneisen med pistasje....jævli god! Lenke til kommentar
bkvaloy Skrevet 11. mai 2004 Del Skrevet 11. mai 2004 Jeg er faktisk autorisert vasker av Carpigiani softis-maskiner med manuelt relé. Jeg har vært i bransjen og kan greiene med softis. Når det gjelder hvor dere skal kjøpe god softis: Kjøp der hvor det er stor trafikk og mye folk! Ikke fordi da er isen "sannynligvis god siden alle er der", men da får stedet et høyt forbruk av miks. En vanlig softismaskin har ca 10 liter miks i seg, og hvis mikser står noe særlig lengre enn 1 uke, så blir den ofte sur. Én liter miks gir ca 9 stk vanlige softis, dvs at hvis stedet ikke selger noe særlig softis, blir mikser ofte litt syrlig. Jo flere som kjøper softis på et sted, jo ferskere er miksen i maskinen, og bedre softis blir det! Forøvrig synes jeg synd på alle som ikke har smakt helt NY softis. Etter en komplett vaskeprosess med desinfisering, lufting og ny miks, smaker softisen helt ubeskrivelig mye bedre enn den man vanligvis får kjøpt - både på smak og konsistens. Forøvig, for dere som bryr dere, bør en softismaskin ha en komplett nedvask hver 10-12 dag, evt noe legre (14-15-16 dager) hvis den blir mye brukt, for da er det mindre syrning i miksen. En komplett nedvask består av: 1. tining av isen gjennom reléprogrammer 2. uttapping av miks 3. skylling med kaldt vann for å få vekk resten 4. mer skylling til man har fått ut alt synlig. 5. gjennomkjøring med nesten kokende vann med oppvaskmiddel. 6. komplett demontering av alle deler, ca 30 deler + like mange pakninger. 7. vasking av alle deler i varmt vann med oppvaskmiddel 8. desinfisering av alle deler. 9. vasking av maskinen med varmt vann med oppvaskmiddel, også front og lokk ++ 10. fetting av pakninger og re-montering av de fleste delene 11. gjennomkjøring med klorin-vann for desinfisering 12. gjennomkjøring med rent, kaldt vann for skylling ørten ganger 13. uttapping av alt vann, med slikkepott og evt tykt papir. 14. ny miks oppi 15. "lufting": en prosess som går ut på å pumpe luften tilbake gjennom systemet, og trykksette miksen på nytt. Etter dette kan maskinen skrus på, og etter ca 10 min er softisen ferdig. Den første softisen kan aaav og til, hvis man har slomset med skyllingen, ha en svak klorsmak. Derfor kastes denne. Neste is, derimot, er slik softis skal være: helt ubeskrivelig. Denne er dog forbeholdt bransjefolk og mine venner (hørte jeg noen si geek?) HA HA HA!!! Takk for infoen! Og lykke til videre! Geek! Sorry. Klarte ikke å holde meg Lenke til kommentar
FuglFøniks Skrevet 11. mai 2004 Del Skrevet 11. mai 2004 (endret) Daim isen, lollipop (*mimre mimre*), soft-shake er gode greier. Drillo isen var dritgod husker jeg, skal få få diplom is/Hennig Olsen Is(?) om å gjenoppta produskjonen? EDIT: Glemte sandwichen, den eier jo! Endret 12. mai 2004 av pain Lenke til kommentar
Jakartabebopp Skrevet 11. mai 2004 Del Skrevet 11. mai 2004 softis fra is-stands og lignende er ganske så godt, men man må heller ikke glemme Kronesisen i alle dens smaker! hill kronesisen! Lenke til kommentar
Bach Skrevet 12. mai 2004 Del Skrevet 12. mai 2004 Har aldri helt kommet over at DiplomIs kutta ut den gamle 1-liters steinblokka i papir kalt Gullkrokan. DET var is det! Ny favoritt: Mövenpick, alle smaker er gode egentlig. Lenke til kommentar
Arctic Skrevet 12. mai 2004 Del Skrevet 12. mai 2004 Det var en gang en is som het Bringebærsplitt. Fløteis med en svak "innrørt" bringebærsmak, helt uten sjokolade! Mmm, nydelig. Men den finnes ikke lenger Nå er det sandwich som får være en god erstatning. Lenke til kommentar
darkness| Skrevet 12. mai 2004 Del Skrevet 12. mai 2004 Saftis: Friskis Annen is: softshake sjokolade Sandwich er også en slager Ps: Lollipop og pin-up suger! Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 12. mai 2004 Del Skrevet 12. mai 2004 Pakkis. Penis Cannab-is. Kanel og ananas-smak. Nei, min favoritt er sandwich. Lenke til kommentar
Killerzevs Skrevet 12. mai 2004 Del Skrevet 12. mai 2004 Soft is og lolipop er de beste. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå