Gå til innhold

Har lyst på el. gitar


Anbefalte innlegg

Vel, selv om jeg suger på gitar og det jævla barre-grepet, eller hva det heter, ikke er fysisk mulig med store hender, så har jeg lyst på ny gitar.

 

Hadde først en nylonstreng, men herregud lyden på nylonstrenger er som om de er dempet konstant. Noen måneder etter kjøpte jeg en stålstrengs gitar av typen Cort, og nå et år etter og like dårlig, har jeg lyst på en el. gitar.

 

Var innom Kick ved tollbugata og prøvde en el. gitar bare for moroskyld, og herregud så deilig lyd det var i de greiene. Jeg bare må ha en.

 

Er det noen som spiller elektrisk her og har en bra å anbefale (ikke sånn 10-20.000 kronere, takk) ?

 

Jeg trenger vel en sånn boks også, hva koster de?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Squier-Strater er nå ikke det de en gang var når de var laget i Japan. Det kan være lurt å skjekke bruktmarkedet også, og kommer du over en slik til en rimelig penge tviler jeg at du vil angre.

 

Noen Squiergitarer er ganske gode mht kvalitet for pengene, men kvalitetsikontrollen er ikke god. Antageligvis gjelder dette de fleste billiggitarer. Anbefaler deg å prøve flere modeller, og gjerne to gitarer av samme type.

 

Du trenger en gitarforsterker ja. Test lyden i flere modeller, skjønt det aner meg at alle billigforsterkerene gir ganske lik lyd.Tror prisen for gitar+forsterker ikke burde komme under 4000(nytt). Gjør den det er det stor risiko for at kvaliteten hemmer inspirasjonen din, og det er jo trist.

 

Angående Barrégrep så er det noe som kommer etterhvert. En klar lidelse i starten det er, men øvelse gjør mester. Elgitarer er lettere å lage lyd med enn akkgitarer, men det er vanskeligere å få den lyden pen. Dog er det meste av det ungdom vanligvis hører på idag på elgitar, så hvis det er tilfelle for deg vil du nok "ligne" mer på det du prøver å spille. Elgitarlåret på akkgitar er og blir håpløst(med mindre man "skaper om" hele sangen).

 

Lykke til videre med eventuell elgitar.

Lenke til kommentar

Hmm hvis du etter ett år fremdeles ikke får til barregrep, så trenger du seriøst veiledning... Har selv bare spilt i underkant av et halvt år og fikk til barregrep etter noen uker.

 

Er lettere å spille på el-gitar, men hvis du virkelig har prøvd å spille og er like dårlig etter ett år, så vil ikke det hjelpe nevneverdig å skaffe seg.

 

Ville vel kjøpt en Epiphone Gibson Les Paul eller en Ibanez i 3-4000kr klassen. Ibanezene har ok lyd og er lette å spille på og veier lite.

Lenke til kommentar
Enig med Torgeir og Shotgun. Har undervist i gitarspilling i mange år, og anbefaler deg å holde deg til kassegitar til du kan det grunnleggende og litt til. Hvis du har store hender er det lettest å bruke nylonstrengsgitaren. Øv litt hver dag, ikke sånne skippertak. Det gir best resultat.

Jeg har store fingre og har ikke noe særlig problemer med el-gitar, bre å øve seg det ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...