Gå til innhold

For lavt volum!


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg har satt volumet på fullt i windows, på tastaturet og på headphonsa mine. Likevel blir det veldig lav lyd. Sånn er det med alle headphones på min pc. På andre pc'er blir det mye høyere lyd. Hva kan det være?

Endret av Same-
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sannsynligvis er den forsterkeren på det intigrete lydkortet ditt for svak. Kan kanskje løses om du kjøper nytt lydkort.

 

Har du lydannlegg kobla til pc-en med egen utgang til hodetelefoner kan du koble de inn her, da vi du normalt kunne forsterke lyden to ganger, først i windows og så på volumkontrollen.

Lenke til kommentar
Sannsynligvis er den forsterkeren på det intigrete lydkortet ditt for svak. Kan kanskje løses om du kjøper nytt lydkort.

Neh.. Dette har så vidt jeg vet ikke vært noe problem med lydkort som er laget etter ca 1995. Utsignalet er nå standard i både spenning og hvor mye belastning det skal tåle (tror det var 4W totalt eller på hver kanal). Dessuten har alle datahøytalere egne forsterkere innebygget. (blandt annet det settet som er avbildet på avartaren, kult sett forreten, jeg vet det gir bra lyd til å være såpass billig)

 

Sjekk heller "avanserte innstillinger for lyd" i kontrollpanelet og gå igjennom alle menyer og knapper. Trolig er det bare en eller annen sak som er stillt veldig lavt.

 

Du kan også sjekke med et headset eller et annet sett med høytalere for å se om det er kabelen eller høytalerene det er noe galt med.

Lenke til kommentar
Problemet var vel med hodetelefoner og ikke med høytalersystemet slik jeg forsto det.

Og så var det lav lyd på alle hodetlefoner Same- har prøvd på sin pc.

Riktig

 

blandt annet det settet som er avbildet på avartaren, kult sett forreten, jeg vet det gir bra lyd til å være såpass billig

 

Har ikke noe problemer med det nei!Hvis det skulle være noe så må det være at det spiller for høyt :p Hercules :love:

Endret av Same-
Lenke til kommentar

Verdt og verdt, med nytt lydkort vil du uansett få bedre lydkvalitet, støyen pga forstyrrelse blir mindre, i dag hører du kanskje at det er en brumme lyd i bakgrunnen, denne blir mindre hvis du bruker et pci lydkort istedet for det integrerte, samtidig kan du jo få lydkort med THX lyd, så hvis du regner med dette er det jo verdt det. Men hvis den eneste grunnen er at lyden er litt for lav og du ikke skjønner hvorfor du skulle få glede av de overnevnte tingene så kan jo svaret diskuteres.

 

Et bra og noenlunde billig lydkort med THX sertifisering er dette: http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=117994&cks=PRL

Er du villig til å strekke deg litt lengre er jo Creative SB Audigy 2 ZS og Platinum konge lydkort.

Lenke til kommentar
Og hva er vitsen med THX sertifiserte lydkort?

 

_

johanf

Vel ingenting annet enn å skryte :p .

THX sertifiseringen på pc-er er den dårligste av alle THX sertifiseringer, men den er da enda kjekk å ha fordi det stilles krav til maskinvaren dvs lydkortet og dets egenskaper og kvalitet får det eventuelt får THX sertifisering. Derfor vet man at lydkortet er av en viss kvalitet.

Lenke til kommentar

joda, men siden ingen andre deler i maskinen er THX og selve elementet som skal gjengi lyden sannsynligvis ikke er sertifisert, vil det være bortkasta - spesiellt om man betaler ekstra for THX! ;)

 

Men klart, skrytefaktoren og det at man selv vet (tror?) lydkortet er veldig bra, er kanskje en faktor her ...

 

_

johanf

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...