Gå til innhold

Fikk en melding jeg lurer på ....


Anbefalte innlegg

Under "Kontrollpanel"..."Administrative Verktøy" så går det ann å se på "Hendelsesliste". Har funnet ut at det ikke er dumt,om maskinen skulle oppføre seg rart eller andre uforutsette ting skulle skje.

Vel.Saken er den at jeg så endel gule varseltrekanter der og klikket en av dem.

Der sto det "Driveren har oppdaget at enhet \Device\Scsi\ultra1 har gammel eller foreldet fastvare. Dette kan gi redusert ytelse."

Jeg har 2 PCI kort som jeg bruker som IDE kontrollere.

Er det en av dem det gjelder ?

Hvordan kan jeg vite hvem av dem dette gjelder ??

Står jo ikke noe om hvilke PCI spor det står i.

 

Fint om noen kan hjelpe meg da jeg ikke vil ha feil med hardiskene eller lignende.

Endret av mirene
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

tror ikke du skal ta dette så tungt. Fastvare=firmvare som betyr rombrikken på selve disken. Eneste måten å oppgradere dette er å flashe den. Men har aldri hørt at dette er noe man må gjøre. Det sto jo også at det i verste fall bare gir redusert ytelse. Men du kan jo alltids sjekke nettsidene til diskprodusenten og sjekke dette. Men tror det kan bli en vanskelig prosess og flashe firmvaren på en harddisk (kan jo selvfølgelig også være cd/dvd stasjonen også).

Lenke til kommentar

Tror nok at fastvare i dette tilfellet betyr BIOS. Produsenter av ekstrakontrollere og/eller kontrollere på hovedkort gir i en del tilfeller ut ny BIOS og drivere i generasjoner som er optimalisert for hverandre. Alt annet enn primærkontrolleren blir ofte oppfattet/presentert som SCSI i operativsystemet, selv om det er en IDE-kontroller. Anbefaler deg simpelthen å undersøke om det finnes oppdaterte BIOS for hovedkortet og på de enkelte kontrollere hos de respektive produsentene.

 

Hvis du ikke finner produsenten, så får du heller poste tilbake med nøyaktig merke og modell av hovedkort og kontrollere. Noen vil helt sikkert prøve å hjelpe.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...