Gå til innhold

Hvor mange har dysleksi i Norge?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg har det vi kaller DYSKALKULI, som er en annen variant av dysleksi. Dyskalkuli går på tall og matematikk istedenfor bokstaver og lesing. Det som plager meg mest, er at nesten ingen vet hva det er fornoe. Alle vet hva dysleksi er, men dyskalkuli har de aldri hørt om. :hmm: . Samme det, for meg er det så ille at jeg sliter med klokka, selv om jeg er 17 år gammel. Bokstaver, derimot, det er jeg SKARP på. Leser ganske mye, holder alltid på med 3-5 bøker samtidig :)

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234daf

Kjenner 3-4 stykker. Ganske vanlig. Vil ikke kalle det for verken en sykdom eller lidelse. Akkurat dysleksi reflekterer så absolutt ikke intelligensen på en person. Er vel en del som har det i siggen her på forumet også.

Lenke til kommentar

Bare 5 - 10 prosent?! :blink:

 

Trodde det var langt flere som hadde dysleksi her til lands.

 

Men det må vel kanskje tilføyes at det finnes forskjellige grader av dysleksi. Enkelte gjør bare småfeil, mens andre igjen har større problemer og skiller ikke mellom ord som "hadde" og "hade", "spesiell" og "spesiel", "skulle" og "skule" osv.

 

Men uansett hvor hard en er påvirket av det så er det ikke representativt for intelligensen til vedkommende det hele tatt.

 

De dyslektikerne jeg kjenner strekker seg ifra å være kunnskapløse, uintelligente dimwits, til smarte individer som er kyndige i masse og fult i stand til å føre reflekterte, "smarte" diskusjoner.

 

Akkurat som alle oss andre. :)

Lenke til kommentar

Me to.

 

 

Jeg kann realsfaga sån passe da, bare jeg føler med i timane, noe det desverre har dabba av litt på nå :ermm: SKOLELEI!

 

 

 

Syntes det er lipt og ha dyseleksi, enda jeg har en veldig mild form. Jeg syntes det er kult med bøker, men jeg sliter desverre litt med å lese de. Alt er desverre ikke på lydbok. Er også alt for mange karakterer som er på språk fag på skolen.

 

Sjekkaste er at jeg kan bruke 1t mer på heldags. Skrive på data på prøver. Det er luksus.

Lenke til kommentar

hadde en ganske kraftig form på barneskolen, men fikk mye hjelp i 6-7 klasse. nå har jeg ikke noe særlig problmer med å lese, leser like raskt som en vanlig 19åring,

 

jeg greide å skjule det lenge, hadde en jævel av en hukomelse, så jeg fikk bare foreldrene mine til å lese det en gang, så når jeg skulle "lese" bare så jeg det foreldrene mine sa, og ingen merka det, først i 3 klasse begynnte de å få mistanke, siden jeg aldrig skrev noe..

 

har ingen problemer nå egentlig så lenge jeg har en pc med word så kan jeg skrive som en hver man. kommer til å slite på norsk muntlig eksamen i år da ikke fordi jeg har dysleksi men for de jeg ikke har vert i norsken på 3 måneder og har ikke gjort fredig seremnet mitt engang

Endret av gunfreak19
Lenke til kommentar
Jocke, den var frekk, og fikk et par rapporteringer. Tenk deg at dyslektikere faktisk kan ta seg nær av sånne spøker...

Greit. Jeg er enig i at den var litt på kanten.

Og bare for å være HELT klar - jeg har ikkeno imot dysletikere, ikke på noe vis at all. Har selv mange venner som er dysletikere, samt noen av kusinene mine er det. Av disse folka, tar dem alle "sykdommen" med et smil...det er slik man "skal" leve om man har dysleksi - enten sitter man på ræva og synes at livet er bånn fordi man ikke kan skrive/lese, eller så innser man at det er bare å gi på - da får man noe gøy ut av hver minste ting.

Så, selv om dere er dysletikere, må man nesten trekke litt på smilebåndet da... :roll:

 

edit; og bare for å "motargumentere" rapporteringene - det er flere poster i denne tråden som er "like" på kanten... but that´s just me.

Endret av jallakim
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...