Gå til innhold

Er det bare meg,


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Øøøh, jeg trodde BioWare la opp sakene sine for ikke så meget lenge siden? Konkurs eller hva det var snakk om .

 

Nei, Bioware lever i beste velgående. De driver og pusler med et nytt rollespill satt i det gamle Kina- Tenk KOTOR med kung fu-munker istedet for jedi. :-)

Det var Black Isle Studios som gikk dukken

Lenke til kommentar
Sorry for at jeg ikke er helt med da..

 

men altså.. Bioware er de ansvarlige for Baldurs Gate?

nei, Black Isle laga Baldurs Gate. Bioware laga NWN.

 

Forsåvidt er NWN et godt eksempel på det noen snakka om før her hvor utviklerane overlater til "communitien" å gjøre spillet bra og senere bruke det som har blitt laga i oppfølgere o.l. Hadde aldri blitt noe av Hordes of the Underdark, KotOR eller Jade Empire uten den insatsen som NWN-modderane har gjort.

 

EDIT:

Ontopic igjenn vil jeg si at vi alle blir gammlere, og ting forandrer seg. Noen følger utviklingen og liker det, andre blir hengende etter eller skifter beite(dette gjeldere forsåvidt både gamere og spillutviklere) *leter etter flammeskjoldet* :roll:

Endret av Civilix
Lenke til kommentar
(dette gjeldere forsåvidt både gamere og spillutviklere)

:wow:

:)

 

:yes:

 

 

ja, ok.. kan jo være enig i det da.

 

Men jeg holder likevel på mitt:

 

Vi har blitt bortskjemte under god grafikk, og mp3 basert musikk.

Da blir gameplay på spill, så mye mindre satset på.

Lenke til kommentar

Noen nevner her at det er negativt at utviklerene bruker det som mod comunityen lager, jeg synes ikke det selv. Jeg mener at spill samfunnet må fornye seg å dette er et steg i riktig retning, de bruker da tross alt ting som de vet folk vill like. Jeg ville ikke likt et spill selskap som gir ut et spill å ikke hører på tillhengerene sinne når de lanserer sitt neste spill.

Lenke til kommentar

Blir nostalgisk av å lese denne tråden... for min del så er det ihvertfall en spillsjanger som er død, og den døde med de gode gamle spillene Monkey Island, Space Quest, Kings Quest, osv. For ikke minst å nevne Day of The Tentacle, Sam & Max, ja.... Sjangeren jeg har erklært død er såklart den o-store Adventure sjangeren.

 

Jeg har prøvd noen av de senere adventure spillene men det holder ikke på langt nær mål for meg, borte er den smarte humoren, eksentriske karakterene og evnen til å finne vanskelige men underholdene puzzles. Kan være det er et eller to bra adventure spill i nyere tid jeg underbevist lar vær å nevne grunnet denne lille nostalgiske trippen, men til syvende og sist var denne sjangeren umåtelig mye bedre før.

 

Det er dog også sant som noen sier her at når det gjelder visse spill så kan minnet bedra, ikke minst på grunn av alderen din den gangen... nå kan jeg med "tårer" i øynene huske tilbake på Commander Keen, men om jeg faktisk hadde prøvd det nå... Hehe, dere skjønner hva jeg mener.

 

Når det gjelder andre sjangre, har spillene blitt bedre eller dårligere? Jeg er sikker på at spørsmålet kan diskuteres i det uendelige, en ting som er helt klart og som ikke kan diskuteres er jo grafikken, og det er ingen tvil om at grafikk kan hjelpe til med å dra deg inn i spillet, sørge for at du virkelig lever deg inn i det og glemmer at du faktisk spiller et spill. Hva med gameplay da? Hmm... må virkelig tenke langt tilbake i tid her... Rollespill sjangeren, noen nevner Neverwinter Nights som eksempel på et "dårlig" spill hvor det er praktisk talt overlatt til moddere å fullføre det utviklerne selv begynte på, jeg kan til tider være enig, men jeg må også innrømme at Neverwinter Nights var og er et bra spill, å kalle det dårlig vil være å gå for langt, men skal jeg plukke ut et gammelt rollespill, for eksempel Ultima serien, så vil jeg da si den var langt mer underholdene og spennende, og de hadde bedre story. Du følte virkelig at du betydde noe i verden og at dine avgjørelser påvirket den, i motsetning til NWN hvor du like gjerne kunne latt være å spille og det hele ville uansett gått bra...

 

Det var et spill, men det er vel ingen her som kan si at Baldurs Gate serien er dårlig? Den er jo ikke så altfor gammel. Fallout serien, og da tenker jeg egentlig på Fallout 1 og 2, hører til klassikerne. Har store vanskeligheter med å se for meg en Fallout 3 (nei, ikke Fallout Tactics eller Brotherhood of Steel) som overgår forgjengerne... Hørte noen rykter om at Fallout 3 var i utvikling, men nå er vel firmaet som skulle ta seg av det konkurs (?)

 

FPS (first person shooter) sjangeren har ihvertfall blitt bedre, om ikke så altfor mye, fra Doom 1 til Half-Life 2, det er et stort sprang, ikke bare grafisk, men verden har blitt interaktiv (til en viss grad). På alle de årene har vi bare fått en ny knapp da, det er vel dukke knappen, vet ikke om noen husker, men det var faktisk ikke mulig å dukke i Doom 1. Hehe. I noen spill har vi nå også fått en 'prone' (legge seg ned) knapp.

 

Jeg må nesten bare gi meg nå, kunne skrevet et stort foredrag om emnet men sånn som jeg holder på nå blir det bare 'ramblings' uten noen særlig sammenheng eller orden. Takk for meg :)

Endret av General_Wang
Lenke til kommentar

Må si meg veldig enig med det som blir sakt her. Spessielt om C&C. Har alltid vært STOR C&C fan, men Generals skuffa veldig.

 

Jeg tror vi har blitt bortskjemte, + Laster ned for mye pirat kopier.

 

Har ikke sett et supert pc spill på lenge nå.

Tror industrien er styrt enda mer på penger enn før. Men jeg liker å se at 3D realms får så lenge de vil på å lage Duke Nukem Forever. [men nå har det gått ufattelig lenge også da, og inget spill i sikte]

 

Tror også at noe av grunnen til at vi ikke ser så mange bra spill er fordi du liksom har sett det meste.

 

Jeg tror faktisk at vi kan takke EA (som total dominerer spill markede bortimot, spill som selger hvertfall. Prøver lite nytt. Bare tenker på titler som Fifa 2004, 2004 1/2 , 2004 3/4, Euro 2004, James Bond ditt, James Bond datt osv osv). EA kjører bare på med sikre tittler.

Lenke til kommentar

Jeg savner fler sjangere innen spillmarkedet jeg. Bedre utnyttelse av 3dgrafikken. Ikke kun for å lage spillene mer virkelighetstro og realistiske, men også for å lage nye sjangere innen spill, eller videreutvikle gamle sjangere... foreksempel.

 

Er vel rett og slett veldig mange spill som utvikles innen samme sjanger. Pluss at vi har jo spill å ta av fra tyve år tilbake i tid da, så jo eldre vi er, jo større reportoar har vi...

 

Piratkopier hadde vi da på åttitallet også. Bare at de var på disketter, og gikk fra hånd til hånd, og ikke via internett...

Lenke til kommentar
Jeg savner fler sjangere innen spillmarkedet jeg. Bedre utnyttelse av 3dgrafikken. Ikke kun for å lage spillene mer virkelighetstro og realistiske, men også for å lage nye sjangere innen spill, eller videreutvikle gamle sjangere... foreksempel.

nye sjangere og vidreutvikling av gamle sjangere er også noe som sjer hele tiden, men man kan da ikke forvente at EA og de andre skal satse på slike spill.

 

De små tingene blir ofte oversett, det er litt synd også. For eksempel synes nok de fleste at ragdoll effekten i UT2003(det var vel først?) var ganske ubrukelig, men når man ser for eksempel hvordan ragdoll/fysikkmotor brukes i dette spillet ser man at det kan vere til hjelp for gameplay selv om det i utgangspunktet bare var eyecandy.

Lenke til kommentar
kunne skrevet et stort foredrag om emnet men sånn som jeg holder på nå blir det bare 'ramblings' uten noen særlig sammenheng eller orden. Takk for meg :)

Åå, men takk og takk for at du gadd å skrive foredraget ditt.

Mye av det du hadde å si rørte ved meg:)

 

Quest spillene og Monkey Island spillene er en undervurdert perle, for den kan fenge til alle kjønn og aldre, uten bruk av vold og sex. :yes:

Lenke til kommentar

Husker for et par år tilbake da jeg og kameraten min satt benka på rommet hans med Heroes 3 og Might and magic 6. Vi kunne holde på i flere dager med samme bane på heroes 3. Det var et genialt spill så mye moro og vi blei aldri lei !!! Men Might and magic 6 er fortsatt bedre en 7,8 9 og 10 mener nå jeg. (Leiter febrilsk i cd hylla nå :dribble: ) Så jeg er enig at spilla har blitt dårligere med åra har liksom spelt samme historie om og om igjen i ulike sjangere. Du begynner som en fattige ubetydelig person som jobber seg opp til å bli konge osv. Liker spell med en god hstorier og en del valg. Selv om en del spill har fått gode valgmuligheter nå så er historien fortsatt den samme. Men Blizzard kan lage spell som det faktisk er morsomt å spelle campaign på tenker seff på wc3 og tft.

 

Så synes spell produsenter må finne på noen nye historier med bråe uforutsigbare vendinger og valg :thumbs:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...